Home » Evenementen & Hotelmanagement (Niveau 4+ MBO)

Opleiding: Evenementen & Hotelmanagement (Niveau 4+ MBO)

Bij: EuroCollege Hogeschool (MBO & HBO)

 

EuroCollege Hogeschool (MBO & HBO)

Westblaak 139
3012 KJ ROTTERDAM
 

Opleidingsinhoud

Naast de algemene vakken volg je ook specifieke vakken. Bij de algemene vakken kun je denken aan bijvoorbeeld management & organisatie, marketing & sales, communicatie, bedrijfsadministratie, Nederlands, gastvrijheid, hospitality, Engels en een tweede moderne taal. Je volgt lessen in de specifieke vakken zoals frontoffice, restaurant en bedrijf, roomdivison, hotel operations & management. Je krijgt tevens les in events operations, management, projectmanagement, evenementenorganisatie en recreatie entertainment.

www.eurocollege.nl

Tijdens de opleiding Evenementen & Hotelmanagement® werk je aan de ontwikkeling van je kennis, vaardigheden en mentaliteit. De theorie krijg je aangereikt in de vorm van ‘ouderwetse’ klassikale lessen. Daarnaast trainen wij jou in de real life praktijk. Je leert je staande houden op events als het ABN-AMRO World Tennis Tournament.

Om zijn studenten uit te dagen biedt EuroCollege zijn opleidingen versneld aan. Studeren aan EuroCollege betekent kiezen voor een stevige studie: in 2 jaar je niveau 4 behalen. Dit houdt in dat EuroCollege studenten in een flink tempo de lesstof doorwerken. EuroCollege heeft hiertoe zijn eigen benadering ontwikkeld.

Er is veel aandacht voor motivatie en sfeer:
1. Intensieve begeleiding
2. Studeren onder toezicht
3. Steunlessen (bijles in kleinere groepen)
4. Veel aandacht voor leer- en studievaardigheden
5. Je wordt tijdens je studie intensief gevolgd en bijgestuurd
6. Regelmatig contact met ouders
7. Intensieve stage en praktijkbegeleiding
8. Veel aandacht voor mentaliteitsvorming

De mbo-studenten zijn 5 dagen per week op school van 9.30 tot 17.00 uur . In die uren volgen zij les, steunles en studeren zij onder toezicht. Indien nodig kan een schooldag uitlopen tot ca 18.00 uur. De school is iedere dag tot in de avond open. Tijdens de stages en projecten wordt er regelmatig in het weekend gewerkt. Een project zoals het ABN-AMRO World Tennis Tournament loopt van weekend tot weekend.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedere student die topprestaties wil leveren en over een mavo of vmbo diploma beschikt is welkom.

Opleidingsduur

2 jaar

Kosten

ca. 15.000 euro per jaar

Bijzonderheden

Sluit deze opleiding goed aan op een vervolg studie aan het hbo?
Met een mbo-diploma kun je zo de arbeidsmarkt op. Talloze leuke functies liggen op je te wachten. Natuurlijk kun je ook doorstuderen. De grote vraag is natuurlijk: met welk diploma je het beste door kunt stromen naar het hbo? Met een mbo of Havo diploma? Vroeger was een Havo diploma voldoende. Het Havo richt zich echter sterk op de theorie. Met het huidige hbo onderwijs is dat veranderd. Veel hbo scholen stellen hoge eisen aan allerlei vaardigheden. Naast kennis is kunde ook belangrijk. Het gaat er niet alleen om dat je iets weet, maar ook dat je iets kunt. Het mbo-onderwijs, met zijn aandacht voor praktijk en theorie, biedt daarmee voor de Vmbo-leerling een steviger vooropleiding. Veel mbo studenten van EuroCollege maken die stap van mbo naar hbo. De aansluiting is uitzonderlijk goed.

Op het EuroCollege zou je de opleidingen Internationaal Hotel & Hospitality Management, Hospitality & Evenementen Management® of International Business & Entrepreneurship kunnen volgen.

Je kunt ook aan het werk als:
Evenementen Medewerker
Medewerker Commerciële Afdeling
Guest Relations Medewerker
Facility Medewerker
Entertainer/Animatrice
assistent hotelmanager
frontoffice mederwerker

Plaatsen / leslocaties

Rotterdam, Amsterdam, Utrecht

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Met de mbo-opleiding Evenementen & Hotelmanagement® bieden we je een mooie opstap in deze dynamische wereld van events en hotels. Het is letterlijk een wereld met ongekende mogelijkheden en zonder grenzen. In twee intensieve studiejaren leiden wij jou versneld en begeleid op voor de niveau 4+ opleiding: Evenementen & Hotelmanagement®. Het is een boeiende en afwisselende studie, vol spanning en uitdaging.

De opleiding is zwaarder dan een gemiddelde mbo-opleiding. Dit hebben wij gedaan om de aansluiting op het hbo vervolgstudie te vergemakkelijken.

Kijk voor meer informatie op www.eurocollege.nl

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
E933C Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren