Home » International Hotel & Hospitality Management (HBO)

Opleiding: International Hotel & Hospitality Management (HBO)

Bij: EuroCollege Hogeschool (MBO & HBO)

 

EuroCollege Hogeschool (MBO & HBO)

Westblaak 139
3012 KJ ROTTERDAM
 

Opleidingsinhoud

Opzet studie, in 't kort
De studie bestaat uit een propedeutisch eerste jaar en een hoofdfase. In totaal duurt de opleiding een dikke 2,5 jaar. Je volgt tijdens je studie vakken zoals Hotel Operations, Hotel Management, Facility Management, Food & Beverage, Restaurantbedrijfskunde en Sociale HygiŽne. Daarnaast volg je vakken als Marketing, Management & Organisatie, Bedrijfskunde, Communicatie en Personeelsmanagement. Tevens geven we les in de vakken International Hotel Management , Hospitality Marketing en Strategisch Hotel Management.

De projecten die je uitvoert staan natuurlijk in het teken van hotelmanagement. De projecten zijn 'real life'. Na acht intensieve lesweken word je zes weken in de praktijk losgelaten. In zo'n werkoriŽntatie leer je de operationele aspecten van het beroep. Tevens word je gehard in je mentaliteit en wilskracht! In de daarop volgende stages bekwaam je jezelf in de management kanten.

Real life projecten: the right attitude
In een project van de International Hotel & Hospitality Management opleiding duiken jij en je team in een opdracht van bijvoorbeeld het Pulitzer Hotel in Amsterdam of Des Indes in Den Haag. Je brengt in kaart hoe een limousine service beter ingepast kan worden in de bedrijfsvoering of je stelt vast hoe een hotel of een restaurant zich beter kan profileren. In weer een ander project ben je verantwoordelijk voor de food & beverage tijdens een Glamorous Gala. Je koopt in, organiseert, zet medewerkers in en stuurt aan. Daarnaast sta je garant voor een goede ontvangst van de Vips. Tijdens de projecten leer je strak werken met deadlines, je leert je focussen op de wensen van de gasten en je leert je hoofd koel houden.

Wanneer je afgestudeerd bent zul je een geduchte concurrent zijn voor studenten van andere scholen. Je hebt namelijk bewezen dat je hard kunt werken, een dienstverlenende instelling hebt en representatief bent. Dankzij de vele stages beschik je al direct na het afstuderen over een indrukwekkend curriculum vitae.

Dienstverlenend, flexibel en nauwkeurig
Met de International Hotel & Hospitality Management opleiding verwerf je een goede uitgangspositie voor een carriŤre in de hotelbranche. Je wordt opgeleid tot een stevige allrounder die heeft geleerd zelfstandig te werken, maar die zich ook thuis voelt in het team van een grote organisatie. Je vervult in het algemeen functies waarin contacten met mensen een belangrijke rol spelen, met name op het gebied van de horeca, maar ook andere vormen van dienstverlening. De perspectieven op de arbeidsmarkt zijn zeer goed. Zowel internationaal als nationaal is er een grote behoefte aan echte hotello's, "people with the right attitude."

Stages
Met de globalisering die de huidige wereld kenmerkt wordt het beroep van hotelmanager dynamischer en interessanter. Dit begint al tijdens je opleiding. Stageplaatsen in landen als Mexico, China en India zijn geen uitzondering meer. Voor degenen die het wat dichter bij huis zoeken zijn vaak boeiende traineefuncties beschikbaar in vier of vijf sterren hotels.

De gastvrijheidindustrie is binnen de Nederlandse economie en internationaal niet weg te denken. Ontelbare hotels en resorts bieden dagelijks onderdak aan evenzoveel bezoekers. Mensen die op reis zijn, een evenement bezoeken of een zakenbijeenkomst houden.

Voorbeelden:
Swissotel Dalian
Mariott Shanghai
Resort Texas The Carnegie Club Skibo Castle (Scotland)
The Evason Hua Hin & Six Senses Spa (Thailand)
Hollandse Club (Singapore)
St. Regis Resort Aspen (USA)
Sheraton Iguazu resort & Spa ArgentiniŽ
Sheraton Park Tower Londen
Park Hyatt Dubai
Hyatt Regency Istanbul
Jebel Al International Hotel Dubai
Amari Hotels and Resort Thailand
ITC Grand Maratha Sheraton Mumbai
Intercontinental Regency Bahrain
Park Hotel Bruxelles
Kempinsky Beijing

Kijk voor meer informatie op www.eurocollege.nl

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Havo, Vwo, Mbo 4 (3 is bespreekbaar na het maken van een instroomtoets)

Opleidingsduur

2,5 a 3 jaar

Kosten

ca. 14.650 euro per jaar.

Bijzonderheden

Afstudeerrichtingen en beroepen
Na de opleiding kun je in allerlei beroepen terechtkomen: frontdesk manager, sales manager, food & beverage manager, marketing manager, floor supervisor of andere operationele of algemene managementfuncties.

De mogelijkheden zijn zeer divers. Voor de hand liggen natuurlijk de hotels, restaurants, conferentieoorden en cateringbedrijven, maar ook luchtvaartmaatschappijen, vakantieparken, en allerlei andere dienstverlenende bedrijven als banken en uitzendbureaus zijn een optie. Andere mogelijkheden zijn: F&B (food & beverage) manager, restaurant manager, catering manager en manager resorts voor senioren, staffunctionaris in een (inter)nationale organisatie voor horeca, hospitality. Op internationaal niveau carriŤremogelijkheden in Corporate Management van de internationale hotelketens. Daarnaast vinden veel afgestudeerden een carriŤre in meer algemeen commerciŽle functies.

Zie ook begeleid & versneld hbo en mbo op www.eurocollege.nl

Plaatsen / leslocaties

Rotterdam, Amsterdam, Utrecht

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als je kiest voor onze opleiding International Hotel & Hospitality Management dan kijk je ver buiten de grenzen, zul je werkzaam zijn bij hotels, resorts, restaurants, cateringbedrijven of recreatieparken in binnen- of buitenland. Aangezien de wereld steeds kleiner wordt, door een verenigd Europa en bedrijven met buitenlandse vestigingen, stap je in een afwisselende baan met veel uitdagingen en verantwoordelijkheden. Door de opleiding van EuroCollege Hogeschool leer je alle aspecten van het vak kennen en zul je worden opgeleid tot een stevige manager in deze branche.

Kijk voor meer informatie op www.eurocollege.nl

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
F0Fa1 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren