Home » Praktijktoets Wonen (SVM NIVO)

Opleiding: Praktijktoets Wonen (SVM NIVO)

Bij: IPD Opleidingen

 

IPD Opleidingen

Bisonspoor 3002 – B807
3605 LT MAARSSEN
 

Duur van de cursus

10 weken

Kosten van de cursus

Bel met onze studieadviseurs voor gratis studieadvies en de meest actuele prijzen.

Bijzonderheden

Vrijgesteld van BTW, excl. literatuur en examenkosten.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Utrecht

Algemene informatie over de cursus

Praktijktoets Wonen......de laatste stap naar Register Makelaar
Met het behalen van de Praktijktoets bereikt u de vastgoedtop. Het diploma is het bewijs van bekwaamheid, betrouwbaarheid en onafhankelijkheid en geeft u de mogelijkheid tot inschrijving bij de Kamer Wonen van Stichting VastgoedCert. Deze inschrijving biedt u het voordeel dat u zich in kwaliteit kunt onderscheiden van makelaars zonder certificering.

Certificering door VastgoedCert
VastgoedCert stelt hoge eisen aan haar leden. De opleiding Praktijktoets Wonen van IPD sluit volledig aan op deze eisen en bereidt u grondig voor op het examen. Het is dus vooral een praktijkgerichte opleiding, waar u leert taxeren en veel inzichten opdoet over de regio waar u werkt of wilt gaan werken.

Lessen
In de les ligt de focus op het vergaren van alle kennis die u nodig heeft om de Praktijktoets met succes af te leggen. De lessen zijn zeer praktijkgericht en er wordt veel geoefend, zodat u de procedures uit de praktijk moeiteloos kunt doorlopen. Daardoor zijn de lessen inspirerend en zorgen ze ervoor dat u gemakkelijker en met meer plezier naar uw diploma toewerkt. Met uw medeleerlingen bouwt u een mooi netwerk op. Allemaal (bijna) makelaars RM onder elkaar!

U wordt gedegen voorbeid op de twee examenonderdelen:

Kwalificerend portfolio + assessment
Verkoopprijsindicaties

Kwalificerend portfolio + assessment

U bouwt een portfolio op waaruit blijkt dat u alle belangrijke onderdelen van het makelaarsvak beheerst. Het portfolio bestaat uit 2 onderzoeken (over een regionaal actueel onderwerp) en 12 handelingsdelen (bijvoorbeeld profilering als makelaar, creatieve woningpresentatie, verkoopdossiers en een elevator pitch). Als uw portfolio compleet is het resultaat is voldoende, krijgt u hierover een gesprek: het assessment.

Verkoopprijsindicaties

U maakt tweemaal een verkoopprijsindicatie na de bezichtiging van een woning in uw regio.

Certificering
Na het behalen van beide onderdelen mag u zich inschrijven bij de Kamer Wonen van VastgoedCert en de persoonsgebonden certificering RMT voeren.

Vooropleiding
Om aan de examens van de Praktijktoets Wonen deel te kunnen nemen, is het noodzakelijk dat u de opleidingen Basistheorie taxateur o.z., Aanvullend Wonen Makelaardijleer en Aanvullend Wonen Vakbekwaamheid (KRMT) succesvol heeft doorlopen. Indien u over een vergelijkbaar diploma beschikt, raadpleeg in dat geval SVM NIVO.

Waarom kiezen voor IPD? Bij IPD krijgt u heel veel extra’s:
• De IPD-ELO is de elektronische leeromgeving waarmee u gemakkelijk op afstand kunt communiceren over al uw vragen met uw klasgenoten en uw leraar.
• Extra gratis examentrainingen worden georganiseerd in Utrecht. Deze extra examentrainingen mag u net zolang volgen totdat u het examen heeft behaald (dat is meestal niet vaak nodig omdat onze kandidaten meestal meteen slagen voor de examens).
• Carrièredagen/Netwerkdagen. Er worden regelmatig netwerkdagen georganiseerd waarbij werkgevers en IPD-studenten elkaar ontmoeten. Ons Carrièreteam spant zich in om alle IPD-leerlingen die dat willen aan een goede baan te helpen.
• Gecertificeerde docenten. IPD toetst ieder jaar of de docenten goed genoeg zijn om les te mogen geven. Alleen docenten die hebben aangetoond op een goede manier les te kunnen geven staan voor de klas.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
F2B96 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren