Home » Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) avondopleiding 24 weken

Opleiding: Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) avondopleiding 24 weken

Bij: IPD Opleidingen

 

IPD Opleidingen

Bisonspoor 3002 – B807
3605 LT MAARSSEN
 

Duur van de cursus

24 weken

Kosten van de cursus

Bel met onze studieadviseurs voor gratis studieadvies en de meest actuele prijzen.

Bijzonderheden

Vrijgesteld van BTW, excl. literatuur en examenkosten.

Plaatsen / leslocaties

Almere, Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Haag, Rotterdam, Utrecht

Algemene informatie over de cursus

De opleiding Praktijkdiploma Boekhouden....is doorgroeien met perspectief!
Bij de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) gaat u dieper in op de onderwerpen die u bij BKB en BKC al heeft gehad en u krijgt er nieuwe onderwerpen bij. Het doel is om zelfstandig de boekhouding te leren doen van een middelgroot bedrijf. Met het Praktijkdiploma Boekhouden ontwikkelt u zich tot een breed inzetbare kracht op de financiële afdeling van elke organisatie. U vergroot uw kansen op de arbeidsmarkt dus flink met dit diploma.

De voordelen van een avondopleiding PDB
Als u kiest voor de avondopleiding Praktijkdiploma Boekhouden heeft u één les per week op een vaste doordeweekse avond van 19.00 - 21.45 uur. U rondt de opleiding in een snel tempo af, zodat u daarna direct aan het werk kunt. Doordat de avondopleiding een langere variant is, is de studie druk thuis minder hoog. De opleiding PDB bestaat uit 24 lesweken.

Modules en lesmateriaal
De avondopleiding bestaat uit 24 lessen die u op een doordeweekse avond volgt. Het praktijkdiploma bestaat uit 3 modules die u in willekeurige volgorde kunt volgen. Deze modules zijn:

Bedrijfsadministratie (BA)
Boekingen verrichten
Berekeningen maken
Overzichten samenstellen
Periodeafsluiting
Handelsonderneming en dienstverlenende onderneming

Kostencalculatie (KC):
Kostprijs- en verkoopprijsberekeningen maken
Resultaten van productie en verkoop berekenen
Handelsonderneming en dienstverlenende onderneming

Financiering (FN):
Berekeningen maken t.b.v. de periodeafsluiting
Kengetallen berekenen
Liquiditeit, solvabiliteit en rentabiliteit

Tijdens de lessen worden de lesmaterialen van Uitgeverij Convoy gebruikt.

Examen
De examens voor het Praktijkdiploma Boekhouden worden verzorgd door de examenbureau's de Associatie en Stibex. Voor de 3 modules doet u online examen en kunt u zich het hele jaar door aanmelden. Voor de toets kiest u zelf de examendatum, locatie en tijd. De examens zijn vergelijkbaar met opleidingsniveau MBO4.

Wanneer u alle 3 de onderdelen heeft behaald ontvangt u het erkende diploma Praktijkdiploma Boekhouden!

Vooropleiding
Voor de opleiding PDB is geen vooropleiding vereist, maar eventuele voorkennis of ervaring met financiële administratie is wel aan te raden. De opleiding wordt op MBO niveau verzorgd. U kunt altijd telefonisch contact opnemen met een van onze studieadviseurs. Zij gaan graag met u om de tafel zitten om een helder overzicht rondom de studiebelasting te krijgen.

Proeflessen
IPD organiseert gratis en vrijblijvend proeflessen in de richting van boekhouden. Een goede studiekeuze is belangrijk en daarom organiseert IPD geregeld proeflessen, waarbij u kennismaakt met IPD, docenten, medecursisten, het lesmateriaal en elektronische leeromgeving.

Waarom kiezen voor IPD? Bij IPD krijgt u heel veel extra’s:
• De IPD-ELO is de elektronische leeromgeving waarmee u gemakkelijk op afstand kunt communiceren over al uw vragen met uw klasgenoten en uw leraar.
• Extra gratis examentrainingen worden georganiseerd in Utrecht. Deze extra examentrainingen mag u net zolang volgen totdat u het examen heeft behaald (dat is meestal niet vaak nodig omdat onze kandidaten meestal meteen slagen voor de examens).
• Carrièredagen/Netwerkdagen. Er worden regelmatig netwerkdagen georganiseerd waarbij werkgevers en IPD-studenten elkaar ontmoeten. Ons Carrièreteam spant zich in om alle IPD-leerlingen die dat willen aan een goede baan te helpen.
• Gecertificeerde docenten. IPD toetst ieder jaar of de docenten goed genoeg zijn om les te mogen geven. Alleen docenten die hebben aangetoond op een goede manier les te kunnen geven staan voor de klas.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
D9F52 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren