Home » Hotelmanagement (mbo4)

Opleiding: Hotelmanagement (mbo4)

Bij: Tio Business School

Opleidingsinhoud

Praktijkgerichte hotelopleiding
De mbo4-opleiding Hotelmanagement bestaat voor ruim 60% uit praktijk. Zo leer je gasten in te checken in het receptielokaal en koken in de kookstudio. Je schrijft een eigen ondernemingsplan, bezoekt een event en krijg je les van specialisten uit de branche. In het laatste jaar run je samen met medestudenten een week lang een hotel en organiseer je events. Tot slot pas je wat je hebt geleerd toe in de praktijk tijdens twee (internationale) stages.

Inhoud van de studie
Ruim 60% van de onderwijstijd staat in het teken van de praktijk: leerzame projecten, twee (internationale) stages en vaardigheidstrainingen. Leren door te doen dus.

Hospitality
Je ervaart hospitality in de praktijk door bedrijfsbezoeken aan bijvoorbeeld sterrenrestaurant De Librije of het Okura Hotel. Je ontdekt verschillende afdelingen binnen de hotellerie, zoals Rooms division en Front office management. In het praktijklokaal leer je hoe je uitserveert en hoe je kunt adviseren over drank- en menukeuzes. Daarnaast wordt je vakkennis bijgespijkerd tijdens vakken als Food & Beverage operations, Koken en Bedrijfshulpverlening: niet vanuit de boeken, maar in de praktijk. Net als tijdens je Praktijkstage.

Communicatie
Communicatieve vaardigheden zijn erg belangrijk in deze branche, deze worden dan ook flink getraind. Bijvoorbeeld tijdens het driedaagse Outdoorproject. Ook andere talen komen aan bod, zo leer je communiceren met gasten in het Engels, Duits, Frans en/of Spaans.

Ondernemerschap
Managementvakken bereiden je voor op het ondernemerschap. Je schrijft een ondernemingsplan en leert alles over search engine marketing. Bij het project Mijn toptent bedenk je een concept voor je eigen horecabedrijf, met onder andere een promotieplan en een wijn- en menukaart.

Zelfontwikkeling en (internationale) stages
De (internationale) stages spelen een belangrijke rol binnen je opleiding. Bijvoorbeeld bij hotels en restaurants. Wedden dat je stagebedrijf onder de indruk is als je het geleerde in praktijk brengt? Natuurlijk wil je ook professioneel overkomen, vakken als Voorbereiding stage, Personal selling en Professionele ontwikkeling helpen je hierbij.

Middelbare hotelschool in 1 of 2 jaar
Bij Tio studeer je supersnel. Na het vmbo kun je in slechts twee jaar je mbo4-diploma behalen. Je beschikt dan over de kwalificatie Manager/Ondernemer Horeca (crebocode: 25184) op niveau 4.
Heb je een havo- of mbo-diploma? Dan kun zelfs in één jaar je mbo4-diploma behalen met een intensief fasttrackprogramma. Deze snelle formule van Tio is bedoeld voor studenten die zeer gemotiveerd zijn.

Verder leren
Verder studeren? Na de opleiding Hotelmanagement kun je doorstromen naar het tweede jaar van de hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement aan Hogeschool Tio of naar het eerste jaar van een van de andere hbo- of Associate degree-opleidingen van Tio. Tijdens een hbo-opleiding worden je vaardigheden verder ontwikkeld en ga je dieper in op de stof. Een hbo-diploma biedt bovendien extra kansen op de arbeidsmarkt. Een Associate degree is speciaal ontwikkeld voor studenten die snel aan de slag willen, deze heb je al in 2 jaar.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Mavo of vmbo-diploma (TL, GL).
Vmbo-diploma KL o.b.v. assessment.
Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4.
Op basis van een havo-, mbo3- of relevant mbo2-diploma kun je de opleiding in één jaar afronden.

Opleidingsduur

1 of 2 jaar

Kosten

Opleidingskosten per jaar

Studiejaar 2023-2024
Collegegeld: € 22.250,-
Inschrijfgeld (eenmalig): € 95,-

Bijzonderheden

Switchen van opleiding
Als je er tijdens het eerste jaar achter komt dat je voorkeur toch uitgaat naar een andere Tio-opleiding, dan kun je na het eerste jaar van opleiding wisselen. Zo behaal je alsnog, zonder studievertraging, je mbo4-diploma binnen 2 jaar.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Hengelo

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

De mbo4-opleiding Hotelmanagement bereidt je voor op een managementcarrière in de hotellerie en eventbranche. Organiseren zit je als toekomstig hotelmanager in het bloed! Mbo Hotelmanagement leert je alle facetten van allround management, zodat je van elke onderneming een succes kunt maken.

Hotel- en eventbranche
De gastvrijheidsbranche is internationaal en heeft veel potentie. Alleen al in Nederland zijn er ruim 3.800 hotels met een gezamenlijke omzet van ruim 5 miljard euro per jaar. En de Nederlandse festivals trekken jaarlijks zo’n 27 miljoen bezoekers.

Hotelmanagement iets voor jou?
Je bent een perfectionist met oog voor detail, maar ook een ondernemer met lef. Je zorgt voor een goed doordacht en uitvoerbaar beleid op het gebied van gastvrijheid, personeel, marketing, financiën en eventorganisatie. Na deze hotelschoolopleiding ben je commercieel en dienstverlenend ingesteld. En geknipt voor een managementcarrière in de hotellerie en eventbranche.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
EbE77 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2023 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren