Home » Internationaal Toeristisch Management (hbo)

Opleiding: Internationaal Toeristisch Management (hbo)

Bij: Hogeschool Tio

Opleidingsinhoud

Kwaliteit
Voor het 9e jaar op rij is de opleiding Internationaal Toeristisch Management van Tio verkozen tot beste toeristische opleiding van Nederland. Dit staat in de Keuzegids Hbo. De opleiding heeft dan ook het predicaat ‘topopleiding’ gekregen. De studie wordt al jaren uitstekend beoordeeld door studenten in de Nationale Studenten Enquête (NSE) en scoort al 5 jaar op rij de hoogste score in het Elsevier-onderzoek ‘Beste studies’.

Inhoud van de studie
Tijdens de opleiding Internationaal Toeristisch Management is praktijkgericht het sleutelwoord. Zo'n 60% van de opleiding wordt besteed aan projecten en praktijkvakken. Bovendien loop je twee stages, doe je een onderzoek in de praktijk en kun je kiezen voor een praktijkgerichte minor. De Tio-docenten hebben allemaal praktijkervaring.

Internationaal toerisme & reizen
Reisbestemmingen, touroperating en tourmanagement: de basis voor het leveren van maatwerk is vakkennis. Je leert alles over toerisme en vrije tijd en bezoekt aansprekende bedrijven in de branche. Deze kennis pas je toe tijdens het project Tourism business innovation, dat georganiseerd wordt samen met branchevereniging ANVR. Met je opgedane kennis ga je direct aan de slag. In teams stel je twee reizen samen, een incentivereis en een groepsreis. Het team met de beste reis mag de reis daadwerkelijk gaan maken. Bovendien organiseer je als toekomstig reisprofessional in het eerste en tweede studiejaar je eigen studiereizen. Per groepje krijg je een budget waarmee je je eigen reis bedenkt, boekt en uitvoert.

Eventmanagement
Toerisme is veel meer dan het boeken van een reis. MICE is niet meer weg te denken uit de toeristische wereld en eventmanagement is daarom een belangrijk onderdeel van de opleiding Internationaal Toeristisch Management.

E-commerce & management
Vanwege de sterk veranderende toerismebranche is er binnen de opleiding Internationaal Toeristisch Management veel aandacht voor e-commerce. Zo leer je een reis online in de markt te zetten en leer je hoe je een website optimaliseert om snel en eenvoudig een vakantie te boeken.

Interculturele communicatie
Leren communiceren krijgt veel aandacht. Via rollenspelen krijg je de afhandeling van klachten, het verkopen van reizen en productpresentaties onder de knie. Je oefent je talen en leert zakendoen met andere culturen.

Stages en afstuderen
Tijdens de twee (internationale) stages breng je het geleerde direct in praktijk. In je afstudeeronderzoek komt alles wat je geleerd hebt samen.

Bekijk het studieprogramma van Internationaal Toeristisch Management

Hbo in drie of vier jaar
De opleiding Internationaal Toeristisch Management leidt in die of vier jaar op voor het beroepscompetentieprofiel Manager Toerisme en Recreatie (CROHO-nummer: 34927).

Meer informatie? Kijk op: Internationaal Toeristisch Management

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Havo-, vwo-, of mbo4-diploma.
Toelating met elk profiel.
Met een mbo-diploma toerisme kun je, onder bepaalde voorwaarden, in het tweede jaar instromen.

Opleidingsduur

3 of 4 jaar

Kosten

Opleidingskosten per jaar

Studiejaar 2023-2024
Collegegeld: € 22.250,-
Inschrijfgeld (eenmalig): € 95,-

Bijzonderheden

Bachelor of Arts (BA)
De opleiding Internationaal Toeristisch Management leidt op voor het beroepscompetentieprofiel Manager Toerisme en Recreatie en is door de NVAO geaccrediteerd.
Met het diploma mag je de internationaal erkende titel Bachelor of Arts (BA) voeren. Met een mbo-toerisme (MTRO) diploma kun je deze opleiding zelfs in slechts twee jaar afronden.

Associate degree in 2 jaar
Je kunt bij Tio ook kiezen voor een 2-jarige Associate degree (Ad). Met dit diploma kun je snel aan de slag in het werkveld!

Engelstalige variant
De opleiding Internationaal Toeristisch Management is tevens als Engelstalige opleiding te volgen op de vestigingen van Tio in Amsterdam en Utrecht.

Vervolgopleiding
Met het hbo-diploma van Internationaal Toeristisch Management kun je doorstromen naar vele masters in binnen- en buitenland.
Er worden wereldwijd veel verschillende masters op diverse vakgebieden aangeboden. Bedenk wat je later wilt gaan doen en waar je in wilt uitblinken. Denk je erover een master in het buitenland te gaan volgen? Misschien past een master aan één van de partneruniversiteiten van Tio dan bij jou.

Voor een WO-master moet je over het algemeen een premaster volgen.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Hengelo, Groningen

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Internationaal Toeristisch Management bereidt je voor op een internationale carrière in de toeristische sector. Maak werk van vakantie! Als toeristisch manager verkoop je de wereld, offline en online. Je stelt reizen samen, koopt scherp in en legt wereldwijd contacten. De opleiding Internationaal Toeristisch Management is je ‘boarding pass’ naar de toekomst. De toerisme-opleiding van Hogeschool Tio mag zich al 10 jaar op rij de beste toerismeopleiding van Nederland noemen (Keuzegids Hbo).

Toerisme branche
Toerisme blijft wereldwijd groeien en is van cruciaal belang voor de wereldeconomie. De branche is sterk veranderd onder invloed van nieuwe businessmodellen en online ondernemen. Ook op productgebied zijn er constant nieuwe ontwikkelingen: consumenten zijn op zoek naar unieke belevenissen. Naast pakket- en groepsreizen is er meer vraag naar maatwerk en heeft de branche te maken met disruptors in de markt. Een wereld vol beweging!

Carrière in toerisme iets voor jou?
Ontdek jij graag nieuwe landen en andere culturen, heb je een commerciële instelling en wil je graag leidinggeven? Dan is Internationaal Toeristisch Management je op het lijf geschreven. Na de opleiding stel je zelf reizen samen en weet je ze (online) te verkopen. Je kunt als toeristisch expert met kennis van e-commerce bijvoorbeeld bij een touroperator aan de slag, maar maakt ook je eigen onderneming tot een succes. Dankzij je kennis van eventmanagement organiseer jij de meest unieke internationale (zakelijke) events en incentives.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
E20e5 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2022 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren