Home » Internationaal Toeristisch Management (hbo)

Opleiding: Internationaal Toeristisch Management (hbo)

Bij: Hogeschool Tio

Opleidingsinhoud

De focus van jouw opleiding ligt op internationaal toerisme en eventmanagement. Ook spelen management en ondernemerschap een belangrijk rol.
Daarnaast volg je modules die te maken hebben met professionele ontwikkeling en praktijkgericht onderzoek. Je woont inspirerende masterclasses bij, gaat op internationale studiereis en hebt veel vrije keuzeruimte. Daarin volg je bijvoorbeeld een minor of kan je stage lopen bij wereldberoemde bedrijven.

Inhoud van de studie
Internationaal toerisme
The word is your playground! Je leert alles over toerisme en weet straks hoe je een nieuw reisproduct ontwikkelt en verkoopt; duurzaam én maatschappelijk verantwoord natuurlijk.

Eventmanagement
Hoe bedenk en organiseer je een evenement? Leer hoe je een succesvol event in de markt zet, en hoe je dit event gebruikt als marketingtool. Bijvoorbeeld om je nieuwe reisproduct te promoten!

Management en ondernemerschap
Je leert hoe een goed businessplan eruitziet, ontwikkelt je managementvaardigheden en weet hoe je als ondernemende toerismeprofessional inspeelt op kansen in de markt.

Stages en afstuderen
Tijdens de twee (internationale) stages breng je het geleerde direct in praktijk. In je afstudeeronderzoek komt alles wat je geleerd hebt samen.

Bekijk het studieprogramma van Internationaal Toeristisch Management

Hbo in drie of vier jaar
De opleiding Internationaal Toeristisch Management leidt in die of vier jaar op voor het beroepscompetentieprofiel Manager Toerisme en Recreatie (CROHO-nummer: 34927).

Meer informatie? Kijk op: Internationaal Toeristisch Management

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Havo-, vwo-, of mbo4-diploma.
Toelating met elk profiel.
Met een mbo-diploma toerisme kun je, onder bepaalde voorwaarden, in het tweede jaar instromen.

Opleidingsduur

3 of 4 jaar

Kosten

Opleidingskosten per jaar

Studiejaar 2023-2024
Collegegeld: € 22.250,-
Inschrijfgeld (eenmalig): € 95,-

Bijzonderheden

Deze bacheloropleiding scoort al elf jaar op rij als beste in de Keuzegids hbo. Daarnaast heeft de opleiding twaalf jaar op rij de hoogste scores ontvangen in de Nationale Studenten Enquête. Bovendien bekroont het Elsevier-onderzoek ‘Beste studies 2021’ de opleiding met een gouden medaille.

Associate degree in 2 jaar
Je kunt bij Tio ook kiezen voor een 2-jarige Associate degree (Ad). Met dit diploma kun je snel aan de slag in het werkveld!

Engelstalig
De opleiding Internationaal Toeristisch Management is tevens als Engelstalige opleiding te volgen op de vestigingen van Tio in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Hengelo, Groningen

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Vakantie, businesstrip, wereldreis… als toeristisch manager stel je reizen samen, koop je scherp in en leg je wereldwijd contacten. Internationaal Toeristisch Management: jouw boarding pass naar de toekomst.

Toerisme branche
Toerisme is nog steeds enorm belangrijk voor de wereldeconomie. De branche is sterk veranderd door ontwikkelingen als online ondernemen en de coronacrisis. En de reisproducten ontwikkelen mee: consumenten zijn op zoek naar unieke belevenissen. Naast pakket- en groepsreizen is er steeds meer vraag naar maatwerk en duurzaamheid. Een wereld in beweging!

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
D6Fc9 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2023 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren