Home » Hotel- en Eventmanagement (hbo)

Opleiding: Hotel- en Eventmanagement (hbo)

Bij: Tio Business School

Opleidingsinhoud

De focus van jouw opleiding ligt op hotelmanagement en eventmanagement. Ook spelen management en ondernemerschap een belangrijke rol.
Daarnaast volg je modules die te maken hebben met professionele ontwikkeling en praktijkgericht onderzoek. Je woont inspirerende masterclasses bij, gaat op internationale studiereis en hebt veel vrije keuzeruimte. Daarin volg je bijvoorbeeld een minor of kan je stage lopen bij wereldberoemde bedrijven.

Hotelmanagement
Hotelpraktijk, -management en gastvrijheid staan centraal. Je leert hoe je een mooi diner bereidt en duikt in de wereld van facility management. Ook bezoek je hotels als het Okura of het Hilton.

Eventmanagement
Je leert alles over het organiseren van evenementen. Tijdens het project Eventweek strijd je mee in de eventgame, waarbij je in een team een concept bedenkt voor een bedrijf of een goed doel. Ook neem je een kijkje achter de schermen bij evenementen en bedrijven.

Management en ondernemerschap
Je traint je managementvaardigheden, volgt gastcolleges en verdiept je in hospitality, e-commerce en ondernemingsplannen. Alles om jouw onderneming, hotel of event succesvol te runnen.

Stages en afstuderen
Tijdens de twee (internationale) stages breng je het geleerde direct in praktijk. In je afstudeeronderzoek komt alles wat je geleerd hebt samen.

Bekijk het studieprogramma Hotel- en Eventmanagement

Hbo in drie of vier jaar
De opleiding Hotel- en Eventmanagement leidt in drie of vier jaar op voor het beroepscompetentieprofiel Hoger Hotelonderwijs (CROHO-nummer: 34118).

Meer informatie? Kijk op: Hotel- en Eventmanagement

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Havo-, vwo-, of mbo4-diploma.
Toelating met elk profiel.
Met het mbo-diploma van de Tio-opleiding Hotelmanagement of een middelbaar hotelschooldiploma kun je, onder bepaalde voorwaarden, in het tweede jaar instromen.

Opleidingsduur

3 of 4 jaar

Kosten

Opleidingskosten per jaar

Studiejaar 2023-2024
Collegegeld: € 22.250,-
Inschrijfgeld (eenmalig): € 95,-

Bijzonderheden

Kwaliteit
Deze bacheloropleiding is door de Keuzegids Hbo de afgelopen jaren al zeven keer uitgeroepen tot beste hotelschool van Nederland. Daarnaast krijgt de opleiding in de Nationale Studenten Enquête al negen keer de hoogste cijfers. De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO), die alle instellingen in het hoger onderwijs beoordeelt, waardeerde de opleiding met de hoogste beoordeling.

Associate degree in 2 jaar
Je kunt bij Tio ook kiezen voor een 2-jarige Associate degree (Ad). Met dit diploma kun je snel aan de slag in het werkveld!

Engelstalig
De opleiding Hotel- en Eventmanagement is tevens als Engelstalige opleiding te volgen bij de vestigingen van Tio in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Hengelo, Groningen

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Welkom in de wereld van tophotels en sterrenrestaurants. En van festivals, sportevenementen en congressen. Hotel- en eventmanagement: de hogere hotelschool gecombineerd met eventmanagement.

De hotel- en eventbranche
Vrije tijd is big business: van een bezoek aan een festival tot een weekendje weg in een luxe hotel. Na de impact van corona zijn juist nu creatieve managers aan zet om de branche erbovenop te helpen. Door boekingswebsites is er sterke behoefte aan hospitalityprofessionals met e-commercekennis. Een branche met toekomst!

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
9c6c3 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2023 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren