Home » Hotel- en Eventmanagement (hbo)

Opleiding: Hotel- en Eventmanagement (hbo)

Bij: Hogeschool Tio

Opleidingsinhoud

Kwaliteit
Tio’s opleiding Hotel- en Eventmanagement is al 7 jaar op rij de beste particuliere hotelopleiding van Nederland, alsdus de Keuzegids Hbo. De hbo-opleiding wordt daarnaast al jaren uitstekend beoordeeld door studenten in de Nationale Studenten Enquête (NSE) en behaalt hoge scores in het Elsevier-onderzoek ‘Beste studies’. Niet voor niets is 83% van de alumni (zeer) tevreden over de studie (t.o.v. 66% landelijk).

Inhoud van de studie
Tijdens de opleiding Hotel- en Eventmanagement is praktijkgericht het sleutelwoord. Zo'n 60% staat in het teken van projecten en praktijkvakken. Bovendien krijg je les van docenten uit de praktijk, loop je twee stages en kun je kiezen voor een praktijkgerichte minor.

Hotelmanagement
Hotelpraktijk en vakbekwaamheid staan in het eerste jaar centraal, gastvrijheid is de basis. Je leert alles over hotel- en restaurantformules en gaat in de kookstudio aan de slag met bereidingstechnieken. Je bezoekt diverse hotels, bijvoorbeeld het Okura, Librije’s Hotel of het Hilton, onder andere tijdens de studiereis in het derde jaar.

Eventmanagement
Eventmanagement loopt als een rode draad door de opleiding. Je leert alles over het organiseren van evenementen en eventmanagement komt terug in vakken als eventmarketing, MICE en communicatie. Tijdens de Eventweek strijd je mee in de eventgame, waarbij je in een team een concept bedenkt voor een bedrijf of goed doel. Je neemt een kijkje achter de schermen bij evenementen en bedrijven en volgt verschillende workshops. Je bezoekt een festival, concert of sportwedstrijd en brengt verslag uit over de organisatie.

Entrepreneurship en e-commerce
Je traint je communicatie- en managementvaardigheden, zodat je tijdens de Hotel- en eventweek samen met je medestudenten een week lang een hotel kunt runnen. Jullie zijn samen verantwoordelijk voor onder meer F&B, rooms division, de website, online sales en de organisatie van events. Gastcolleges van kopstukken uit de branche, kennis van e-commerce en het schrijven van een ondernemingsplan maken van jou een slimme ondernemer.

Stages en afstuderen
Tijdens de twee (internationale) stages breng je het geleerde direct in praktijk. In je afstudeeronderzoek komt alles wat je geleerd hebt samen.

Bekijk het studieprogramma Hotel- en Eventmanagement

Hbo in drie of vier jaar
De opleiding Hotel- en Eventmanagement leidt in drie of vier jaar op voor het beroepscompetentieprofiel Hoger Hotelonderwijs (CROHO-nummer: 34118).

Meer informatie? Kijk op: Hotel- en Eventmanagement

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Havo-, vwo-, of mbo4-diploma.
Toelating met elk profiel.
Met het mbo-diploma van de Tio-opleiding Hotelmanagement of een middelbaar hotelschooldiploma kun je, onder bepaalde voorwaarden, in het tweede jaar instromen.

Opleidingsduur

3 of 4 jaar

Kosten

€ 20.900 per jaar, € 9.700 voor het 4e hbo-jaar. De studiematerialen zijn hierbij inbegrepen.
€ 95 inschrijfgeld (eenmalig)

Bijzonderheden

BachelorArts (BA)
De opleiding Hotel- en Eventmanagement leidt op voor het beroepscompetentieprofiel Hoger Hotelonderwijs en is door de NVAO geaccrediteerd.
Met dit hotelschooldiploma mag je de internationaal erkende titel Bachelor of Arts (BA) voeren.

Engelstalige variant
De opleiding Hotel- en Eventmanagement is tevens als Engelstalige opleiding te volgen bij de vestigingen van Tio in Amsterdam en Utrecht.

Associate degree in 2 jaar
Je kunt bij Tio ook kiezen voor een 2-jarige Associate degree (Ad). Met dit diploma kun je snel aan de slag in het werkveld!

Vervolgopleiding
Met het hbo-diploma van Hotel- en Eventmanagement kun je doorstromen naar vele masters in binnen- en buitenland.
Er worden wereldwijd veel verschillende masters op diverse vakgebieden aangeboden. Bedenk wat je later wilt gaan doen en waar je in wilt uitblinken. Denk je erover een master in het buitenland te gaan volgen? Misschien past een master aan één van de partneruniversiteiten van Tio dan bij jou.

Voor een WO-master moet je over het algemeen een premaster volgen.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Hengelo, Groningen

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Hotel- en Eventmanagement biedt je het beste van twee werelden: de klassieke hogere hotelschool in combinatie met eventmanagement. Hospitality is hot! Welkom in de wereld van tophotels en sterrenrestaurants. En van festivals, sportevenementen en congressen.

De hotel- en eventbranche
Vrije tijd is big business, van een bezoek aan een festival tot een weekendje weg in een luxe hotel. Jaarlijks zorgen toerisme en recreatie voor zo'n 82 miljard euro aan uitgaven in ons land. Ruim 19 miljoen buitenlandse toeristen bezocht afgelopen jaar ons land en dit aantal zal blijven stijgen. Nederland is bovendien Europees topper als het gaat om het aantal congressen. Door de opkomst van sites als Booking.com is er een sterke behoefte aan professionals met kennis van e-commerce. Een branche met toekomst dus!

Carrière in hotel- of eventmanagement iets voor jou?
Ben jij straks manager van het Amstel hotel in Amsterdam of het Hilton in New York? Of expert bij de organisatie van Tomorrowland? Zet de eerste stap met de opleiding Hotel- en Eventmanagement! Hospitality draait om het creëren van beleving. Verplaats je in de gast om een verblijf of event tot een succes te maken en zet je vakkennis en capaciteiten in op het gebied van management, organisatie en e-commerce.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
C7B50 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2022 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren