Home » Basiskennis Boekhouden BKB

Opleiding: Basiskennis Boekhouden BKB

Bij: Regio College

 

Regio College

Cypressehout 95, 97, 99
1507 EK ZAANDAM
 

Inhoud van de cursus

De cursus Basiskennis boekhouden (BKB®) bestaat uit de volgende onderdelen:

Het systeem van boekhouden
maken van journaalposten van bijvoorbeeld ontvangst en verzending van goederen en facturen, afschrijvingen, kosten, opbrengsten, leningen en correcties;
debiteuren- en crediteurenadministratie;
opstellen van overzichten zoals grootboekrekeningen, balans en verlies- en winstrekening.

Dit gedeelte van de cursus wordt afgesloten met een landelijk examen van de Associatie voor Examinering.

Computerboekhouden
invoeren van boekingsstukken in het boekhoudprogramma AccountView waaronder inkoopfacturen, verkoopfacturen, -creditnota’s, kasbewijzen, bankafschriften en memoriaalstukken;
controleren van ingevoerde gegevens en maken van invoerverslag;
corrigeren van fouten;
aanmaken en wijzigen van stamgegevens, zoals het -aanmaken van een nieuwe debiteur of grootboekrekening;
afdrukken van overzichten zoals grootboekrekeningkaart, balans, verlies­ en winst­rekening en ouderdomsanalyse debiteuren.

Voor het gedeelte computerboekhouden ontvangt u een certificaat. Indien u de lessen computerboekhouden niet wilt volgen, kunt u kiezen voor de cursus Basiskennis boekhouden zonder computerboekhouden.

Afsluiting
U wordt opgeleid voor het landelijk examen Basiskennis Boekhouden/Elementair Boekhouden. Dit examen wordt afgenomen door de Associatie voor Examinering. Indien u ook het diploma Basiskennis calculatie behaalt komt u in aanmerking voor het Praktijkdiploma financieel assistent dat wordt uitgereikt door de Associatie voor Examinering. Voor het bijwonen van de lessen computerboekhouden ontvangt u van het Regio College een certificaat.


Vervolgopleiding
Het diploma Basiskennis boekhouden is samen met het diploma Basiskennis calculatie een verplicht onderdeel van de opleiding Praktijkdiploma boekhouden (PDB®).Indien u de cursus Basiskennis boekhouden niet tegelijkertijd volgt met Basiskennis calculatie, kunt u na afloop van de cursus Basiskennis boekhouden verder gaan met Basiskennis calculatie. Indien u beide cursussen heeft gevolgd kunt u verder gaan met Praktijkdiploma boekhouden. Een andere goede aanvulling is de cursus Basiskennis loonadministratie. Indien u beschikt over de drie diploma’s Basiskennis boekhouden, Basiskennis calculatie en Basiskennis loonadministratie, komt u in aanmerking voor het door de Associatie voor Praktijkexamens afgegeven Praktijkdiploma medewerker administratiekantoor.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Een vooropleiding is niet vereist. Om de cursus met succes te kunnen afronden is een niveau vereist dat vergelijkbaar is met mavo/vmbo of havo. Tijdens de cursus wordt het onderdeel Computerboekhouden in de les geoefend.

Daarnaast dient u thuis over een computer te beschikken (besturingssysteem Windows Vista of hoger) om ook thuis voor dit onderdeel te kunnen oefenen. De benodigde programmatuur en oefenbestanden ontvangt u van de docent.

Indien u thuis niet de beschikking heeft over een computer kunt u contact opnemen met onze cursuscoördinator, de heer E. van Hoolwerff, telefoon [klik hier voor het telefoonnummer] of e-mail [stuur een e-mail].

Duur van de cursus

3 maanden

Kosten van de cursus

€ 375 exclusief boeken- en examenkosten

Plaatsen / leslocaties

Zaandam, Heemskerk

Algemene informatie over de cursus

De cursus Basiskennis boekhouden (BKB®) leert u in korte tijd de grondbeginselen van het boekhouden. Na deze praktijkgerichte cursus bent u in staat zelf een eenvoudige administratie te voeren, of een ondersteunende functie op een boekhoudkundige afdeling te vervullen.
De cursus Basiskennis boekhouden kan worden gecombineerd met de cursus Basiskennis calculatie (BKC®). Beide cursussen kunnen op dezelfde avond worden gevolgd en zijn een goede vooropleiding voor de opleiding Praktijkdiploma boekhouden (PDB®).

Iets voor u?
U wilt alle boekhoudkundige basishandelingen binnen een boekhouding zelfstandig verrichten, bijvoorbeeld voor uw eigen onderneming.
U werkt op een boekhouding; u heeft behoefte aan meer inzicht in het systeem.
U wilt de cursus Praktijkdiploma boekhouden gaan volgen en u heeft niet voldoende vooropleiding.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
1a7cC Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2021 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren