Home » Basiskennis Calculatie BKC

Opleiding: Basiskennis Calculatie BKC

Bij: Regio College

 

Regio College

Cypressehout 95, 97, 99
1507 EK ZAANDAM
 

Inhoud van de cursus

Berekeningen maken op het gebied van goederenhandel, omzetbelasting, afschrijvingen, intrest, vreemde valuta en kostprijsberekening;
enige theorie op het gebied van handels- en wetskennis.

Afsluiting
U wordt opgeleid voor het landelijk examen Basiskennis calculatie (BKC). Dit examen wordt afgenomen door de Associatie voor Examinering. Indien u ook het diploma Basiskennis boekhouden behaalt komt u in aanmerking voor het Praktijkdiploma financial assistant dat wordt uitgereikt door de Associatie voor Examinering.

Vervolgopleiding
Het diploma Basiskennis calculatie is samen met het diploma Basiskennis boekhouden een goede vooropleiding voor de opleiding Praktijkdiploma boekhouden (PDB). Indien u de cursus Basiskennis calculatie niet tegelijkertijd volgt met Basiskennis boekhouden, kunt u na afloop van de cursus Basiskennis calculatie verder gaan met Basiskennis boekhouden. Indien u beide cursussen heeft gevolgd kunt u verder gaan met Praktijkdiploma boekhouden (PDB). Een andere goede aanvulling is de cursus Basiskennis loonadministratie. Indien u beschikt over de drie diploma’s Basiskennis boekhouden, Basiskennis calculatie en Basiskennis loonadministratie komt u in aanmerking voor het door de Associatie voor Praktijkexamens afgegeven Praktijkdiploma Medewerker administratiekantoor.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Een vooropleiding is niet vereist. Om de cursus met succes te kunnen afronden is een niveau vereist dat vergelijkbaar is met mavo/vmbo of havo.

Duur van de cursus

5 maanden

Kosten van de cursus

€ 275 exclusief boeken- en examenkosten

Plaatsen / leslocaties

Zaandam, Heemskerk

Algemene informatie over de cursus

Tijdens de cursus Basiskennis calculatie (BKC) leert u de belangrijkste principes van de calculatie. De cursus is erop gericht snel betrouwbare berekeningen te kunnen maken en de juiste rekentechnieken toe te passen.

De cursus BKC kan worden gecombineerd met de cursus Basiskennis boekhouden (BKB). Beide cursussen kunnen op dezelfde avond worden gevolgd en zijn samen een goede vooropleiding voor de opleiding Praktijkdiploma boekhouden (PDB).

Iets voor u?
In uw (toekomstige) werk is een goede rekenvaardigheid van belang.
U werkt of wilt gaan werken in een bedrijfsadministratieve functie.
U wilt de cursus Praktijkdiploma boekhouden (PDB) gaan volgen en heeft niet voldoende vooropleiding.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
0c73D Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2020 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren