Home » CISM (Certified Information Security Manager)

Opleiding: CISM (Certified Information Security Manager)

Bij: IMF Academy (International Management Forum)

 

IMF Academy (International Management Forum)

Fellenoord 224
5611 ZC EINDHOVEN
 

Opleidingsinhoud

CISM® staat voor Certified Information Security Manager en is een titel van ISACA, CISM staat voor Certified Information Security Manager en is een titel van ISACA. Inmiddels hebben meer dan 30.000 personen wereldwijd de CISM titel behaald.

ISACA (Information Systems Audit and Control Association) is een internationale beroepsvereniging met als doel de uitvoering van IT governance, IT auditing, informatiebeveiliging en risicomanagement van automatisering op een hoger plan te brengen. Dit doet zij onder meer door het professionaliseren van haar leden. ISACA heeft meer dan 140.000 leden in 180 landen. ISACA geeft meerdere titels uit, waaronder de titel CISA (Certified Information Systems Auditor), CRISC (Certified in Risk and Information Systems Control) en CSX (Cyber Security Nexus).

De 4 CISM domeinen
CISM wordt algemeen erkend als de meest complete en uitgebreide certificering op security gebied. In de CISM training leert u een internationaal erkende standaard kennen aan de hand van de CISM Body of Knowledge. De 4 CISM domeinen worden getoetst tijdens het CISM examen, met verschillende weegfactoren, t.w.:
Information Security Governance (24%)
Information Security Risk Management and Compliance (33%)
Information Security Program Development and Management (25%)
Information Security Incident Management (18%)

Inhoud CISM training
De 4-daagse CISM training is slechts voor een deel examentraining. De meeste tijd wordt besteed aan begripsvorming zodat u, eenmaal terug op uw werkplek, direct aan de slag kunt.

Het CISM examen
Het CISM examen betreft een multiple choice examen waarbij u in relatief korte tijd (4 uur) 200 vragen moet beantwoorden. Het examen wordt door middel van Computer-Based Testing (CBT) afgenomen bij een - bij ISACA aangesloten - testcenter. De kosten van het CISM examen worden door ISACA bepaald.

CISM certificeringseisen
Aan het verkrijgen van de CISM-titel zijn enkele certificeringseisen gesteld, t.w.:
U moet over ten minste 5 jaar relevante werkervaring beschikken in ten minste 2 CISM domeinen of 4 jaar ervaring aagevuld met een HBO/Bachelor opleiding en
U dient de Code of Professional Ethics te onderschrijven en trouw te blijven
Wanneer u (nog) niet aan deze eisen voldoet, dan kunt u CISM associate worden.

Hercertificering CISM / PE-punten
De CISM titel is een titel voor 3 jaar. Om uw CISM titel te mogen blijven voeren, moet u 120 PE-punten in 3 jaar tijd behalen.

Voor wie is de CISM training van belang?
De CISM training is van belang voor de huidige en toekomstige informatiebeveiligingsmanagers. Qua functies denken wij dan aan: IT Security Managers, Security Officers, Security Consultants, Risk Managers en IT Auditors.

CISM en CISSP: Wat is het onderscheid?
Daar waar CISSP (Certified Information Systems Security Professional) vooral gericht is op de technische aspecten van informatiebeveiliging is CISM meer gericht op de organisatorische kant van informatiebeveiliging.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

CISM certificeringseisen
Aan het verkrijgen van de CISM titel zijn enkele certificeringseisen gesteld, t.w.:
U moet over ten minste 5 jaar relevante werkervaring beschikken in ten minste 2 CISM domeinen of 4 jaar ervaring aagevuld met een HBO/Bachelor opleiding en
U dient de Code of Professional Ethics te onderschrijven en trouw te blijven

Wanneer u (nog) niet aan deze eisen voldoet, dan kunt u CISM associate worden.

Opleidingsduur

4 dagen

Kosten

De kosten van de 4-daagse CISM training bedragen € 3.500,- (excl. BTW) per persoon, incl. koffie, thee, lunches, documentatie en toolkit.

Bijzonderheden

International Management Forum (IMF) is gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitgeven van (veelal schriftelijke) cursussen en opleidingen. Deze sluiten direct aan bij het belangstellingsniveau van professionals en bestrijken onder meer het Security, Financiėle, Logistieke, HRM en IT-vakgebied. IMF is al bijna 25 jaar actief op de Nederlandse markt en sinds 15 jaar ook internationaal. De internationale cursussen en opleidingen worden in meer dan veertig landen verkocht.

Plaatsen / leslocaties

Veenendaal

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
FcA28 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2022 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren