Home » International Business & Sales (MBO 4+)

Opleiding: International Business & Sales (MBO 4+)

Bij: EuroCollege Hogeschool (MBO & HBO)

 

EuroCollege Hogeschool (MBO & HBO)

Westblaak 139
3012 KJ ROTTERDAM
 

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

vmbo K, vmbo TL, havo 4 of vergelijkbaar.

Opleidingsduur

2 jaar

Kosten

€14.650,- per jaar

Bijzonderheden

Versneld & Begeleid mbo, de EuroCollege aanpak
In Nederland is het mbo onderwijs ondergebracht in grootschalige Regionale Opleidingscentra (ROC). Hier studeren duizenden studenten. Van deze studenten wordt veel verwacht. Ze moeten zelfstandig leren in een steeds anoniem wordende omgeving. Les van docenten wordt steeds meer vervangen door opdrachten en internet. De directie van EuroCollege is van mening dat jonge studenten het meest gebaat zijn bij structuur, regelmaat en les. Zelfs een topsporter heeft een coach nodig.

Zie ook begeleid & versneld hbo en mbo www.eurocollege.nl

Plaatsen / leslocaties

Rotterdam, Amsterdam, Utrecht

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

International Business & Sales, mbo-niveau 4 +
Eindelijk een stevige mbo+ opleiding waar je verschillende kanten mee op kunt. Je kunt na deze opleiding gaan werken in de wereld van handel, import en export of een eigen bedrijf beginnen. We leiden je in 2 jaar op voor niveau 4+. De opleiding is in het Nederlands. In een brede opleiding laten we je de wereld zien van international business, sales en trade. Het is een leuke en afwisselende studie, vol spanning en uitdaging. De aansluiting op het hbo is meer dan goed.

Business en handel
In de wereld van International Business & Sales gaat het om mensen. Alles draait om mensen ontmoeten, verkoop van producten, het vervoer ervan en service. Ga maar na, wanneer je een deal sluit met een bedrijf in Shanghai of Moskou over de verkoop van bijvoorbeeld 10.000 kratten Palm bier zal jij je ook moeten afvragen hoe dat bier daar komt. Bovendien zal jij je moeten verdiepen in de cultuur en gewoonten van je klanten. De gewoonten en regels zijn in België of in Saoedi Arabië weer anders. Een Chinees is weer anders dan een Koreaan.

Snel schakelen
Als International Business & Sales manager is het belangrijk dat je snel kunt schakelen. Je moet over een groot aanpassingsvermogen beschikken. Wat doe je als je tijdens een zakendiner in Beijng opeens een levende vis opgediend krijgt? Hoe wissel je business cards uit?

Praktijk
Tevens trainen wij jou in business etiquette en het gastvrij ontvangen van gasten. In de zomermaanden loop je stage in bedrijven waar de eigenaar de scepter zwaait, zodat je op afstand het ondernemen kunt afkijken. In het tweede jaar werk je aan het enterprise development project. Je ontwikkelt dan je eigen onderneming.

De vakken
Daarnaast moet je veel weten over de internationale import- en exportregels en wetten. Hoe verscheep je producten? Welk papierwerk komt daarbij kijken? Hoe vind je een goede tolk? Hoe financier jij je transacties? Welke banken kunnen je ondersteunen in het buitenland? Het is belangrijk dat jij je enigszins verdiept in de veranderende wereld. Wat is er aan het veranderen? Waarom? Welke gevolgen heeft het één en ander voor de economie? Hoe bepaal je welke risico’s verantwoord zijn?

Goede basis om verder studeren
De opleiding vormt een goede opstap naar een bachelor studie. De opleiding is zoals gebruikelijk bij ons op school zwaarder dan een gemiddelde mbo-opleiding. Dit hebben wij gedaan om de aansluiting op een hbo-vervolgstudie te vergemakkelijken. Op EuroCollege Hogeschool bieden we drie bachelors aan:

•International Business & Entrepreneurship®
•International Hotel & Hospitality Management®
•Hospitality & Evenementen Management®

Kijk voor meer informatie op www.eurocollege.nl

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
DfFfB Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren