Home » Certified ISO 27005 Risk Manager

Opleiding: Certified ISO 27005 Risk Manager

Bij: IMF Academy (International Management Forum)

 

IMF Academy (International Management Forum)

Fellenoord 224
5611 ZC EINDHOVEN
 

Opleidingsinhoud

In deze 3-daagse Certified Risk Manager training leert u de risico-elementen m.b.t. informatie te beheersen. Op basis van praktische oefeningen en case studies leert u een optimale risico-evaluatie uit te voeren en risico’s in de tijd te beheren door vertrouwd te raken met hun levenscyclus. U leert de verschillende methoden van risico-evaluatie kennen, zoals CRAMM, EBIOS, MEHARI, OCTAVE en de Microsoft Security Risk Management Guide. Daarnaast krijgt u kennis van de concepten, modellen, processen en terminologie, beschreven in ISO 27001 en 27002, die belangrijk zijn voor een volledig begrip van de internationale ISO 27005 standaard.

Lesindeling
DAG I
Introductie Risk Management op basis van ISO 27005


* Risicobeheer: begrippen en definities
* Standaarden, frameworks en methodologieŽn
* Implementeren van een Risico Management programma
* Risicoanalyse (identificatie en schatting)


DAG II
Risicomanagement en risicobehandeling op basis van ISO 27005


* Risicobeoordeling
* Risicobehandeling
* Acceptatie van risico’s en het beheer van de residuele risico’s
* Risicocommunicatie
* Monitoring en risicobeheersing


DAG III
Introductie Risico Management methodes


* CRAMM, EBIOS, MEHARI, OCTAVE, Microsoft Security Risk Management
* Het Certified ISO 27005 Risk Manager examen

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

U heeft geen voorkennis nodig om deel te nemen aan de Certified ISO 27005 Risk Manager training en het ISO 27005 examen.

Opleidingsduur

3 dagen

Kosten

De kosten van de 3-daagse training Certified ISO 27005 Risk Manager bedragen € 2.950,- excl. BTW per persoon, incl. koffie, thee, lunches, documentatie en het Certified ISO 27005 Risk Manager examen.

Bijzonderheden

International Management Forum (IMF) is gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitgeven van (veelal schriftelijke) cursussen en opleidingen. Deze sluiten direct aan bij het belangstellingsniveau van professionals en bestrijken onder meer het Security, FinanciŽle, Logistieke, HRM en IT-vakgebied. IMF is al bijna 20 jaar actief op de Nederlandse markt en sinds 11 jaar ook internationaal. De internationale cursussen en opleidingen worden in meer dan veertig landen verkocht.

Plaatsen / leslocaties

Veenendaal

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

ISO heeft onlangs een nieuwe versie van de internationale standaard voor informatiebeveiligingsrisicomanagement gepubliceerd, ISO 27005:2011. In deze actuele 3-daagse training leert u de ISO 27005:2011 norm te interpreteren en te implementeren en wordt u voorbereid op het examen voor het Certified ISO 27005 Risk Manager certificaat.

Waar staat ISO voor?
ISO - de International Organization for Standardisation - is een internationale organisatie die normen vaststelt met betrekking tot het waarborgen van o.m. informatiebeveiliging. ISO is een samenwerkingsverband van nationale standaardorganisaties in 156 landen. Op het gebied van informatiebeveiliging is de ISO 27000 serie uitgegroeid tot de standaardnorm.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
4c815 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2023 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren