Home » Web Designer

Opleiding: Web Designer

Bij: College of MultiMedia

 

College of MultiMedia

Egelenburg 150-152
1081 GK AMSTERDAM
 

Inhoud van de cursus

De opleiding Web Designer gaat in op de basis componenten binnen de productie van web gebaseerde trajecten. Na je eerste concept, ontwikkel je alle bijbehorende onderdelen als audio, video en graphics. Natuurlijk ben je ook verantwoordelijk voor het ontwerp, het design en de content. Zodoende wordt je breed opgeleid tot volwaardig web specialist.

Naast de algemene kennis die je wordt bijgebracht over onder andere projectplanning, projectmanagement en bestandsformaten ga je snel de diepte in door graphics te ontwerpen, HTML te leren en video's te bewerken. Onderdeel van deze opleiding zijn de gecertificeerde trajecten in Adobe Photoshop, AVID Pro Tools en Final Cut Pro. De opleiding wordt afgerond met een theoretisch en praktijk examen. Na succesvolle afronding ontvang je het Web Designer certificaat.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

De opleiding is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een uitdaging in nieuwe media en zijn/haar kennis is MultiMedia graag wil uitbreiden om toe te passen op professioneel of hobbymatig gebied. Je dient goed om te kunnen gaan met computers en de algemene software eigenschappen te beheersen. De software en een gedeelte van het lesmateriaal is in het Engels waardoor de kennis van deze taal ook aanwezig dient te zijn.

Nadat je je hebt ingeschreven en voorafgaand aan de definitieve toelating vindt er een persoonlijk intake gesprek met één van onze docenten plaats.

Criteria voor toelating zijn:

Motivatie
Computer vaardigheden
Affiniteit met multimedia
Een goed begrip van de Engelse taal

Duur van de cursus

6 maanden

Kosten van de cursus

Fulltime
Inschrijfgeld: € 150,00
Lesgeld: € 3.500,00
Examengeld: € 70,00

Totaal: € 3.720,00

Parttime
Inschrijfgeld: € 150,00
Lesgeld: € 3.720,00
Examengeld: € 70,00

Totaal: € 3.970,00

Overige kosten
Indien de opleiding in termijnen wordt voldaan, geldt er een toeslag van € 180,00

Boekengeld ±: € 150,00

Boekengeld is niet inbegrepen in het totaalbedrag en is onderhevig aan wijzigingen vanuit de uitgever.

Bijzonderheden

Nadat je bent afgestudeerd kun je natuurlijk altijd nog verder met een vervolgstudie. De opleiding Web Designer is een prima opstap naar Front-End Developer of een van de andere professionele opleidingen van CMM.

Front-End Developer
In de opleiding Front-End Developer, breng je de in Web Designer behandelde stof verder in de praktijk. Hierbij worden de reeds bekende onderwerpen audio, video, GUI-design en projectplanning verder uitgediept. Verder maak je kennis met de wereld van 3D-modeling en animatie.

Een belangrijk onderdeel van deze opleiding is het toevoegen van dynamische content aan je productie. CSS, Flash en Quicktime komen aan bod en er wordt gestart met JavaScript.

Professional Video Producer
Wil je na MultiMedia Engineer, waarin je al een aantal zaken op het gebied van video leert, je verder specialiseren, dan kan dat door de opleiding Professional Video Producer te volgen. Je wordt hierin opgeleid tot volwaardig allround videomaker.

3D Producer
In de huidige multimedia is 3D een op zichzelf staand begrip. De opleiding 3D Producer is dus een goede uitbreiding op de opleiding MultiMedia Engineer, waarbij je leert animaties te maken, scenes te bouwen en geweldig is voor motion graphics.

Cursussen
Als student bij CMM ontvang je standaard 20% korting op alle losse cursussen die wij geven. Hierbij kun je kiezen uit het uitgebreide aanbod dat wij als Adobe Authorised Training Centre, Apple Authorized Training Center, Avid Learning Partner Professional en Maxon Certified Trainings Center geven.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam

Algemene informatie over de cursus

Web Designer is dé opleiding waarin je leert om producties te creëren voor het web, mobile devices als de iPhone en iPad of als stand-alone product. Je wordt opgeleid door gecertificeerde professionals die dit dagelijks doen en er voor zorgdragen dat je in 4 of 6 maanden alle opgedane kennis verder kan toepassen in de praktijk. Met de laatste media technieken en software kun je na het volgen van deze opleiding, net als vele oud-studenten, met succes aan het werk gaan als web- of interaction designer, zelfstandig of in dienstverband.

Voor meer info bezoek je:
www.cmm.nl/opleidingen/web-designer.htm

De groei van het Internet gaat de komende jaren door, waardoor de vraag naar webspecialisten groot blijft. Webspecialisten hebben veel inhoudelijke kennis van conceptopbouw, design en ontwerp.

De module Web Designer is onderdeel van de opleidingen Web Engineer en MultiMedia Engineer en kan zowel in parttime als in fulltime gevolgd worden. Ook tijdens de fulltime variant is er voldoende tijd om naast je studie te werken.

De fulltime opleiding is drie halve dagen per week en start twee keer per jaar in september en februari. Lesdagen zijn op maandag, dinsdag en woensdag.

De parttime variant start ook twee keer per jaar in september en februari. Hierbij is er de mogelijkheid om de opleiding in de avond te volgen op maandag en woensdag, of een gehele dag op zaterdag. Dit is afhankelijk van de groepsgrootte.

Naast de lesuren moet je rekening houden met een studiebelasting van 10 tot 15 uur per week.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
Ae0e0 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren