Home » Front-End Developer

Opleiding: Front-End Developer

Bij: College of MultiMedia

 

College of MultiMedia

Egelenburg 150-152
1081 GK AMSTERDAM
 

Inhoud van de cursus

In de opleiding Front-End Developer, breng je de in Web Developer behandelde stof verder in de praktijk. Hierbij worden de reeds bekende onderwerpen audio, video, GUI-design en projectplanning verder uitgediept. Verder maak je kennis met de werled van 3D-modeling en animatie. Een belangrijk onderdeel van deze opleiding is het toevoegen van dynamische content aan je productie. CSS, Flash en Quicktime komen aan bod en er wordt gestart met Javascript.

Na afronding van de opleiding ben je in staat om een website te bouwen door CSS vorm gegeven wordt en maak je pagina's met je kennis van Javascript nog dynamischer. Je leert hoe je in Flash een design kan maken en hoe je dat design integreert in je project. Ook het bewerken van video met Final Cut pro en het omzetten van videobestanden naar een geschikt formaat voor het web. Komen aan bod.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

De opleiding is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een uitdaging in nieuwe media en zijn/haar kennis is MultiMedia graag wil uitbreiden om toe te passen op professioneel of hobbymatig gebied. Je dient goed om te kunnen gaan met computers en de algemene software eigenschappen te beheersen. De software en een gedeelte van het lesmateriaal is in het Engels waardoor de kennis van deze taal ook aanwezig dient te zijn.

Nadat je je hebt ingeschreven en voorafgaand aan de definitieve toelating vindt er een persoonlijk intake gesprek met één van onze docenten plaats.

Criteria voor toelating zijn:

Motivatie
Computer vaardigheden
Affiniteit met multimedia
Een goed begrip van de Engelse taal

Duur van de cursus

6 maanden

Kosten van de cursus

Lesgeld: € 3.750,00

Examengeld: € 70,00

Totaal: € 4.030,00

Indien de opleiding in termijnen wordt voldaan, geldt er een toeslag van € 180,00

Boekengeld ±: € 125,00

Boekengeld is niet inbegrepen in het totaalbedrag en is onderhevig aan wijzigingen vanuit de uitgever.

Bijzonderheden

Nadat je bent afgestudeerd kun je natuurlijk altijd nog verder met een vervolgstudie. De opleiding Web Engineer is een prima opstap naar Web Developer, PHP/MySQL of een van de andere professionele opleidingen van CMM.

Web Developer
Programmeren is een belangrijk onderdeel van de opleiding. De basis van JavaScript uit de voorgaande module wordt verder uitgediept en je leert je eigen functies schrijven.

Daarnaast zal er dieper worden ingegaan op Flash en ActionScript. Ook PHP komt aan bod en gaan we kijken naar het gebruik en het maken van CMS systemen. Je leert hoe je een geavanceerde/ dynamische website maakt en hoe je deze integreert met (X)HTML, XML en het web.

PHP/MySQL
De korte opleiding PHP/MySQL is bedoeld voor internet ontwikkelaars die willen leren hoe je programmeert in PHP/MySQL en hoe dat ingezet kan worden om database-applicaties te bouwen én te integreren in een website.

Professional Video Producer
Wil je na MultiMedia Engineer, waarin je al een aantal zaken op het gebied van video leert, je verder specialiseren, dan kan dat door de opleiding Professional Video Producer te volgen. Je wordt hierin opgeleid tot volwaardig allround videomaker.

3D Producer
In de huidige multimedia is 3D een op zichzelf staand begrip. De opleiding 3D Producer is dus een goede uitbreiding op de opleiding MultiMedia Engineer, waarbij je leert animaties te maken, scenes te bouwen en geweldig is voor motion graphics.

Cursussen
Als student bij CMM ontvang je standaard 20% korting op alle losse cursussen die wij geven. Hierbij kun je kiezen uit het uitgebreide aanbod dat wij als Adobe Authorised Training Centre, Apple Authorized Training Center, Avid Learning Partner Professional en Maxon Certified Trainings Center geven.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam

Algemene informatie over de cursus

Front-End Developer is de uitbreiding op de opleiding Web Designer, waarmee je je diploma behaald voor Web Engineer. De opleiding maakt het mogelijk voor je om als professional aan de slag te gaan in nieuwe media. De gecertificeerde docenten leren je in de praktijk hoe je alle onderdelen in de productie van web gebaseerde projecten samen brengt tot een eind product.

Voor meer info bezoek je:
cmm.nl/opleidingen/front-end-developer/

Het Internet, multimedia, interactiviteit en mobile devices zijn erg belangrijk in communicatie en niet meer weg te denken uit de hedendaagse praktijk. Goed opgeleide specialisten op deze gebieden zijn dan ook erg gewild. Deze opleiding zorgt voor een brede basis waardoor je multifunctioneel inzetbaar bent.

Opbouw opleiding

De module Front-End Developer is onderdeel van de opleiding Web Engineer en MultiMedia Engineer en kan zowel parttime als fulltime gevolgd worden. Ook tijdens de fulltime variant is er voldoende tijd om naast je studie te werken.

De parttime variant start wee keer per jaar in september en februari. Hierbij is er de mogelijkheid om de opleiding in de avond te volgen op maandag en woensdag of op zaterdag. Dit is afhankelijk van de groepsgrootte.

Naast de lesuren moet je rekening houden met een studiebelasting van 10 tot 15 uur per week.

De fulltime opleiding is vast onderdeel binnen de opleiding Web Engineer. Deze opleiding is drie halve dagen per week en start twee keer per jaar in september en februari, lesdagen zijn op maandag, dinsdag en woensdag.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
814c0 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren