Home » Veilig werken met de verreiker

Opleiding: Veilig werken met de verreiker

Bij: IMAG BV

Inhoud van de cursus

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:
Arbo-wetgeving
Risico''s, preventie, verantwoordelijkheid, houding en mentaliteit
Definities, keuring, CE, onderdelen
Voorzetapparatuur, belasten van de machine, lastdiagram
Hydraulisch hef- en remsysteem
De dieselmotor
Specifieke veiligheidvoorschriften voor veilig gebruik
Rijden op de openbare weg.
De roterende verreiker en het aanslaan van lasten

Tijdens de cursus is er ruime gelegenheid om vragen te stellen. De cursus wordt afgesloten met een schriftelijk examen. De praktische vaardigheden worden beoordeeld door de instructeur.

Locatie:
De veiligheidstraining verreiker wordt in-company georganiseerd vanaf 6 deelnemers. Open inschrijving is mogelijk op onze locatie te Noordwijkerhout. Neem contact op met de cursusadministratie voor de actuele data.

Duur:
De cursus duurt minimaal 1 dag (inclusief aansluitend examen). U kunt dit op 1 dag laten plaatsvinden, maar ook kiezen voor 2 dagdelen. (ochtend, middag en/of avond).

Wanneer gewerkt wordt met een roterende verreiker en/of de bediener is regelmatig bezig met hijswerkzaamheden waarbij lasten moeten worden aangeslagen is de cursusduur 2 dagen of 4 vierdagdelen.

Duur van de cursus

De cursus duurt minimaal 1 dag (inclusief aansluitend examen). U kunt dit op 1 dag laten plaatsvinden, maar ook kiezen voor 2 dagdelen. (ochtend, middag en/of avond). Wanneer gewerkt wordt met een roterende verreiker en/of de bediener is regelmatig bezig met hijswerkzaamheden waarbij lasten moeten worden aangeslagen is de cursusduur 2 dagen of 4 vierdagdelen.

Kosten van de cursus

Op basis van een offerte

Bijzonderheden

Wanneer de deelnemers weinig tot geen ervaring hebben met het bedienen van de verreiker is het eventueel mogelijk het praktische deel van deze training met één of meerdere dagdelen uit te breiden.

Plaatsen / leslocaties

In Company

Algemene informatie over de cursus

Zowel in de bouw als de bos- en landbouw is de verreiker een belangrijk transportmiddel geworden. Waar vroeger veel arbeidskrachten voor nodig waren om goederen te verplaatsen, is onder andere de verreiker daarvoor in de plaats gekomen. De functionaliteit gaat net even verder als de vorkheftruck en inmiddels is de verreiker uitgerust als een kleine mobiele kraan.

Bij veel bedrijven wordt door iedereen de verreiker gebruikt. Vaak gebeurt dit zonder enige kennis en vaardigheid. Hierdoor gebeuren er onnodige ongevallen al dan niet met schade aan goederen en gebouwen. Ook ongevallen met lichamelijk letsel en in het ergste geval met dodelijke afloop komt vandaag de dag helaas ook voor.

Recente veranderingen in de Arbo-wet hebben geleid tot een grotere verantwoordelijkheid op het gebied van veiligheid in het bedrijf. De werkgever moet ervoor zorgen dat de bediener van een specifieke deskundigheid bezit voor het besturen van en het werken met een verreiker. Dit kan worden aangetoond als de bediener van de verreiker een gebruikers/ en veiligheidsinstructie heeft gekregen.

Doel:
De training is gericht op het verhogen van de veiligheidskennis en verantwoordelijkheid voor elke werknemer die regelmatig een verreiker moet bedienen.

Doelgroep:
De eendaagse cursussen zijn bedoeld voor werknemers die reeds beschikken over voldoende rij- en bedieningsvaardigheden met de verreiker in de bouw, agrarische sector of bosbouw.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
60609 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren