Home » Opleiding Expediteur

Opleiding: Opleiding Expediteur

Bij: IMAG BV

Inhoud van de cursus

In de opleiding worden onder andere de volgende onderwerpen uitvoerig behandeld:

Introductie en vervoersstromen
Spoorwegvervoer
Luchtvervoer
Binnenvaart
Zeevaart
Organiseren van wegvervoer
Exportadministratie
Douane
Incoterms
Vervoersrecht
Transportverzekering
Documenten in het transport
Vervoer internationaal
Kostprijsberekeningstechnieken

Organisatie:
Iedere cursist ontvangt een zeer uitvoerig cursusboek, waarin alle aspecten van de opleiding zijn opgenomen. Tijdens de lessen wordt een toelichting verzorgd over de verschillende deelonderwerpen. Tevens zullen de huiswerkopdrachten besproken worden.

De cursus wordt verzorgd in 11 dagen in ons opleidingscentrum te Capelle aan den IJssel of als 'in house' training bij de opdrachtgever. Voor actuele cursusdata kunt u contact opnemen met onze cursusadministratie.

Examens:
De examens worden afgenomen door Stichting LEC. Wij regelen de examenaanvragen voor de deelnemers aan bij deze stichting. De opleiding wordt afgesloten met twee schriftelijke examens. Een examen bestaat uit 15 meerkeuzevragen en 3 tot 5 open vragen. Daarnaast moet een afsluitende opdracht worden ingeleverd (werkstuk). Bij voldoende resultaat voor beide examens en het werkstuk verstrekt Stichting LEC een certificaat expediteur.

Duur van de cursus

Waarde nascholing (code 95): 28 uur

Kosten van de cursus

Individuele aanmelding op basis van open inschrijving: € 2240,-

(inclusief lesmateriaal en lunch)

(exclusief BTW en examenkosten LEC € 160.83)

Bijzonderheden

De cursus kan ook als bedrijfstraining worden verzorgd. De training wordt dan afgestemd aan de specifieke bedrijfssituatie. Een training in kleinere groepen behoort dan tot de mogelijkheden. Voor de in house training wordt altijd een aangepaste offerte aangeboden.

Voor deze opleiding is een vooropleiding op VMBO-niveau vereist, alsmede een goede beheersing van de Nederlandse taal.

Plaatsen / leslocaties

Open inschrijving start 19 januari 2021

Algemene informatie over de cursus

Een expediteur is een organisator van het verzenden van goederen. (weg, zee, lucht en spoor) Dit is dus veel ruimer dan alleen het vervoer van goederen van een plaats naar een andere.

Naast het eigenlijke vervoer zorgt de expediteur ook voor de afhandeling van heel wat administratieve formaliteiten zoals het aanvragen van de nodige vergunningen, prijsaanvragen en –vergelijkingen, het onderhandelen van prijzen en het boeken van ladingen bij rederijen, organisatie van het vervoer via diverse vervoersmodaliteiten, opslag van goederen, organisatie van groepage van kleine zendingen, het vervullen van eventuele douaneformaliteiten en de coördinatie tussen alle betrokken partijen.

Een expediteur kan men een architect van het verzenden van goederen noemen. Hiervoor is gespecialiseerde kennis en deskundigheid nodig.

Hij is het tussenstation tussen de verlader (de verzender van de goederen) en de effectieve transporteur (bijvoorbeeld een rederij of een luchtvaartmaatschappij).

Doelgroep:
Expediteurs (en assistent expediteurs) die verantwoordelijk zijn voor de begeleiding van het transport. Transportplanners die andere vervoersmodaliteiten willen gaan gebruiken.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
F5EeC Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2021 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren