Home » Basisopleiding Coaching

Opleiding: Basisopleiding Coaching

Bij: Onderwijsinstelling

OpleidingsinhoudStudieprogrammaCoachingsmethoden en -technieken(8 lessen)
  • De opbouw en structuur van coachingsbijeenkomsten[li]Het coachingscontract[li]Gespreksmodellen[li]Bepalen van de coachingsvraag[li]Effectief interventies plegen[li]Omgaan met weerstanden[li]Inspireren en motiveren[li]Ontspanningstechnieken[li]Teamcoaching[li]RET (rationeel-emotieve therapie)[li]PraktijkcasesExamen: Praktijkgericht examen


Vaardigheden van de coach


(8 lessen)
  • Je rol als coach[li]Persoonlijke uitstraling[li]Basiscoachingsvaardigheden[li]Gespreksvaardigheden[li]Luisteren en vragen stellen[li]Overtuigings- en beïnvloedingsvaardigheden[li]Zelfinzicht en -analyse[li]Je eigen coachingsprofiel[li]Persoonlijk ontwikkelplan[li]Zelfanalyse: persoonlijke kwaliteiten en valkuilen[li]Persoonlijke leervragen en opdrachtenExamen: Praktijkgerichte opdracht


Examengarantie


Mocht je onverhoopt niet slagen voor je examen, maar heb je wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom, onderwijsinstelling begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Deze opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Er gelden geen speciale vooropleidingseisen. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

Opleidingsduur

  • Duur van de opleiding:6 maanden[li]Varianten:Avond, dag, zaterdag[li]Dagopleiding:6 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur[li]Avondopleiding:12 lesdagen van 19.00 uur tot 22.00 uur
Als je de dagopleiding volgt, volg je 2 lessen op 1 dag.

Kosten

Specificatie van de kosten per opleidingsvariant.

Opleidingsvariant Zaterdag
Korting bij betaling ineens: EUR75
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 250
Examenkosten: EUR390
Cursusgeld: EUR1099

Opleidingsvariant Dag
Korting bij betaling ineens: EUR75
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 250
Examenkosten: EUR390
Cursusgeld: EUR1099

Opleidingsvariant Avond
Korting bij betaling ineens: EUR75
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 250
Examenkosten: EUR390
Cursusgeld: EUR1099

Opleidingsvariant E-learning
Korting bij betaling ineens: EUR75
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 250
Examenkosten: EUR390
Cursusgeld: EUR1099

Bijzonderheden

Maximaal aantal deelnemers: 15

Plaatsen / leslocaties

Alkmaar, Almere, Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, E-learning, Groningen, Haarlem, Hengelo, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Sittard, Tilburg, Utrecht, Zwolle

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?Deze Basisopleiding Coaching is een boeiende en praktijkgerichte kennismaking met het vakgebied coaching. In deze opleiding ontwikkel je kennis, inzicht en vaardigheden op het gebied van coaching. Er wordt veel gecoacht in Nederland, maar goed coachen is echt een vak, waar je de nodige kennis, vaardigheden en tools voor nodig hebt om hierin waardevol te kunnen zijn. In deze praktijkgerichte coachingsopleiding leg je een uitstekende basis om mee verder te gaan. De opleiding is niet voor niets zo populair. Bovendien kun je met deze opleiding versneld doorstuderen naar een HBO-programma Coaching bij onderwijsinstelling Opleidingen.


Voor wie?


Deze opleiding is speciaal bedoeld voor iedereen die zich wil ontwikkelen op het gebied van coaching op MBO-niveau.

Vooropleiding


Er zijn geen speciale vooropleidingseisen. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

Aanpak


In deze opleiding ontwikkel je brede kennis en vaardigheid op het gebied van coaching. De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten die zelf ook als professioneel coach actief zijn. De combinatie van kennis en praktische vaardigheden maakt de opleiding bijzonder inspirerend. Je krijgt toegang tot een professionele digitale leeromgeving: e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en de examens en kun je makkelijk communiceren met je medestudenten en docent. Zie p. 16 voor meer informatie. Kenmerkend is de intensieve begeleiding door middel van de VAK-methode van onderwijsinstelling (zie p. 8). De combinatie van bijeenkomsten, een professionele online leeromgeving, een praktijkcoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma behaalt. Daarom geven wij ook graag een examengarantie! Zie p. 12 voor meer informatie.

Opzet van de opleiding


Deze opleiding bestaat uit 2 modules van 8 lessen. Iedere module heeft 6 bijeenkomsten en 2 e-Learninglessen. In de e-Learninglessen werk je aan een aantal opdrachten, die klassikaal worden besproken. Je wordt begeleid door een praktijkcoach, bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je heel goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Een ervaren docent legt de theorie uit en vertaalt die naar de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen afwisselend en motiverend. onderwijsinstelling weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Diploma


Je rondt de modules af met een praktijkgericht examen of een praktijkgerichte opdracht, die je thuis maakt. Als je beide modules met een voldoende afrondt, dan ontvang je het diploma ‘Basisopleiding Coaching’ van onderwijsinstelling Opleidingen. Met dit diploma kun je versneld doorstuderen in een van de HBO-programma’s op het gebied van coaching bij onderwijsinstelling Opleidingen.

 

Coaching en Psychologie | 6 maanden | Opleiding Basisopleiding Coaching

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
Cf75B Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2020 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren