Home » Basisopleiding Pedagogiek

Opleiding: Basisopleiding Pedagogiek

Bij: Onderwijsinstelling

OpleidingsinhoudStudieprogrammaPedagogiek(8 lessen)
  • Werkgebied van de pedagogiek[li]Opvoedkunde[li]Volwassenen-, gezins- en onderwijspedagogiek[li]De rol van onderwijs in de opvoeding[li]Vorming en ontwikkeling[li]Opvoedstijlen[li]Observatiemethoden en -technieken[li]Basishulpvragen[li]Veiligheid en gezondheidExamen: Praktijkgericht examen


Begeleiden van kinderen


(8 lessen)
  • Pedagogische processen[li]Begeleiden en coachen[li]Instrueren en verantwoordelijkheid[li]Werkvormen[li]Groepsdynamiek en groepsdruk bij jongeren[li]Calamiteiten en escalatieExamen: Praktijkgerichte opdracht


Examengarantie


Mocht je onverhoopt niet slagen voor je examen, maar heb je wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom, onderwijsinstelling begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Deze opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Er gelden geen speciale vooropleidingseisen. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

Opleidingsduur

  • Duur van de opleiding: 6 maanden[li]Varianten: Avond, dag, zaterdag[li]Dagopleiding: 6 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur[li]Avondopleiding: 12 lesdagen van 19.00 uur tot 22.00 uur[li]E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand
Als je de dagopleiding volgt, volg je 2 lessen op 1 dag.

Kosten

Specificatie van de kosten per opleidingsvariant.

Opleidingsvariant Zaterdag
Korting bij betaling ineens: EUR75
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 250
Examenkosten: EUR390
Cursusgeld: EUR1099

Opleidingsvariant Dag
Korting bij betaling ineens: EUR75
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 250
Examenkosten: EUR390
Cursusgeld: EUR1099

Opleidingsvariant Avond
Korting bij betaling ineens: EUR75
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 250
Examenkosten: EUR390
Cursusgeld: EUR1099

Opleidingsvariant E-learning
Korting bij betaling ineens: EUR75
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 250
Examenkosten: EUR390
Cursusgeld: EUR1099

Bijzonderheden

Maximaal aantal deelnemers: 15

Plaatsen / leslocaties

Alkmaar, Almere, Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, E-learning, Groningen, Haarlem, Hengelo, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Sittard, Tilburg, Utrecht, Zwolle

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?Pedagogiek of opvoedkunde is de studie van de manier waarop volwassenen (onderwijzers, ouders, opvoeders) jongeren grootbrengen met een bepaald doel. De Basisopleiding Pedagogiek biedt een goede kennismaking met dit boeiende vakgebied. Binnen een halfjaar heb je een basisdiploma op zak, waarmee je in de jeugdhulpverlening, in het onderwijs of bij een ondersteunende opvoedkundige dienst kunt gaan werken. Als je interesse hebt in kinderen en opvoedingsproblematiek, dan is deze basisopleiding een uitstekende keuze. Vanuit deze opleiding kun je versneld doorstuderen in de opleiding MBO Onderwijsassistent, niveau 4, een HBO-programma Pedagogiek van onderwijsinstelling of een volledig HBO Bacheloropleiding Pedagogiek van Hogeschool onderwijsinstelling.

Voor wie?


Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor iedereen die zich wil ontwikkelen op het gebied van opvoedkunde en pedagogiek. Als je al binnen dit vakgebied werkt en je je basiskennis van pedagogiek verder wilt vergroten, dan is deze opleiding ook een goede keuze. Ook voor ouders is dit een praktisch programma!

Vooropleiding


Deze opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Er zijn geen speciale vooropleidingseisen. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

Aanpak


Deze opleiding heeft een zeer praktijkgerichte aanpak. Je gaat aan de slag met praktische theorie, waar je echt iets mee doet. Dus geen theorie om de theorie, maar direct toepasbare theorie. Daarnaast ontwikkel je belangrijke vaardigheden, waar je in dit vakgebied veel aan hebt.

Je krijgt toegang tot een professionele digitale leeromgeving: e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en examens en kun je makkelijk communiceren met je medestudenten en docent. Zie website voor meer informatie.

Kenmerkend is de intensieve begeleiding van de VAK-methode van onderwijsinstelling (zie website van onderwijsinstelling ). De combinatie van bijeenkomsten, een professionele online leeromgeving, een praktijkcoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma behaalt. Daarom geven wij ook graag een examengarantie! Zie website voor meer informatie.

Opzet van de opleiding


Deze opleiding bestaat uit 2 modules van 8 lessen. Iedere module heeft 6 bijeenkomsten en 2 e-Learninglessen. In de e-Learninglessen werk je aan een aantal opdrachten, die klassikaal worden besproken. Je wordt begeleid door een praktijkcoach, bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je heel goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Een ervaren docent legt de theorie uit en vertaalt die naar de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen afwisselend en motiverend. onderwijsinstelling weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Diploma


De modules worden afgerond met een praktijkgericht examen of een praktijkgerichte opdracht, die je thuis maakt. Als je beide modules met een voldoende afrondt, ontvang je het diploma 'Basisopleiding Pedagogiek' van onderwijsinstelling Opleidingen. Met dit diploma kun je versneld doorstuderen richting een opleiding MBO Onderwijsassistent, niveau 4, een HBO-programma Pedagogiek van onderwijsinstelling of een volledig HBO Bachelorprogramma Pedagogiek van Hogeschool onderwijsinstelling.

 


Pedagogiek en Onderwijs

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
09Dc7 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2020 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren