Home » Basisopleiding Pedicure

Opleiding: Basisopleiding Pedicure

Bij: Onderwijsinstelling

OpleidingsinhoudStudieprogrammaVoetbehandeling(8 lessen)
  • Medicamenten bepalen[li]Voetonderzoek[li]Een blauwdruk maken[li]Schoenonderzoek[li]Nagelverzorging[li]Blaren, kloven, schimmels, wratten[li]Eelt en likdoorns verwijderen[li]Reumatische en diabetische voet[li]VergroeiingenExamen: Praktijkexamen


Algemene fysiologie en anatomie


(8 lessen)
  • Cel- en weefselleer[li]Stofwisseling, nieren, urinewegen en voedingsstoffen[li]Spijsvertering en ademhaling[li]Hormoonstelsel en zenuwstelsel[li]Bloed, bloedsomloop en lymfevatenstelselExamen: Praktijkgerichte opdracht


Examengarantie


Mocht je onverhoopt niet slagen voor je examen, maar heb je wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom, onderwijsinstelling begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Deze opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Er gelden geen speciale vooropleidingseisen. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

Opleidingsduur

  • Duur van de opleiding:6 maanden[li]Varianten:Avond, dag, zaterdag[li]Dagopleiding:7 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur[li]Avondopleiding:6 lessen van 19.00 uur tot 22.00 uur en 4 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
Als je een dagopleiding volgt, volg je 2 lessen op 1 dag.

Kosten

Specificatie van de kosten per opleidingsvariant.

Opleidingsvariant Zaterdag
Korting bij betaling ineens: EUR75
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 290
Examenkosten: EUR390
Cursusgeld: EUR1199

Opleidingsvariant Dag
Korting bij betaling ineens: EUR75
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 290
Examenkosten: EUR390
Cursusgeld: EUR1199

Opleidingsvariant Avond
Korting bij betaling ineens: EUR75
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 290
Examenkosten: EUR390
Cursusgeld: EUR1199

Bijzonderheden

Maximaal aantal deelnemers: 15

Plaatsen / leslocaties

Almere, Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht, Zwolle

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?Wil jij kennismaken met het vakgebied van de pedicure? Ben je van plan om straks als zelfstandige pedicure aan de slag te gaan? In deze korte en praktische opleiding leer je de belangrijkste vaardigheden voor een pedicure. Uiteraard krijg je ook de nodige theorie aangeboden om al deze handelingen goed en veilig uit te kunnen oefenen. Een mooie opstap naar een prachtige toekomst als pedicure of zelfs eigenaar van een eigen praktijk!

Voor wie?


Je bent praktisch ingesteld en geïnteresseerd in voetverzorging. Je wilt hiervan graag je beroep maken of je vindt het gewoon leuk om hierover meer te weten te komen, voor je eigen voetverzorging of om anderen te adviseren.

Vooropleiding


Er gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden. De opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau.

Aanpak


De opleidingen van onderwijsinstelling onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte aanpak. Je gaat aan de slag met praktische theorie waar je ook echt iets aan hebt. Dus geen theorie om de theorie, maar kennis die je direct kunt toepassen op de praktijk. In deze opleiding staat het ontwikkelen van de vaardigheden die je als pedicure moet hebben centraal.

Je dient voor deze opleiding zelf materialen aan te schaffen waar je als pedicure goed mee aan de slag kunt. Hierin zullen wij je adviseren. Je hebt hiermee een zeer uitgebreid basispakket van professionele kwaliteit in huis.

Opzet van de opleiding


De opleiding bestaat uit 2 modules van 8 lessen. de module Het behandelplan heeft 6 bijeenkomsten en 2 e-Learninglessen. In de e-Learninglessen bereid je je voor door opdrachten te maken die klassikaal worden besproken. De module Voetbehandeling heeft 8 bijeenkomsten.

Je wordt begeleid door een praktijkcoach, bij wie je met al je vragen terechtkunt. Een ervaren docent legt de theorie uit en vertaalt die naar de dagelijkse praktijk. In de lessen ga je ook actief aan de slag met oefeningen. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend. onderwijsinstelling weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Diploma


Voor deze opleiding leg je examens af in de vorm van een praktijkgericht examen of een praktijkexamen. Als je deze met een positief resultaat afrondt, ontvang je het diploma 'Basisopleiding Pedicure' van onderwijsinstelling.

Praktijklocaties


De praktijkmodule Voetbehandeling wordt verzorgd in moderne praktijk-lokalen die speciaal voor de opleiding tot pedicure zijn ingericht. Tijdens deze praktijklessen maak je gebruik van moderne, praktische materialen en instrumenten. Zo garanderen wij dat je leert werken met de nieuwste technieken. Onze praktijklocaties bevinden zich op een beperkt aantal plaatsen in Nederland. Het kan dus voorkomen dat je deze praktijkmodule in een andere stad en/of op een andere dag volgt.

 


Uiterlijke Verzorging, Welness en Voeding | 6 maanden | Opleiding Pedicure

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
469cE Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2020 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren