Home » Budgetcoach

Opleiding: Budgetcoach

Bij: Onderwijsinstelling

OpleidingsinhoudStudieprogrammaBudgetcoaching(8 lessen)
  • Inkomsten en uitgaven[li]Rekenen met geld[li]Geldboek[li]Omgaan met geldtekort[li]Sparen[li]Financiële risico's[li]Grote gebeurtenissenExamen: Praktijkgerichte opdracht


Coachingsmethoden en -technieken


(8 lessen)
  • De opbouw en structuur van coachingsbijeenkomsten[li]Het coachingscontract[li]Gespreksmodellen[li]Bepalen van de coachingsvraag[li]Effectief interventies plegen[li]Omgaan met weerstanden[li]Inspireren en motiveren[li]Ontspanningstechnieken[li]Teamcoaching[li]RET (rationeel-emotieve therapie)[li]PraktijkcasesExamen: Praktijkgericht examen


Examengarantie


Mocht je onverhoopt niet slagen voor je examen, maar heb je wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom, onderwijsinstelling begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Een vooropleiding is niet noodzakelijk. Interesse in en motivatie voor financiŽn en uitgavenpatronen is voldoende.

Opleidingsduur

  • Duur van de opleiding: 6 maanden[li]Varianten: Avond, dag, zaterdag[li]Dagopleiding: 6 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur[li]Avondopleiding: 12 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur[li]E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand
Als je de dagopleiding volgt, volg je 2 lessen op 1 dag.

Kosten

Specificatie van de kosten per opleidingsvariant.

Opleidingsvariant Zaterdag
Korting bij betaling ineens: EUR75
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 250
Examenkosten: EUR390
Cursusgeld: EUR1099

Opleidingsvariant Dag
Korting bij betaling ineens: EUR75
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 250
Examenkosten: EUR390
Cursusgeld: EUR1099

Opleidingsvariant Avond
Korting bij betaling ineens: EUR75
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 250
Examenkosten: EUR390
Cursusgeld: EUR1099

Opleidingsvariant E-learning
Korting bij betaling ineens: EUR75
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 250
Examenkosten: EUR390
Cursusgeld: EUR1099

Bijzonderheden

Maximaal aantal deelnemers: 15

Plaatsen / leslocaties

Alkmaar, Almere, Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, E-learning, Groningen, Haarlem, Hengelo, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Sittard, Tilburg, Utrecht, Zwolle

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?Ben jij graag bezig met je inkomsten en uitgaven, zodat je je financiële zaken altijd keurig op orde hebt? En vind je het een uitdaging om anderen daarmee te helpen? Als budgetcoach help je mensen weer naar een stabiele financiële situatie. Je treedt op als (tijdelijk) helper en brengt orde aan in de financiën. Je bezoekt je klanten aan huis en maakt samen met hen een budgetplan dat is afgestemd op hun persoonlijke situatie. Je helpt ze met het ordenen van facturen, bankafschriften en belastingaangiften, en stelt een budgetplan op waarbij het uitgavenpatroon misschien wel behoorlijk moet worden aangepast! Jouw doel is het creëren van een gezonde en blijvende balans tussen de inkomsten en uitgaven van je klanten. Met de opleiding Budgetcoach leer je hoe je als zelfstandige een eigen praktijk opzet en succesvol in de markt zet.

Voor wie?


Deze opleiding is bestemd voor iedereen die het als een uitdaging ziet om mensen dusdanig te coachen dat ze dankzij een budgetplan hun financiën keurig op orde krijgen en houden. Daarbij ben jij in staat om het uitgavenpatroon in kaart te brengen en zo nodig aan te passen aan de omstandigheden, die mogelijk drastisch zijn gewijzigd. Je gaat graag met mensen om, je kunt je goed inleven en je kunt goed en kritisch adviseren. Je bent gewend om nauwkeurig om te gaan met inkomsten en uitgaven.

Vooropleiding


Een vooropleiding is niet noodzakelijk. Interesse in en motivatie voor financiën en uitgavenpatronen is voldoende.

Aanpak


De opleidingen van onderwijsinstelling onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte aanpak. Je gaat aan de slag met praktische theorie waar je ook echt iets aan hebt. Dus geen theorie om de theorie, maar kennis die je direct kunt toepassen in de praktijk. Daarnaast ontwikkel je vooral belangrijke vaardigheden waar je als budgetcoach veel aan hebt.

Je krijgt toegang tot een professionele digitale leeromgeving: e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en je examens en kun je makkelijk communiceren met je medestudenten en je docent.

Kenmerkend is de intensieve begeleiding door middel van de VAK-methode van onderwijsinstelling. De combinatie van bijeenkomsten, een zeer professionele online leeromgeving, een praktijkcoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma behaalt. Daarom geven wij ook graag een examengarantie!

Opzet van de opleiding


Als budgetcoach kijk je kritisch naar de inkomsten en uitgaven van je cliënt. Goede rekenvaardigheden, inzicht in kostenstructuren en het vermogen tot het opstellen van financiële (beheer)plannen mogen niet ontbreken. Daarnaast geef je advies over de te nemen financiële keuzes, sparen, wegwerken van tekorten en budgetteren.

Deze opleiding bestaat uit 2 modules van 8 lessen. Iedere module heeft 6 bijeenkomsten en 2 e-Learninglessen. Je wordt begeleid door een praktijkcoach, bij wie je met al je vragen terecht kunt. In de lessen word je goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Een ervaren docent legt de theorie uit en past die toe op de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend. onderwijsinstelling weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Diploma


Je rondt de modules af met een praktijkgericht examen of een praktijkgerichte opdracht, die je thuis maakt. Wanneer je beide modules met een voldoende afrondt, ontvang je het diploma 'Budgetcoach' van onderwijsinstelling.

 Schuldhulpverlening | 6 maanden | Opleiding Budgetcoach

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
58595 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2020 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren