Home » Commercieel Business Management (mbo4)

Opleiding: Commercieel Business Management (mbo4)

Bij: Tio Business School

Opleidingsinhoud

Praktijkgerichte mbo opleiding internationale handel
Zakendoen en zelfstandig ondernemen leer je het beste in de praktijk. Daarom oefen je tijdens de opleiding met voorbeelden uit de praktijk, bezoek je multinationals en kun je je eigen onderneming starten. Je doet rollenspelen en leert alles over accountbeheer. Dit breng je in de praktijk tijdens je stage bij een (internationaal) bedrijf.

Inhoud van de studie
Zo’n 60% van de onderwijstijd staat in het teken van de praktijk: leerzame projecten, twee (internationale) stages en vaardigheidstrainingen. Je krijgt gastcolleges van managers uit het bedrijfsleven, krijgt rondleidingen bij diverse bedrijven en vakbeurzen en gaat zelf aan de slag met een sales- en accountplan. Leren door te doen dus.

Accountmanagement
Je leert alle ins en outs van accountmanagement en relatiebeheer en gaat op bezoek bij een internationaal (sales)bedrijf. Je oefent je verkoopvaardigheden in de boardroom bij Tio en leert hoe je een product in de markt moet zetten. Daarnaast leer je offertes opstellen en doe je marktanalyses.

Ondernemerschap
Een succesvol zakenman of –vrouw kan goed omgaan met geld en mensen. Vakken zoals financiën, managementvaardigheden en supply chain management helpen je daarbij. Wie carrière wil maken in business moet sneller, slimmer en scherper zijn dan de concurrentie en op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de markt. Een vak als search engine marketing sluit goed aan bij de ontwikkelingen in de online wereld, zodat je ook hierover kunt meepraten.

Communicatie
Communicatie en het leren van vreemde talen mag niet ontbreken in het vakkenpakket van deze internationale mbo-businessopleiding.

Zelfontwikkeling en internationale stages
Direct in het eerste jaar doe je internationale ervaring op tijdens het Outdoorproject dat in het teken staat van teamtraining. Tijdens twee stages in binnen- of buitenland kun je het geleerde in praktijk brengen. De studie is breed dus je kunt in veel verschillende bedrijven en functies terecht komen. Natuurlijk wil je ook professioneel overkomen, vakken als Voorbereiding stage, Personal selling en Professionele ontwikkeling helpen je hierbij.

Businessopleiding mbo4 in 1 of 2 jaar
Bij Tio studeer je super snel. Na het vmbo kun je in slechts twee jaar je mbo4-diploma behalen. Na mbo of havo kun je je mbo4-diploma zelfs in 1 jaar op zak hebben. Je beschikt dan over de kwalificatie Junior Accountmanager (crebocode: 25132) op niveau 4.

Verder leren
Met je mbo4-diploma op zak kun je gemakkelijk verder studeren bij Tio en je hbo- of Associate degree-diploma halen. Tijdens een hbo-opleiding worden je vaardigheden verder ontwikkeld en ga je dieper in op de stof. Een hbo-diploma biedt bovendien extra kansen op de arbeidsmarkt.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Mavo of vmbo-diploma (TL, GL).
Vmbo-diploma KL o.b.v. assessment.
Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4.
Op basis van een havo-, mbo3- of relevant mbo2-diploma kun je Commercieel Business Management in één jaar afronden.

Opleidingsduur

1 of 2 jaar

Kosten

Opleidingskosten per jaar

Studiejaar 2023-2024
Collegegeld: € 22.250,-
Inschrijfgeld (eenmalig): € 95,-

Bijzonderheden

Switchen van opleiding
Als je er tijdens het eerste jaar achter komt dat je voorkeur toch uitgaat naar een andere Tio-opleiding, dan kun je na het eerste jaar van opleiding wisselen. Zo behaal je alsnog, zonder studievertraging, je mbo4-diploma binnen 2 jaar.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Hengelo, Groningen

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

De mbo4-opleiding Commercieel Business Management bereidt je voor op een internationale carrière in de meest uiteenlopende sectoren. Verkoop is internationaal en overal. Ontwikkel met deze businessopleiding het talent om het te maken in de business. Wie weet sluit jij de deal van het jaar!

Business branche
In de wereld van verkoop liggen volop kansen voor professionals met kennis van zaken. Commercieel Business Management is een brede opleiding. Je hebt dus mogelijkheden in veel verschillende branches en functies: van multinationals tot het midden- en kleinbedrijf (mkb) en van accountmanagement tot marketing en communicatie. Na deze opleiding maak je ook je eigen onderneming tot een succes.

Mbo business opleiding iets voor jou?
Je adviseert je klanten over producten en ontwikkelingen en stelt marketing- en accountplannen op.
Je onderhandelt over prijzen, voert verkoopgesprekken en hebt de wil om te scoren. Je bent ondernemend en zet woorden om in daden.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
0b10F Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2023 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren