Home » Binnenhuisarchitectuur avondopleiding 34 weken

Opleiding: Binnenhuisarchitectuur avondopleiding 34 weken

Bij: IPD Opleidingen

 

IPD Opleidingen

Bisonspoor 3002 – B807
3605 LT MAARSSEN
 

Duur van de cursus

34 weken

Kosten van de cursus

Bel met een van onze studieadviseurs voor gratis studieadvies en de meest actuele prijzen.

Bijzonderheden

Vrijgesteld van BTW, excl. literatuur en examenkosten.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Rotterdam, Utrecht

Algemene informatie over de cursus

Creatieve beroepsopleiding
De avondopleiding Binnenhuisarchitectuur is de ideale basis voor een carrière als binnenhuisontwerper. U ontwikkelt een eigen stijl en visie, leert alles over kleuren, materialen en bouwtechnieken en oefent uw presentatievaardigheden. Na 28 lesweken bent u helemaal voorbereid op het erkende beroepsexamen.

Binnenhuisarchitectuur is een veelzijdig vak
Het interieurvak bestaat uit drie pijlers, alledrie van belang voor succes. Tijdens de opleiding leert u:

Tekenen en ontwerpen
Leren kijken, waarnemen, loslaten, durven en opnieuw beginnen. Na deze opleiding kunt u uw eigen interieurs en plattegronden tekenen! Ook als u er nu nog weinig ervaring mee heeft. Inclusief lessen in het digitale tekenprogramma SketchUp.

Materiaalkennis
Leren voelen en ervaren wat de effecten zijn van stoffen, kleuren, hout, muurbedekking, verlichting, enzovoort.

Verkopen van uzelf en uw ontwerp
Presenteren, communiceren, samenwerken, ondernemen en solliciteren.

Lessen
De lessen bestaan uit een afwisseling van theorie, begrippen, presentaties en opdrachten. U laat aan elkaar en de docent uw werk zien en u bespreekt dat onderling. U ziet wekelijks de voortgang in uw werk en bouwt meteen een mooi portfolio op, voor een vliegende start in het vak.

Onderwerpen
Geschiedenis van het vak
Schetsen
(Perspectief) tekenen
Werken met tekenprogramma SketchUp
Stijl en vormgeving
Materialenkennis
Inrichtingstechnieken
Kleurenleer
Modetrends
Designs
Styling
Verlichtingstechnieken
Presentatietechnieken

SketchUp
De laatste lessen worden besteed aan SketchUp. Met dit online tekenprogramma leert u tekenen in 3D. Laat uw ontwerpen tot leven komen voor uzelf en uw klant! Werken met een digitaal tekenprogramma hoort niet bij de verplichte examenstof, maar is een onmisbare vaardigheid voor de interieurontwerper. Daarom zitten deze lessen sinds kort standaard inbegrepen bij de opleiding Binnenhuisarchitectuur.

Beste start in het ontwerpvak
Met deze opleiding legt u een uitstekende basis als interieurontwerper. U begint al tijdens de lessen met het ontwikkelen van uw eigen stijl en signatuur. U leert vooral door te doen, dus u gaat veel tekenen met de hand (van schetsen tot wandaanzichten), ontwerpen en moodboards maken.

Lesmethode en docent
Uw docent is een ervaren professional uit de praktijk, die het binnenhuisvak door en door kent. Het enthousiasme van onze docenten binnenhuisontwerp werkt absoluut aanstekelijk! Al het onderwijs van IPD Opleidingen is klassikaal en de groepen zijn niet groot. Er is altijd veel ruimte voor individuele aandacht en uw persoonlijke vragen.
In de klas bouwt u meteen een mooi netwerk op. De docent en medecursisten houden buiten de lessen contact via de IPDELO, de elektronische leeromgeving waar ook aanvullend lesmateriaal te vinden is.
U krijgt één avond les per week. Tussen de lessen bent u bezig met huiswerkopdrachten en de voorbereidingen op het examenwerk.

Niveau
U heeft geen specifieke vooropleiding nodig. Het niveau van de opleiding ligt op mbo+/hbo-niveau. U gaat enorm veel leren in een korte tijd, dus het tempo ligt hoog. U wordt even helemaal ondergedompeld in het interieurvak! Heeft u vragen over het niveau, neem dan gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen
De vakinhoudelijke opleiding rondt u af met een examen en vakdiploma van een erkend en onafhankelijk examenbureau. U kunt voor Binnenhuisarchitectuur kiezen uit de examenbureaus EHCB en CreatiefNivo

Waarom kiezen voor IPD?
Bij IPD krijgt u heel veel extra’s:

De IPDELO
Dit is de elektronische leeromgeving waarmee u gemakkelijk op afstand kunt communiceren over al uw vragen met uw klasgenoten en uw leraar.

Extra gratis examentrainingen
Deze worden georganiseerd in Utrecht. Deze extra examentrainingen mag u net zolang volgen totdat u het examen heeft behaald (dat is meestal niet nodig omdat onze kandidaten meestal meteen slagen voor de examens).

Carrièredagen en netwerkdagen
Er worden regelmatig netwerkdagen georganiseerd waarbij werkgevers en IPD-studenten elkaar ontmoeten. Ons Carrièreteam spant zich in om alle IPD-leerlingen die dat willen aan een goede baan te helpen.

Gecertificeerde docenten
IPD toetst ieder jaar of de docenten goed genoeg zijn om les te mogen geven. Alleen docenten die hebben aangetoond op een goede manier les te kunnen geven staan voor de klas.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
94282 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren