Home » Debiteurenbeheer

Opleiding: Debiteurenbeheer

Bij: Learnit

Inhoud van de cursusAls klanten te laat betalen kan dat vervelende gevolgen hebben voor jouw organisatie. Het kost namelijk onnodig rente en de cashflow kan onder druk komen te staan. Een goede debiteurenadministratie kan veel problemen voorkomen.


In de training Debiteurenbeheer leer je hoe je een goede debiteurenadministratie kunt opzetten en op orde kunt houden. Daarnaast besteden we aandacht aan het maken van een risicoanalyse. Hiermee kun je van tevoren inschatten of een klant Łberhaupt in staat zal zijn om de rekening te betalen, met als uitgangspunt: een gezonde financiŽle situatie van jouw zaak en een goede relatie met jouw klanten. In de training leer je van onze ervaren trainer hoe je nog meer met jouw (debiteuren)administratie kunt doen. We laten je zien hoe het opzetten en/of structureren van een efficiŽntere administratie kan leiden tot forse kostenbesparingen. Maak van niet-betalende klanten weer betalende klanten!


Onderwerpen


 • De rol, taken en bevoegdheden kennen van de debiteurenbeheerder
 • Een debiteurenbeleid voor je bedrijf opzetten
 • Problemen voorkomen in het voortraject: waar moet je op letten?
 • Facturatie en debiteurenadministratie
 • Klanten- en betaalgedrag begrijpen
 • Met welke juridische aspecten je te maken hebt
 • Welke manings- en incassoprocedures er zijn
 • Omgaan met weerstand bij jouw klanten
 • Communicatietechnieken gebruiken
 • Klantgericht werken
 • Voorbeelden uit de praktijkLesmethodiekDe nodige theorie wordt aan de hand van herkenbare praktijkcases direct geoefend, zodat je zich de stof goed eigen kunt maken. Je krijgt in ruime mate persoonlijke aandacht en speelruimte. Onze ervaren docenten zorgen ervoor dat jij de stof direct kunt toepassen in jouw praktijksituatie. Voor het vaststellen van het leertraject is het vaak ook nuttig en leerzaam om je eigen praktijkvoorbeelden mee te nemen. Het is handig om dit voorafgaand aan de training al aan Learnit door te geven. Jouw bestanden kun je meenemen op een cd-rom of USB. Je mag jouw bestanden ook voor de training naar ons toe mailen.


DoelgroepDeze training is bij uitstek geschikt deelnemers die werkzaam zijn op een debiteurenadministratie of daar gaan werken, deelnemers die het debiteurenbeleid voor hun organisatie goed willen organiseren, of deelnemers die werkzaam zijn op de financiŽle administratie en regelmatig incassogesprekken voeren met klanten.


MaatwerkDe cursusomschrijving hierboven geef je een goede indicatie van hoe de training eruit zal komen te zien. Toch kan de inhoud iets verschillen per training, afhankelijk van de voorkennis, praktijkervaring en leerdoelen van de deelnemers. In individuele intakegesprekken voorafgaand aan de training worden de leerdoelen van de deelnemers geÔnventariseerd. Op basis daarvan wordt het definitieve programma van de training bepaald.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Er is geen voorkennis vereist voor deze training.

Duur van de cursus

2 dagen

Kosten van de cursus

1150 Euro
inclusief koffie, thee en lunch

Plaatsen / leslocaties

Heerenveen, Utrecht, Arnhem, Zwolle, Eindhoven, Breda, Alkmaar, Den Haag, Groningen, Amsterdam, Incompany, Online, Rotterdam

Algemene informatie over de cursus

Niet betaalde rekeningen, het kostte Europese ondernemers in 2011 gezamenlijk 312 miljard euro. Een goede debiteurenadministratie kan dit probleem voorkomen. In deze training leer je hoe het structureren of het opzetten van een efficiŽntere administratie kan leiden tot forse kostenbesparingen.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
A0C3D Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren