Home » Basiskennis Loonadministratie (BKL)

Opleiding: Basiskennis Loonadministratie (BKL)

Bij: Onderwijsinstelling

OpleidingsinhoudStudieprogrammaLoonadministratie(8 lessen)
  • Loonaangifte[li]Loonheffingen[li]Dienstbetrekking[li]Inhoudingsplichtig[li]Het loonbegrip[li]Eindheffingen[li]Soorten premies[li]Levensloopregeling[li]Heffingskortingen[li]Vrije vergoedingen en verstekkingen[li]Premievrijstelling of premiekorting op werknemersverzekeringen[li]Afdrachtverminderingen[li]Boeteregime[li]Voorlopige teruggaag[li]BezwaarprocedureExamen: Praktijkgericht examen


Arbeidsrecht en sociale zekerheid


(8 lessen)
  • Arbeidsovereenkomst, icl. bedingen[li]Soorten arbeidsverhoudingen[li]Beëindiging van de arbeidsovereenkomst[li]Opzegverboden[li]Cao en medezeggenschap[li]Arbeidsomstandigheden en -tijden[li]Wetten en uitvoeringsorganisatie sociale zekerheid[li]Polisadministratie[li]Uitkeringsdagloon[li]Re-integratie bij arbeidsongeschiktheid[li]Wet arbeid en zorg[li]Werkloosheidswet[li]Klachten, bezwaar en beroepExamen: Praktijkgericht examen


Examengarantie


Mocht je onverhoopt niet slagen voor je examen, maar heb je wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom, onderwijsinstelling begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Deze opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Er gelden geen speciale vooropleidingseisen. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

Opleidingsduur

  • Duur van de opleiding: 3 maanden[li]Varianten: Avond, dag, zaterdag[li]Dagopleiding: 6 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur[li]Avondopleiding: 10 lesdagen van 19.00 uur tot 22.00 uur en 1 lesdag van 10.00 uur tot 16.00 uur[li]E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand
Als je de dagopleiding volgt, volg je 2 lessen op 1 dag.

Kosten

Specificatie van de kosten per opleidingsvariant.

Opleidingsvariant Zaterdag
Studiemateriaal: EUR 74
Arrangementskosten: EUR 150
Examenkosten: EUR350
Cursusgeld: EUR750

Opleidingsvariant Dag
Studiemateriaal: EUR 74
Arrangementskosten: EUR 150
Examenkosten: EUR350
Cursusgeld: EUR750

Opleidingsvariant Avond
Arrangementskosten: EUR 66
Studiemateriaal: EUR 74
Examenkosten: EUR350
Cursusgeld: EUR750

Opleidingsvariant E-learning
Studiemateriaal: EUR 74
Examenkosten: EUR350
Cursusgeld: EUR750

Bijzonderheden

Maximaal aantal deelnemers: 22

Plaatsen / leslocaties

Alkmaar, Almere, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Bergen op Zoom, Breda, Den Bosch, Den Haag, Drachten, Eindhoven, E-learning, Enschede, Goes, Groningen, Haarlem, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Zwolle

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?Wil jij als zelfstandige of in loondienst leren hoe je eenvoudig en praktisch de loon- en salarisadministratie kunt voeren? In deze korte opleiding komen voornamelijk de praktische kanten van de loonadministratie aan bod. Daarnaast krijg je uitleg over de loonheffing en de daarbij behorende wetgeving. Zo leer je hoe je een eenvoudige administratie voor de loonheffing kunt voeren en hoe je de diverse formulieren dient in te vullen. Als je deze opleiding succesvol hebt afgerond, heb je een goede basis voor een functie op een salarisadministratie bij een bedrijf of die van jouw eigen zaak.

Voor wie?


Deze opleiding is voor administratieve medewerkers die zich ook willen gaan bezighouden met de loon- en salarisadministratie. Ook als je voor je eigen bedrijf te maken hebt met vragen over loonheffing, arbeidsrecht of sociale verzekeringen, is de opleiding geschikt voor jou.

Vooropleiding


Deze opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Er zijn voor deze opleiding geen specifieke vooropleidingseisen. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

Aanpak


Deze opleiding kenmerkt zich door een praktijk- en doelgerichte aanpak met persoonlijke begeleiding. Je wordt uitstekend voorbereid op de examens.

Je krijgt toegang tot een professionele digitale leeromgeving: e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en examens en kun je makkelijk communiceren met je medestudenten en docent. Zie website voor meer informatie.
Kenmerkend is de intensieve begeleiding door middel van de website van onderwijsinstelling . De combinatie van bijeenkomsten, een zeer professionele online leeromgeving, een praktijkcoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma behaalt. Bij deze opleiding is een docent die je in de lessen de moeilijke, maar belangrijke onderdelen uitlegt en die je goed voorbereidt op de examens onmisbaar. Omdat we veel vertrouwen hebben in onze aanpak, geven we de unieke examengarantie. Zie website voor meer informatie.

Opzet van de opleiding


De opleiding bestaat uit 2 modules van elk 8 lessen. Iedere module heeft 6 bijeenkomsten en 2 e-Learninglessen. In de e-Learninglessen werk je aan praktische opdrachten die klassikaal worden behandeld. Je wordt begeleid door een praktijkcoach, bij wie je met al je vragen terecht kunt. In de lessen wordt je heel goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Een ervaren vakdocent legt de theorie uit en past die toe op de dagelijks praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend. onderwijsinstelling weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te kunnen ronden.

Diploma


De modules worden afgerond met een praktijkgericht examen. Wanneer je beide modules met een voldoende afrondt, ontvang je het zeer gewaardeerde diploma 'Basiskennis Loonadministratie' van onderwijsinstelling Opleidingen. Dit diploma levert bovendien officiële studiepunten op voor diverse MBO-opleidingen van onderwijsinstelling. Met deze opleiding ben je ook uitstekend voorbereid op het examen 'Basiskennis Loonadministratie (BKL)' van de Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens.

 Loon- en salarisadministratie | 10 maanden | Opleiding Basiskennis Loonadministratie (BKL)

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
0d255 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2020 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren