Home » Coach Sociale Vaardigheden voor Kinderen

Opleiding: Coach Sociale Vaardigheden voor Kinderen

Bij: Onderwijsinstelling

OpleidingsinhoudStudieprogrammaTrainen van sociale vaardigheden(8 lessen)
  • Verbaal en non-verbaal gedrag[li]Verschil tussen waarneming en gevoelens[li]Contact maken[li]Omgaan met werkstructuur[li]Samenwerken met klasgenoten en vriendjes[li]Kritiek geven en ontvangen[li]Eigen emoties kennen, beheersen en uiten[li]Sterkte-zwakte-analyseExamen: Praktijkgerichte opdracht


Professioneel begeleiden van ouder en kind


(8 lessen)
  • De intake-fase[li]De coaching van het kind en ouder(s)[li]De evaluatie[li]Omgaan met pestgedrag[li]Omgaan met leerstoornissen[li]Omgaan met gedragsproblemen (o.a. ADHD)[li]Omgaan met echtscheidingExamen: Praktijkgerichte opdracht


Examengarantie


Mocht je onverhoopt niet slagen voor je examen, maar heb je wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom, onderwijsinstelling begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Deze opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. Een vooropleiding is niet noodzakelijk. Een MBO-diploma is wel gewenst, net zoals interesse in en motivatie voor het coachen van kinderen.

Opleidingsduur

  • Duur van de opleiding:6 maanden[li]Varianten:Avond, dag, zaterdag[li]Dagopleiding:6 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur[li]Avondopleiding:12 lesdagen van 19.00 uur tot 22.00 uur[li]E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand
Als je de dagopleiding volgt, volg je 2 lessen op 1 dag.

Kosten

Specificatie van de kosten per opleidingsvariant.

Opleidingsvariant Zaterdag
Korting bij betaling ineens: EUR75
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 250
Examenkosten: EUR390
Cursusgeld: EUR1099

Opleidingsvariant Dag
Korting bij betaling ineens: EUR75
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 250
Examenkosten: EUR390
Cursusgeld: EUR1099

Opleidingsvariant Avond
Korting bij betaling ineens: EUR75
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 250
Examenkosten: EUR390
Cursusgeld: EUR1099

Opleidingsvariant E-learning
Korting bij betaling ineens: EUR75
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 250
Examenkosten: EUR390
Cursusgeld: EUR1099

Bijzonderheden

Maximaal aantal deelnemers: 22

Plaatsen / leslocaties

Almere, Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Haag, Eindhoven, E-learning, Groningen, Rotterdam, Utrecht, Zwolle

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?Wil jij graag als zelfstandig coach aan de slag die sociale vaardigheidstraining geeft? Of werk je in het onderwijs, de kinderopvang of hulpverlening en wil je je specialiseren in sociale-vaardigheidstraining? Deze unieke opleiding biedt je alle kennis en vaardigheden om als professioneel coach sociale vaardigheden met kinderen aan de slag te gaan. Je leert kinderen te stimuleren hun dagelijkse omgang met anderen te verbeteren, hun emoties te beheersen, hun zelfvertrouwen op te vijzelen, andere kinderen te begrijpen en hun eigen gedrag zo nodig aan te passen. Na deze opleiding kun je als zelfstandig trainer/coach sociale vaardigheden aan de slag. Gezien de huidige maatschappelijke ontwikkelingen zal de vraag naar dit soort kindercoaches alleen maar toenemen. Pesten, leerstoornissen, gedragsproblemen, echtscheidingen en ADHD komen immers steeds vaker voor.

Voor wie?


Deze opleiding is bedoeld voor mensen die als coach sociale vaardigheden voor kinderen aan de slag willen of hun coachingsbureau met deze specialisatie willen uitbreiden. Maar ook voor personeel in het onderwijs, de kinderopvang en de hulpverlening is deze opleiding een zeer waardevolle aanvulling. Je wilt kinderen op een verantwoorde wijze leren te begeleiden op het gebied van sociale vaardigheden. Je weet rekening te houden met de belastbaarheid van het kind en de mogelijkheden die bij de ontwikkelingsfase horen. Een van je belangrijkste taken is het vergroten van het zelfvertrouwen van kinderen en hen leren omgaan met vriendjes en klasgenoten.

Vooropleiding


Een vooropleiding is niet noodzakelijk. Interesse in en motivatie voor coaching en pedagogiek is voldoende. Een HBO-werk- en of -denkniveau is wel gewenst.

Aanpak


De opleidingen van onderwijsinstelling onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte aanpak. Je gaat aan de slag met praktische theorie waar je ook echt iets aan hebt. Dus geen theorie om de theorie, maar kennis die je direct kunt toepassen in de praktijk. Daarnaast ontwikkel je vooral belangrijke vaardigheden waar je als coach sociale vaardigheden veel aan hebt.

Je krijgt toegang tot een professionele digitale leeromgeving: e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en je examens en kun je makkelijk communiceren met je medestudenten en je docent. Kenmerkend is de intensieve begeleiding door middel van de VAK-methode van onderwijsinstelling. De combinatie van bijeenkomsten, een zeer professionele online leeromgeving, een praktijkcoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma haalt. Daarom geven wij ook graag een examengarantie!

Opzet van de opleiding


Deze opleiding bestaat uit 2 modules van 8 lessen. Iedere module heeft 6 bijeenkomsten en 2 e-Learninglessen. Je wordt begeleid door een praktijkcoach, bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Een ervaren docent legt de theorie uit en past die toe op de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend. onderwijsinstelling weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Diploma


Je rondt de 2 modules af met een praktijkgerichte opdracht. Wanneer je beide modules met een voldoende afrondt, ontvang je het diploma 'Coach Sociale vaardigheden voor Kinderen' van onderwijsinstelling.

 Pedagogiek en Onderwijs | 6 maanden | Opleiding Coach Sociale Vaardigheden voor Kinderen

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
Df39D Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2020 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren