Home » Coach Taalonderwijs en Dyslexie

Opleiding: Coach Taalonderwijs en Dyslexie

Bij: Onderwijsinstelling

OpleidingsinhoudStudieprogrammaBegeleiding bij taalonderwijs(8 lessen)
  • Kerndoelen van taal per leerjaar[li]Taalproblemen en -beleid[li]Taalverwerving[li]Taalonderhoud[li]Aanvankelijk lezen en spellen[li]Voortgezet lezen en spellen[li]Beginnende geletterdheid bij kleuters[li]Didactiek taalonderwijs[li]Hanteren van verschillende taalmethodes[li]NT2Examen: Praktijkgerichte opdracht


Coaching bij dyslexie


(8 lessen)
  • Coachen bij dyslexie[li]De betekenis van dyslexie voor een kind[li]Oorzaken van dyslexie[li]Diagnose dyslexie volgens protocol Bloomert[li]Taken en verantwoordelijkheden van de dyslexiecoach[li]Visie op omgaan met dyslexie[li]Aanleren van strategieën bij dyslexie[li]Documenten en protocollen[li]Voorwaarden voor de begeleiding[li]Het maken van een behandelingsplan[li]Voorlichten van ouders en leerkrachten[li]Doorverwijzen, regelingen en voorzieningenExamen: Praktijkgerichte opdracht


Examengarantie


Mocht je onverhoopt niet slagen voor je examen, maar heb je wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom, onderwijsinstelling begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Deze opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. Een vooropleiding is niet noodzakelijk. Een MBO-diploma is wel gewenst, net zoals ervaring binnen het onderwijs of aantoonbaar sterke affiniteit.

Opleidingsduur

  • Duur van de opleiding:6 maanden[li]Varianten:Avond, dag, zaterdag[li]Dagopleiding:6 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur[li]Avondopleiding:12 lesdagen van 19.00 uur tot 22.00 uur[li]E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand
Als je de dagopleiding volgt, volg je 2 lessen op 1 dag.

Kosten

Specificatie van de kosten per opleidingsvariant.

Opleidingsvariant Zaterdag
Korting bij betaling ineens: EUR75
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 250
Examenkosten: EUR390
Cursusgeld: EUR1099

Opleidingsvariant Dag
Korting bij betaling ineens: EUR75
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 250
Examenkosten: EUR390
Cursusgeld: EUR1099

Opleidingsvariant Avond
Korting bij betaling ineens: EUR75
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 250
Examenkosten: EUR390
Cursusgeld: EUR1099

Opleidingsvariant E-learning
Korting bij betaling ineens: EUR75
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 250
Examenkosten: EUR390
Cursusgeld: EUR1099

Bijzonderheden

Maximaal aantal deelnemers: 22

Plaatsen / leslocaties

Almere, Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Haag, Eindhoven, E-learning, Groningen, Rotterdam, Utrecht, Zwolle

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?Wil jij als zelfstandig onderwijscoach kinderen van 4 tot 12 jaar begeleiden bij taalproblemen of dyslexie? Of werk je in het onderwijs en wil je daar als remedial teacher aan de slag met leerlingen met een taalachterstand of dyslexie? In deze praktijkgerichte opleiding op HBO-niveau leer je hoe je vanuit een behandelplan via extra les en begeleiding kinderen op het gewenste niveau kunt krijgen. Kinderen met taal- of leesproblemen hebben extra ondersteuning en oefening nodig om hun taalvaardigheid te verbeteren. In deze opleiding leer je hun probleem om te zetten in een behandelplan en vervolgens steunlessen te geven. Voor allochtone kinderen is het vaak extra moeilijk om de Nederlandse taal te beheersen. Mede daarom is NT2-onderwijs ook opgenomen in dit programma. In deze praktijkgerichte opleiding komen de belangrijkste kennis en vaardigheden voor de professionele taal- en dyslexiecoach aan bod. Hierdoor kun je ze direct toepassen in de praktijk en ben je in staat om voor elk individueel kind met taal- of leesproblemen een behandelplan op te stellen en uit te voeren!

Voor wie?


Deze opleiding is bestemd voor iedereen die werkzaam is als zelfstandig coach of leerkracht en zich nu wil specialiseren in taalproblemen, NT2 en dyslexie. Ervaring in of sterke affiniteit met het onderwijs en pedagogiek is noodzakelijk om deze opleiding te kunnen volgen en het beroep uit te oefenen.

Vooropleiding


Deze opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. Er wordt verwacht dat je ten minste een MBO-diploma hebt, ervaring hebt binnen het onderwijs of daarmee aantoonbaar sterke affiniteit hebt.

Aanpak


De opleidingen van onderwijsinstelling onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte aanpak. Je gaat aan de slag met praktische theorie waar je ook echt iets aan hebt. Dus geen theorie om de theorie, maar kennis die je direct kunt toepassen in de praktijk. Daarnaast ontwikkel je vooral belangrijke vaardigheden waar je als taal- en dyslexiecoach veel aan hebt.

Je krijgt toegang tot een professionele digitale leeromgeving: e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en je examens en kun je communiceren met je medestudenten en je docent. Kenmerkend is de intensieve begeleiding door middel van de VAK-methode van onderwijsinstelling. De combinatie van bijeenkomsten, een zeer professionele online leeromgeving, een praktijkcoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma haalt. Daarom geven wij ook graag een examengarantie!

Opzet van de opleiding


Deze opleiding bestaat uit 2 modules van 8 lessen. Iedere module heeft 6 bijeenkomsten en 2 e-Learninglessen. Je wordt begeleid door een praktijkcoach, bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Een ervaren docent legt de theorie uit en past die toe op de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend. onderwijsinstelling weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Diploma


Je rondt de 2 modules af met een praktijkgerichte opdracht, die je thuis maakt. Wanneer je alle modules met een voldoende afrondt, ontvang je het diploma 'Coach Taalonderwijs en Dyslexie' van onderwijsinstelling.

 


Pedagogiek en Onderwijs | 6 maanden | Opleiding Coach Taalonderwijs en Dyslexie

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
818bF Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2020 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren