Home » Excel VBA

Opleiding: Excel VBA

Bij: Learnit

Inhoud van de cursusHet gebruik van macro?s om handelingen in Excel te automatiseren, kan heel handig zijn. Maar als je veel met macro?s in Excel werkt, kan het gebruik van VBA tijdwinst en sneller gemaakte spreadsheets opleveren.


In deze training leer je hoe je met VBA veel voorkomende taken kunt automatiseren. Je leert codes te genereren en aan te passen met behulp van de VBA-editor. Ook maak je kennis met het objectmodel en de specifieke objecten (bibliotheek) van Excel.


Onderwerpen


  • Inzicht krijgen in het Excel-objectmodel en VBA-concepten
  • Effectief werken met de VBA-editor
  • Maken van procedures en subprocedures in VBA
  • Maken en gebruiken van variabelen
  • Maken en gebruiken van door de gebruiker gedefinieerde functies in VBA
  • Gebruik maken van diverse programmeertechnieken
  • Programmeren van formulieren en Userforms
  • Procedures maken die automatisch opstarten
  • Omgaan met foutmeldingenDe trainerJe wordt in deze training begeleid door een zeer ervaren trainer. De trainer bespreekt aan het begin van de training wat jouw instapniveau is en wat je uit de training wilt halen, zodat je de focus kunt leggen op onderwerpen en oefeningen die voor jou belangrijk zijn. Onze trainer weet alles van VBA en helpt je om op jouw niveau om alles onder de knie te krijgen.


Welke versie? Tijdens het inschrijven kun je invullen welke versie van Excel jij gebruikt. Onze planners zorgen er dan voor dat je de training kunt volgen in de juiste softwareversie met het materiaal dat voor deze versie is geschreven.


PraktijkvoorbeeldenAls je zelf tegen problemen bent aangelopen of bepaalde handelingen efficiŽnter zou willen uitvoeren, kan het verhelderend zijn een voorbeeld uit je werkomgeving mee te nemen naar de training. Je kunt dan nog praktijkgerichter aan de slag.


Na afloopNa afloop van de training weet je Excel naar je hand te zetten met behulp van VBA met als resultaat: sneller en plezieriger werken met Excel.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Kennis en vaardigheid op het niveau van de cursus Excel Vervolg wordt aangeraden.


Om vast te stellen hoeveel voorkennis je hebt en welke cursus voor jou geschikt is, stellen wij een online cursuswijzer beschikbaar!

Duur van de cursus

2 dagen

Kosten van de cursus

980 Euro
inclusief koffie/thee en lunch

Bijzonderheden

We gebruiken tijdens deze cursus Engelstalig cursusmateriaal.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Online, Alkmaar, Utrecht, Zwolle, Rotterdam, Arnhem, Groningen, Eindhoven, Den Haag

Algemene informatie over de cursus

Met VBA kun je veel voorkomende handelingen en procedures in Excel automatiseren en naar je hand zetten. In deze training en leer in twee dagen om te programmeren in VBA waarbij je gebruik maakt van de VBA editor van Excel.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
45F87 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren