Home » Aanvullende theorie Landelijk Vastgoed (SVM NIVO)

Opleiding: Aanvullende theorie Landelijk Vastgoed (SVM NIVO)

Bij: IPD Opleidingen

Duur van de cursus

6 weken

Kosten van de cursus

Neem contact op met onze studieadviseurs voor gratis studieadvies en de meest actuele prijzen.

Bijzonderheden

Vrijgesteld van BTW, exclusief lesmateriaal en examenkosten.

Plaatsen / leslocaties

Utrecht

Algemene informatie over de cursus

Landelijk Vastgoed.......aan de slag in het buitengebied!
Wilt u aan het werk als makelaar of rentmeester in een landelijke omgeving? Ook dat is mogelijk! Want landbouwgronden, bossen, natuurgebieden, landgoederen, woningen in het buitengebied en commercieel vastgoed op het platteland moeten ook verhandeld worden. Daarbij gelden complexe wetten en regels waar een deskundig adviseur voor nodig is.

Bij de opleiding Aanvullende Theorie Landelijk Vastgoed (LV) krijgt u de basisprincipes van het makelen in landelijke onroerend goed onder de knie, waarna u zich verder kunt specialiseren en certificeren in het buitengebied met de Praktijktoets Landelijk Vastgoed. De Praktijktoets geeft u toegang tot de Kamer LV van VastgoedCert.

Na de Aanvullende Theorie Landelijk Vastgoed kunt u zich verder specialiseren met de Praktijktoets Landelijk Vastgoed, waarna u zich mag inschrijven in de Kamer LV van VastgoedCert.

Lessen
Tijdens de lessen komen theorie, begrippen en oefenopgaven aan bod. Natuurlijk is er ook alle ruimte om vragen te stellen naar aanleiding van de theorie en kan de docent deze in de praktijk plaatsen. Thuis bestudeert u de leerstof en maakt u opdrachten. De lessen zijn ook bedoeld om contact te leggen met de docent en uw medeleerlingen. Daardoor zijn de lessen inspirerend en zorgen ze ervoor dat u gemakkelijker en met meer plezier naar uw diploma toewerkt. Met uw medeleerlingen bouwt u een mooi netwerk op.

Onderwerpen
De volgende onderwerpen komen tijdens de opleiding aan bod:

OriŽntatie landelijk gebied
Landbouw, algemene landbouwkunde
Bos, natuur, landgoederen en commerciŽle objecten
Privaatrechtelijke aspecten van landelijk vastgoed
Publiekrechtelijke aspecten van landelijk vastgoed
Grondbeleid

Examen
U wordt opgeleid tot de examens van het examenbureau SVM NIVO. Het examen is een flextoets van drie uur die u op een door u gekozen moment en op een door u gewenst locatie kunt maken.

Na het behalen van het examen ontvangt u het diploma Taxateur Landelijk Vastgoed!

Vooropleiding
Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen aan het traject verbonden, maar wenselijk is dat u de opleiding basistheorie taxateur o.z. (bijna) heeft afgerond. Het niveau van de opleiding en examens is, mede door het tempo, vergelijkbaar met het niveau van een HBO. Kortom, u bent van harte welkom als u verwacht dit niveau aan te kunnen.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
C7E7D Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2023 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren