Home » Booglassen TIG NIL Niveau 1

Opleiding: Booglassen TIG NIL Niveau 1

Bij: ROC A12

Inhoud van de cursus

De opleiding bestaat uit maximaal 25 lesavonden van 3 uur. Per avond wordt 1 uur theorieles gegeven en 2 uur praktijkles. De opleiding op het eerste niveau wordt gegeven in een ongelegeerd stalen plaat van 2 - 3 mm dikte, er wordt een hoeklas onder de hand in 2 mm gelast. Verder worden een I-las onder de hand in 3 mm en een staande en liggende hoeklas met een a-hoogte van 2 mm gemaakt. De pijpverbinding wordt onder de hand gemaakt. In de theorie wordt behandeld:

Processen en apparatuur;
Materiaalgedrag bij het lassen;
Constructies;
Fabricage en toepassingen.

De opleiding wordt afgesloten met een NIL-examen. Slaag je voor het theorie- en praktijkexamen, dan ontvang je het diploma TIG niveau 1. Het NIL diploma is een Europees erkend diploma.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Deze opleiding staat open voor iedereen. Mocht blijken dat dit niveau niet bij jou past, dan krijg je van ons na enkele lessen een opleidingsadvies en de mogelijkheid om van niveau te wisselen.

Duur van de cursus

25 lesavonden van 3 uur

Kosten van de cursus

€ 2.550,- (incl. lesmateriaal en examenkosten)

Bijzonderheden

Startdata:
Oktober 2021. Wil je eigenlijk eerder starten? Neem dan contact met ons op over eventuele instroom in de huidige lesgroepen.

Plaatsen / leslocaties

Ede, Huissen

Algemene informatie over de cursus

Ben je een beginnende lassers die door middel van TIG dunne plaat en pijp moeten verwerken? Of ben je onbekend met booglassen TIG en krijg je er in de nabije toekomst mee te maken? Dan is deze opleiding geschikt voor jou. Deze opleiding zorgt voor een goede aansluiting voor de vervolgopleiding Booglassen TIG NIL niveau 2. TIG staat voor Tungsten Inert Gas en kenmerkt zich door verhitting onder een gasbescherming door de boog van een niet- afsmeltende elektrode. Het toevoegmateriaal wordt met de hand toegediend waardoor er doorlopend met 2 handen gewerkt moet worden. De opleiding wordt afgenomen volgens de reglementen van het NIL.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
D9869 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2022 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren