Home » Booglassen TIG NIL niveau 3 (Aluminium)

Opleiding: Booglassen TIG NIL niveau 3 (Aluminium)

Bij: ROC A12

Inhoud van de cursus

De opleiding bestaat uit maximaal 27 weken waarin 60 uur praktijklessen en 21 uur theorielessen wordt gegeven. De opleiding wordt afgenomen volgens de reglementen van het NIL. De opleiding op het derde niveau al wordt gegeven in aluminium. Deze opleiding is gericht op het behalen van het diploma op niveau 3. De opleiding wordt uitgevoerd in aluminium. Pijp en plaat worden in alle lasstanden gelast. De V-las verticaal (3Gu) wordt röntgentechnisch beoordeeld. Deze beoordeling dient positief te zijn voor het behalen van het diploma op niveau 3. In de theorie wordt behandeld:

Processen en apparatuur;
Materiaalgedrag bij het lassen;
Constructies;
Fabricage en toepassingen.

De opleiding wordt afgesloten met een NIL-examen. Slaag je voor het theorie- en praktijkexamen, dan ontvang je het diploma Booglasser TIG niveau 3 aluminium. Het NIL diploma is een Europees erkend diploma.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Deze opleiding staat open voor iedereen. Om de opleiding met goed gevolg af te leggen is het echter wel gewenst dat je beschikt over het niveau van NIL niveau 2. Mocht blijken dat dit niveau niet bij jou past, dan krijg je van ons na enkele lessen een opleidingsadvies en de mogelijkheid om van niveau te wisselen.

Duur van de cursus

27 weken

Kosten van de cursus

€ 3.770,- (incl. lesmateriaal en examenkosten)

Bijzonderheden

Startdata:
Oktober 2021. Wil je eigenlijk eerder starten? Neem dan contact met ons op over eventuele instroom in de huidige lesgroepen.

Plaatsen / leslocaties

Ede, Huissen

Algemene informatie over de cursus

Ben jij een TIG-lasser die laswerk moet verrichten dat aan niet-destructief onderzoek wordt onderworpen? Dan is deze opleiding geschikt voor jou. Deze opleiding zorgt voor een goede aansluiting voor de vervolgopleiding Booglassen TIG NIL niveau 4. TIG staat voor Tungsten Inert Gas en kenmerkt zich door verhitting onder een gasbescherming door de boog van een niet- afsmeltende elektrode. Het toevoegmateriaal wordt met de hand toegediend waardoor er doorlopend met 2 handen gewerkt moet worden. De opleiding wordt afgenomen volgens de reglementen van het NIL.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
7d98B Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2022 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren