Home » De leercyclus van Kolb

Opleiding: De leercyclus van Kolb

Bij: Learnit

Inhoud van de cursusWil je dieper ingaan op het leerproces? In de workshop De leercyclus van Kolb zal onze trainer aan de hand van pakkende praktijkvoorbeelden laten zien wat deze theorie inhoudt en hoe je deze kunt toepassen tijdens het leerproces.
Om een zo optimaal mogelijk leerproces bij iedereen op gang te brengen, biedt de leercyclus - of de cirkel - van Kolb een aantal essentile handvatten. De Amerikaanse psycholoog Kolb onderscheidt vier fasen van leren; ervaring, reflectie, begripsvorming en experimenteren. Hij toont aan dat ieder mens op een voor hem specifieke wijze leert. Dat betekent dat er niet alleen door het opdoen van theoretische kennis wordt geleerd, maar ook door het handelen in de praktijk. Na het lezen van de theorie houdt het immers niet op: het toepassen van de theorie is de volgende stap. En ook de praktijkervaring op zichzelf volstaat niet in het leerproces; de reflectie n de praktijk is zeker zo belangrijk. Op die manier word je gestimuleerd om op meerdere manieren te leren.De leercyclus van Kolb is een cirkel die maakt dat er geen begin, maar ook geen einde is. We komen immers steeds in aanraking met nieuwe ervaringen en uitdagingen. Wat de eerste stap is, is niet belangrijk. Wl het doorlopen van de hele cyclus maakt dat we iets hebben geleerd. De leercyclus van Kolb laat zien dat er vanuit de theorie begonnen kan worden, maar ook vanuit reflectie. Het integreren van het opdoen van theoretische kennis, het toepassen ervan door het te doen n het reflecteren in n leerproces, levert een maximaal leerrendement op.Na afloop van de workshop heb je meer inzicht gekregen in het leerproces van jezelf en van anderen, met als resultaat een hoger leerrendement.DoelgroepDe workshop is bij uitstek geschikt voor mensen die zich bezig houden met trainen en opleiden en hun didactische vaardigheden willen verrijken.

Duur van de cursus

1 dag

Kosten van de cursus

0 Euro
Het tarief is afhankelijk van de gewenste duur van de workshop

Algemene informatie over de cursus

In de workshop zal onze trainer aan de hand van praktijkvoorbeelden laten zien wat de leercyclus inhoudt en hoe je deze kunt toepassen tijdens het leerproces.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
Fd2fB Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren