Home » Cursus vca voor operationeel leidinggevenden

Opleiding: Cursus vca voor operationeel leidinggevenden

Bij: ROC Midden Nederland

 

ROC Midden Nederland

Brandenburchdreef 20
3502 GB UTRECHT
 

Inhoud van de cursus

Veiligheid, gezondheid en welzijn op het werk krijgen de laatste jaren steeds meer aandacht. De Arbo-wet benadrukt dat dit een zaak is van zowel werkgever als werknemer. Volgens die wet moeten werkgevers voldoende voorlichting en onderricht over de werkomstandigheden geven. Vooral bij las- en snijwerkzaamheden ligt veel verantwoordelijkheid voor veiligheid bij de mensen op de werkvloer. Bedrijven besteden steeds meer aandacht aan veiligheid, o.a. omdat hun klanten veiligheidscertificaten eisen (VCA* of VCA**).

Onderricht en scholing is één van de belangrijkste punten van de VCA-checklist. Het doel van de VCA VOL-cursus is het verkrijgen van kennis, inzicht en veiligheidsbewustzijn om de leidinggevende taak waar het gaat om veiligheid, goed te kunnen uitvoeren. Het certificaat VCA heeft zich de laatste jaren bewezen als meest erkent certificaat op het gebied van veiligheid en is bovendien voor alle branches toepasbaar.

De cursus VCA Veiligheid Operationeel Leidinggevenden bestaat uit een aantal losstaande modules waarbij zelfwerkzaamheid en klassikale
momenten samengaan. De deelnemer aan de cursus VCA VOL maakt kennis met de volgende onderwerpen en leert deze te beheersen en toe te passen: de Arbowet, ongevallen theorie, leiding geven en veiligheid, veiligheidsinformatie en werkvergunningen, taak- risicoanalyse, bedrijfsnoodplan, risicobronnen, chemicaliën, ergonomie, gereedschap, hijsen tillen en lopen, werken op hoogte en persoonlijke beschermingsmiddelen.

Duur van de cursus

De cursus neemt twee dagen in beslag.

Kosten van de cursus

Cursus VCA VOL twee dagen € 340,-*
Cursus VCA VOL (herhaling) één dag € 220,-*
* inclusief pasje, boeken en examen

Cursus VCA VOL In-company/groep offerte
VCA VOL Zelfstudie Examen en lesboek € 165,-
VCA VOL Schriftelijk (her)examen € 115,-
VCA VOL Mondeling (her)examen € 165,-

Plaatsen / leslocaties

N.v.t

Algemene informatie over de cursus

Voor wie is deze opleiding bedoeld
De cursus VCA Veiligheid Operationeel Leidinggevenden is bestemd voor alle operationeel leidinggevenden (boven het niveau van meewerkend voorman) die werkzaam zijn in, of gerelateerd aan de industrie of bouw. Denk dan aan medewerkers die leiding geven aan personeel van loonbedrijven, hoveniers, timmerlieden, lassers, metselaars, tegelzetters, parketteurs, medewerkers technische- of facilitaire dienst, hulpvakkrachten, assistenten, inspecteurs etc. De cursus is bovendien geschikt voor medewerkers van bedrijven die voor een gemeente of provincie werken.

Lestijden
De lestijden zijn van 09.00 – 16.00 uur

Locatie
De cursus wordt regionaal, in-company of op één van de locaties van ROC Midden Nederland gegeven.

Certificaten / Diploma
Aansluitend op de cursus volgt deelname aan een landelijk examen voor VCA. Geslaagde cursisten ontvangen vervolgens het certificaat VCA en worden geregistreerd. Niet geslaagde cursisten kunnen zich inschrijven voor een herexamen. Het afgegeven certificaat heeft een geldigheidsduur van 10 jaar. Het VOL-certificaat is gelijkwaardig aan de certificaten VCA Basisveiligheid en VCA Veiligheid voor Leidinggevenden samen.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
D3282 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2022 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren