Home » Kraamverzorgende (vernieuwd)

Opleiding: Kraamverzorgende (vernieuwd)

Bij: ROC Midden Nederland

 

ROC Midden Nederland

Brandenburchdreef 20
3502 GB UTRECHT
 

Inhoud van de cursus

De opleiding tot kraamverzorgende is een door de branche erkende opleiding voor kandidaten zonder specifieke opleiding of ervaring in de gezondheidszorg. De opleiding is tot stand gekomen door samenwerking met de sociale partners binnen de branche Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT). De opleiding is landelijk door de branche erkend, praktijkgericht en volledig gericht op de kraamzorg. Onze opleiding voldoet aan de eisen die gesteld worden door het Kenniscentrum Kraamzorg [KCKZ] aan de herregistratie van kraamverzorgenden.

De inhoud van de opleiding is afgeleid van het landelijk erkende beroepscompetentieprofiel van de opleiding Kraamverzorgende. De deelnemer leert om in de thuissituatie de zorg voor de kraamvrouw en de pasgeborene uit te voeren en de verloskundige te assisteren tijdens de thuisbevalling. Lesdagen en beroepspraktijkvorming (BPV) wisselen elkaar af: elke lesperiode wordt gevolgd door een aantal weken praktijk. De omvang van de beroepspraktijkvorming bedraagt minimaal 18 uur per week.

Er wordt een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met de kraamzorgorganisatie. Voorwaarde is dat de kraamzorgorganisatie een erkend leerbedrijf is voor de opleiding Verzorgende (niveau 3).

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Om deel te kunnen nemen aan de opleiding Kraamverzorgende moet de deelnemer;

21 jaar of ouder zijn en op een zelfstandige manier kunnen werken en leren,
in het bezit zijn van een diploma vmbo kader, gemengde of theoretische leerweg of een gelijkwaardig diploma,
een overeenkomst hebben met een kraamzorgorganisatie als leerbedrijf,
de Nederlandse taal goed beheersen.

Duur van de cursus

De opleiding Kraamverzorgende duurt 13 maanden en bestaat uit vijf lesperiodes met aansluitend een stage bij de kraamzorgorganisatie waarmee een overeenkomst is afgesloten.

Kosten van de cursus

Opleidingskosten € 3.150,-
Boeken en readers circa € 350,-
Speld € 30,-

Plaatsen / leslocaties

Utrecht

Algemene informatie over de cursus

Voor wie is deze opleiding bedoeld
De opleiding tot kraamverzorgende is een door branche erkende opleiding en richt zich op mensen met werkervaring die zich willen [om]scholen tot kraamverzorgende.

Locatie
De lessen worden gegeven op de locatie van ROC Midden Nederland aan de Vondellaan 174. Incompanylessen worden op locatie uitgevoerd.

Certificaten / Diploma
De opleiding geeft recht op het door de branche erkende diploma Kraamverzorgende en bijbehorende speld. De opleiding geeft bovendien recht op bepaalde vrijstelling, mocht de deelnemer in een later stadium de opleiding Verzorgende IG willen volgen.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
E8De2 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2022 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren