Home » Fitness - Personal Trainer

Opleiding: Fitness - Personal Trainer

Bij: Start2Move

Inhoud van de cursus

Opleiding Fitnesstrainer A
Na het volgen van de Start2Move cursus Personal Trainer ben je een breed opgeleide en erkende personal trainer, die klaar is om als zelfstandige of bij een fitnessclub aan de slag te gaan! Om een goede Personal Trainer te worden, moet je over diepgaande kennis en bepaalde vaardigheden beschikken. Denk hierbij aan brede en specialistische kennis op het gebied van bewegings-, trainings- en voedingsleer. Een belangrijke vaardigheid is het duurzaam kunnen coachen op gedragsverandering bij je klant(en).

Om de juiste kennis op te doen en de vaardigheden je eigen te maken, hebben wij de opleiding Personal Trainer ontwikkeld. De markt en de (wetenschappelijke) inzichten veranderen snel, waardoor wij de opleiding Personal Trainer regelmatig voorzien van een update aan de hand van de nieuwste ontwikkelingen en inzichten. Inmiddels is de Personal Trainer Opleiding van Start2Move al jaren één van de meest gevolgde PT opleidingen van Nederland, met een hoog slagingspercentage. De Start2Move opleiding Personal Trainer staat hoog aangeschreven in de fitnessbranche.

Je leert alles over trainingsleer, anatomie, blessurepreventie, progressieve overload, het omgaan met klanten, didactisch handelen, algemene voedingsleer en voeding in relatie tot sport en een gezonde leefstijl. Verder krijg je aanvullende kennis op het gebied van:
Coaching en gedragsverandering
Slaap- en stressmanagement
Krachtprogrammering
Bewegingsdeskundigheid
Daarnaast leer je een businessplan maken en krijg je daarmee alle facetten die nodig zijn om je eigen business op te kunnen zetten. Ook als je voor een fitnessclub of personal trainer-studio gaat werken is dit erg waardevol. Zo leer je namelijk ondernemen binnen het bedrijf.

Het Personal Trainer traject is het meest uitgebreide traject om te starten als een volwaardig en breed georiënteerde personal trainer. Zo is de opleiding Personal Trainer uitgebreid met de module Sport & Voeding.

Inhoud
De erkende NL Actief (Fitvak) opleiding Personal Trainer is deels theoretisch en deels praktijkgericht en bestaat uit de volgende vier modules:
1. Fitnesstrainer A
2. Fitnesstrainer B
3. Sport & Voeding
4. Personal Trainer Business
Je bepaalt zelf in welke volgorde je de modules volgt waarbij je Fitnesstrainer B pas kunt volgen indien je Fitnesstrainer A hebt afgerond. De modules Fitnesstrainer A en Fitnesstrainer B zijn ook als losse opleidingen te volgen.

Opleidingsvarianten
Je hebt keuze uit drie soorten studievarianten waarmee je de opleiding Personal Trainer kunt volgen: Basis, Essentieel, Excellent.
Bij de studievariant Basis volg je alle vier de modules volledig als online zelfstudie (On Demand) zonder praktijkdagen. Bij de studievariant Essentieel bestaan de modules Fitnesstrainer A en Fitnesstrainer B uit live online lessen met een docent afgewisseld met praktijkdagen op locatie. Bij de studievariant Excellent volg je alle lessen volledig op locatie. De modules Sport & Voeding en Personal Trainer Business volg je bij alle studievarianten volledig als online zelfstudie (On Demand).

Cursusdata
Bij de opleidingsvariant Essentieel zijn er 8 live online lessen en 7 praktijkdagen op locatie. Bij de opleidingsvariant Excellent zijn er 14 praktijkdagen volledig op locatie. De opleidingsvariant Basis heeft geen praktijkdagen.
Bekijk hier de startdata: www.start2move.nl/personal-trainer


Inschrijven
Inschrijven voor deze opleiding kan via de website: www.start2move.nl/personal-trainer

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Er zijn geen toelatingseisen. Affiniteit met fitness is wenselijk

Duur van de cursus

11 á 12 maanden.

Kosten van de cursus

Basis 2345,-
Essentieel 2995,-
Excellent 3865,-

Pakketvoordeel € 400

Bij de totale kosten zitten de examenkosten (incl. portfolio, theorie- en praktijkexamen en mondeling en eventueel één gratis herkansing voor het theorie-examen en portfolio) van € 250,- inbegrepen.

Slaag je niet? Geld terug!

Bijzonderheden

Contact
Neem gerust contact met ons op via de telefoon, WhatsApp of mail: www.start2move.nl/contact
E-mail: [stuur een e-mail]
Telefoon: [klik hier voor het telefoonnummer]

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, Den Bosch, Houten, Utrecht, Heerde, Zwolle.

Algemene informatie over de cursus

Start2move zet je carrière in beweging!
Bij Start2Move draait alles om beweging, groei en succes. Wij helpen mensen om hun doelen te bereiken. Of dat nu is in het starten van een carrière in de fitness- en sportbranche, of in het verbeteren van hun eigen gezondheid en vitaliteit.

Onze visie is, dat beweging een essentiële rol speelt in een gelukkig en gezond leven. Door mensen te inspireren, motiveren en begeleiden, willen we ze helpen om meer te bewegen en hun levenskwaliteit te verhogen.

Daarom bieden wij een breed scala aan opleidingen en cursussen aan, op alle niveaus. Van beginner tot professional, van consument tot ondernemer: bij Start2Move vind je altijd een opleiding die bij jou past.

Onze opleidingen zijn gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten en worden gegeven door ervaren en gekwalificeerde docenten. We bieden je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om succesvol te zijn in de fitness- en sportbranche, of om zelf een actieve en gezonde levensstijl te leiden.

Waarom Start2move?
Maximale kans op succes
Onze leermethodes en persoonlijke begeleiding hebben zich bewezen met een hoog slagingspercentage. Maar het fundament voor een carrière gaat verder dan je opleiding. We begeleiden je in het vinden van een baan of begeleiden je in het proces naar zelfstandig ondernemer.

Altijd ondersteuning. Je staat er nooit alleen voor!
Bij Start2Move heb je altijd toegang tot een team van professionals, docenten, mentoren en een actieve community die voor je klaarstaan.

Altijd up-to-date kennis
Blijf op de hoogte met gratis webinars, kennisdeling via de community, blogs, podcasts en gratis studiemodules. We zorgen ervoor dat je altijd beschikt over de meest recente kennis.

Flexibele studiemogelijkheden
Studeer waar en wanneer je maar wilt, op jouw eigen tempo en in jouw eigen omgeving. We bieden meerdere opleidingsvarianten van volledige zelfstudie tot hybride vormen tot volledig op locatie met optimale begeleiding.

Een slimme financiële keuze
Profiteer van pakketvoordelen en een gegarandeerde prijs-kwaliteitsverhouding. Mocht je onverhoopt niet slagen, dan bieden wij een oplossing.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
1cB5B Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren