Home » Body & Mind - Pilates Trainer (mat 1)

Opleiding: Body & Mind - Pilates Trainer (mat 1)

Bij: Start2Move

Inhoud van de cursus

Pilates voor Personal Trainers
Deze 2 daagse praktijkgerichte cursus Pilates voor Personal Trainers is o.a. geschikt voor Fitnesstrainers en Personal Trainers die -aan de hand van de 5 Pilates Principes- op een veilige, efficiente manier klanten 1 op 1 of in kleine groepen willen gaan begeleiden. Pilates is niet alleen geschikt voor mensen met lichamelijke klachten en/of beperkingen, maar zeker ook voor sporters!

Wat is Pilates?
Pilates is een populaire fitheidstraining met gegarandeerde resultaten. Een Pilates workout richt zich op de 5 Principes "breathing", "concentration", "control", "centering" en "precision". Hiermee richt Pilates zich op een gezond lijf en een sterke geest.

Pilates is geschikt voor iedereen ongeacht fitheidsniveau of leeftijd. In het bijzonder is de training geschikt voor mensen met rug-, nek- en/of schouderklachten en bekkeninstabiliteit. Ook biedt Pilates ondersteuning voor mensen die last hebben van extreme vermoeidheid, burn-out of herstellende zijn van (borst)kanker.

Over de docent
Deze cursus wordt verzorgd door HenriŽt van Dalen. HenriŽt heeft bijna 20 jaar binnen de sportbranche gewerkt als docent en manager. Eenmaal in contact gekomen met Pilates ontdekte zij dat werken vanuit stabilisatie een absolute basis is. Als klassiek Pilates docent is zij Balanced Body en Peak Pilates gecertificeerd. Momenteel volgt zij trajecten in het buitenland waar zij internationale mastertrainingen volgt.

Sinds 2011 runt zij succesvol haar eigen studio waar naast groepstrainingen op de mat ook Personal trainingen worden gegeven, veelal op de Pilates apparatuur zoals Reformer en Exo Chair. Zij zet Pilates in als middel om klanten te laten herstellen van klachten, maar ook om (top)sporters te verbeteren in hun prestaties. In deze trajecten werkt Henriet veel samen met fysiotherapeuten, osteopaten en manuele therapeuten.

Inhoud
Tijdens deze 2 daagse specialisatie leer je de principes van de klassieke Pilates efficiŽnt in te zetten bij jouw klanten. De focus ligt hierbij op een evenwichtige ontwikkeling van het lichaam door middel van een krachtig centrum (core), flexibiliteit en lichaamsbewustzijn. Een aantal onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn:
Basisprincipes en -oefeningen van de Pilates methode
Functionele houding en ademhaling
Anatomie rondom de wervelkolom (strengthening and mobilisation of the spine)
Mat 1 (beginner) oefenprogramma
Pilates voor sporters

Aan het eind van de cursus ken je de do's en dont's bij de meest voorkomende rug-, nek- en schouderklachten, en ben je bovendien in staat om dit direct praktisch te vertalen naar je eigen klanten.

Cursusdata
Zaterdag 16 en 30 januari 2016 in Zwolle.

Inschrijven
Inschrijven voor deze opleiding kan via het inschrijfformulier: www.start2move.nl/inschrijfformulier

Contact
Neem gerust telefonisch contact met ons op!
E-mail: [stuur een e-mail]
Telefoon: [klik hier voor het telefoonnummer]

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Deze cursus is o.a. geschikt voor Fitnesstrainers en Personal Trainers die -aan de hand van de 5 Pilates Principes- op een veilige, efficiŽnte manier klanten willen gaan begeleiden met lichamelijke klachten en/of beperkingen.

Duur van de cursus

2 lesdagen van 9.30-15.30

Bijzonderheden

Er is geen examen verbonden aan deze cursus. Aan het eind van de cursus ontvangen de cursisten het certificaat "Pilates Trainer (mat 1)".

Plaatsen / leslocaties

Zwolle

Algemene informatie over de cursus

Start2move zet je carriŤre in beweging!
Opleidingscentrum Start2move is op dit moment het grootst en snelst groeiende Fit!vak erkende opleidingscentrum van Nederland. Het docententeam van Start2move heeft zich als doel gesteld de cursist letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen op weg naar (nog meer) succes op de arbeidsmarkt!

Waarom Start2move?
Diverse erkende opleidingen
Deskundige, persoonlijke begeleiding
Digitale leermiddelen
Flexibele instroom
Opleidingslocaties in heel Nederland

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
694f2 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2021 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren