Home » Fitness - Fitnesstrainer A - Nationaal en internationaal erkend - EREPS niveau 3

Opleiding: Fitness - Fitnesstrainer A - Nationaal en internationaal erkend - EREPS niveau 3

Bij: Start2Move

Inhoud van de cursus

Opleiding Fitnesstrainer A
Als fitnesstrainer heb je een veelzijdig en afwisselend beroep waarbij vakkennis onmisbaar is. Steeds meer mensen zien de noodzaak in van bewegen onder leiding van een professional. Enerzijds vanwege het veilig en verantwoord trainen, anderzijds omdat men eerder en beter resultaat zal behalen.

Na afronding van de door NL Actief (Fitvak) erkende opleiding Fitnesstrainer A, kun je trainingsprogramma’s opstellen en klanten verantwoord begeleiden tijdens hun training. Daarnaast kun je klanten adviseren over de basisprincipes van gezonde voeding en leefstijl.

Inhoud
Tijdens deze opleiding ga je kennis (en vaardigheden) opdoen over anatomie, trainingsleer, fysiologie, biomechanica en ga je jezelf ontwikkelen in trainingsleer en coaching. De opleiding Fitnesstrainer A bestaat uit 11 onderdelen:
1. Functionele anatomie (skelet, spieren, gewrichten, bewegingsleer)
2. Biomechanica (invloed van krachten, zoals zwaartekracht)
3. Inspanningsfysiologie (energie en gebruik van energiesystemen)
4. Trainingsleer (spiermassa, snelheid, lenigheid, uithoudingsvermogen, coördinatie)
5. Praktijkdagen (bewegingsanalyses, eigen vaardigheid en coachen)
6. Gedrag en gedragsverandering bij training en voeding
7. Klantbegeleiding, gedragsverandering en gastheerschap
8. Blessurepreventie en behandeling
9. Voeding en sport (basis voedingsleer)
10. Dopingpreventie
11. Voorbereiden op het praktijkexamen
Naast de lessen werk je aan een portfolio en doe je ervaring op door 40 uur stage te lopen. De opleiding wordt afgesloten met een examen (theorie en praktijk).

Opleidingsvarianten
Je kunt de opleiding Fitnesstrainer A volgen in drie opleidingsvarianten. Afhankelijk van je doelstelling kies je voor een van de volgende varianten:
Basis - een volledige zelfstudie zonder praktijkdagen
Essentieel - Een combinatie waarbij je deels leert door middel van online studiemateriaal, maar ook online klassikale lesdagen volgt en pratijkdagen op locatie
Excellent - Hier volg je alle lesdagen volledig op locatie en krijg je daarnaast ondersteuning van online studiemateriaal

Cursusdata
Bij de opleidingsvariant Essentieel zijn er 4 live online lessen en 4 praktijkdagen op locatie. Bij de opleidingsvariant Excellent zijn alle praktijkdagen volledig op locatie. De opleidingsvariant Basis heeft geen praktijkdagen.
Bekijk de startdata hier: www.start2move.nl/personal-trainer/fitnesstrainer-a

Inschrijven
Inschrijven voor deze opleiding kan via de website: www.start2move.nl/personal-trainer/fitnesstrainer-a

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Er zijn geen toelatingseisen. Affiniteit met fitness is wenselijk.

Duur van de cursus

8 lesdagen van 10:00 tot 15:30 uur.

Kosten van de cursus

Basis 945,-
Essentieel 1399,-
Excellent 1799,-

Bij de totale kosten zitten de examenkosten (incl. portfolio, theorie- en praktijkexamen en mondeling en eventueel één gratis herkansing voor het theorie-examen en portfolio) van € 250,- inbegrepen.

Slaag je niet? Geld terug!

Bijzonderheden

Contact
Neem gerust contact met ons op via de telefoon, WhatsApp of mail: www.start2move.nl/contact
E-mail: [stuur een e-mail]
Telefoon: [klik hier voor het telefoonnummer]

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, Den Bosch, Houten, Utrecht, Zwolle.

Algemene informatie over de cursus

Start2move zet je carrière in beweging!
Bij Start2Move draait alles om beweging, groei en succes. Wij helpen mensen om hun doelen te bereiken. Of dat nu is in het starten van een carrière in de fitness- en sportbranche, of in het verbeteren van hun eigen gezondheid en vitaliteit.

Onze visie is, dat beweging een essentiële rol speelt in een gelukkig en gezond leven. Door mensen te inspireren, motiveren en begeleiden, willen we ze helpen om meer te bewegen en hun levenskwaliteit te verhogen.

Daarom bieden wij een breed scala aan opleidingen en cursussen aan, op alle niveaus. Van beginner tot professional, van consument tot ondernemer: bij Start2Move vind je altijd een opleiding die bij jou past.

Onze opleidingen zijn gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten en worden gegeven door ervaren en gekwalificeerde docenten. We bieden je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om succesvol te zijn in de fitness- en sportbranche, of om zelf een actieve en gezonde levensstijl te leiden.

Waarom Start2move?
Maximale kans op succes
Onze leermethodes en persoonlijke begeleiding hebben zich bewezen met een hoog slagingspercentage. Maar het fundament voor een carrière gaat verder dan je opleiding. We begeleiden je in het vinden van een baan of begeleiden je in het proces naar zelfstandig ondernemer.

Altijd ondersteuning. Je staat er nooit alleen voor!
Bij Start2Move heb je altijd toegang tot een team van professionals, docenten, mentoren en een actieve community die voor je klaarstaan.

Altijd up-to-date kennis
Blijf op de hoogte met gratis webinars, kennisdeling via de community, blogs, podcasts en gratis studiemodules. We zorgen ervoor dat je altijd beschikt over de meest recente kennis.

Flexibele studiemogelijkheden
Studeer waar en wanneer je maar wilt, op jouw eigen tempo en in jouw eigen omgeving. We bieden meerdere opleidingsvarianten van volledige zelfstudie tot hybride vormen tot volledig op locatie met optimale begeleiding.

Een slimme financiële keuze
Profiteer van pakketvoordelen en een gegarandeerde prijs-kwaliteitsverhouding. Mocht je onverhoopt niet slagen, dan bieden wij een oplossing.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
021fC Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren