Home » Coach Dyslexie

Opleiding: Coach Dyslexie

Bij: Onderwijsinstelling

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Een vooropleiding is niet noodzakelijk. Een MBO-diploma is wel gewenst, net zoals ervaring binnen het onderwijs of aantoonbaar sterke affiniteit.

Opleidingsduur

 • Duur van de opleiding:6 maanden[li]Varianten:Avond, dag, zaterdag[li]Dagopleiding:6 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur[li]Avondopleiding:12 lesdagen van 19.00 uur tot 22.00 uur[li]E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand
Als je de dagopleiding volgt, volg je 2 lessen op 1 dag.

Kosten

Specificatie van de kosten per opleidingsvariant.

Opleidingsvariant Zaterdag
Korting bij betaling ineens: EUR75
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 250
Examenkosten: EUR390
Cursusgeld: EUR1099

Opleidingsvariant Dag
Korting bij betaling ineens: EUR75
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 250
Examenkosten: EUR390
Cursusgeld: EUR1099

Opleidingsvariant Avond
Korting bij betaling ineens: EUR75
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 250
Examenkosten: EUR390
Cursusgeld: EUR1099

Opleidingsvariant E-learning
Korting bij betaling ineens: EUR75
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 250
Examenkosten: EUR390
Cursusgeld: EUR1099

Bijzonderheden

De module Ontwikkelingspsychologie wordt afgerond met een praktijkgericht examen. De module Coaching bij dyslexie rond je af met een praktijkgerichte opdracht, die je thuis maakt. Als je beide modules met een voldoende afrondt, ontvang je het dipl...

Plaatsen / leslocaties

Almere, Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Haag, Eindhoven, E-learning, Groningen, Rotterdam, Utrecht, Zwolle

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?




Werk jij in het onderwijs en heb je moeite met het begeleiden van leerlingen met dyslexie? Of ambieer je een functie als dyslexiecoach binnen het onderwijs of als zelfstandige? Kinderen met lees- en spellingproblemen hebben extra ondersteuning en oefening nodig om het lezen en spellen te verbeteren. Voor kinderen met dyslexie is dit echter niet genoeg. Ondanks alle extra inspanningen raken zij hun dyslexie nooit kwijt. Het is daarom belangrijk om kinderen al in een vroeg stadium zelfredzaam te maken, hen te leren omgaan met hun beperkingen en hen strategieŽn aan te leren. In deze praktijkgerichte opleiding komen de belangrijkste kennis en vaardigheden voor de professionele dyslexiecoach aan bod. Hierdoor kun je ze direct toepassen in de praktijk en ben je in staat om voor elk individueel kind met dyslexie een behandelplan op te stellen.



Voor wie?





Deze opleiding is bestemd voor iedereen die werkzaam is als (zelfstandig) coach of leerkracht en zich wil verdiepen of specialiseren in het omgaan met dyslexie. De opleiding is ook geschikt voor iedereen die binnenkort aan de slag wil als zelfstandig coach en zich onder andere wil richten op dit vakgebied.



Vooropleiding





Een vooropleiding is niet noodzakelijk. Interesse in en motivatie voor coaching van kinderen met lees- en spellingproblemen is voldoende.



Aanpak





De opleidingen van onderwijsinstelling onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte aanpak. Je gaat aan de slag met praktische theorie waar je ook echt iets aan hebt in de praktijk, een direct toepasbare aanpak. Daarnaast ontwikkel je belangrijke vaardigheden waar je als dyslexiecoach veel aan hebt.



Je krijgt toegang tot een professionele digitale leeromgeving: e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en je examens. Je kunt er ook makkelijk communiceren met je medestudenten en je docent. Kenmerkend is de intensieve begeleiding door middel van de VAK-methode van onderwijsinstelling. De combinatie van lessen, een zeer professionele online leeromgeving, een praktijkcoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma haalt. Daarom geven wij ook graag een examengarantie!



Opzet van de opleiding





Deze opleiding bestaat uit 2 modules van 6 lessen. Je wordt begeleid door een praktijkcoach, bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je goed voorbereid op de examenopdrachten. Een ervaren docent legt de theorie uit en past die toe op de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend. onderwijsinstelling weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.





Studieprogramma





Coaching bij dyslexie





(6 lessen)


 • Oorzaken en signalen van dyslexie


 • De betekenis van dyslexie voor een kind


 • Diagnosticeren van dyslexie


 • Taken en verantwoordelijkheden van de dyslexiecoach


 • Visie op omgaan met dyslexie


 • Aanleren van strategieŽn bij dyslexie


 • Documenten en protocollen


 • Het maken van een behandelplan


 • Het geven van voorlichting en advies


 • Doorverwijzen, regelingen en voorzieningen


 • Examen: Praktijkgerichte opdracht





Ontwikkelingspsychologie





(6 lessen)


 • Kinderpsychologie


 • Stromingen in de kinderpsychologie


 • Leren en ontwikkelen van kinderen


 • Persoonlijkheid en emotionele vorming


 • Psychosociale ontwikkeling


 • Ontwikkelen en leren


 • Begeleiden en stimuleren van ontwikkeling bij kinderen


 • Examen: Praktijkgericht examen





Diploma





De module Ontwikkelingspsychologie wordt afgerond met een praktijkgericht examen. De module Coaching bij dyslexie rond je af met een praktijkgerichte opdracht, die je thuis maakt. Als je beide modules met een voldoende afrondt, ontvang je het diploma 'Coach Dyslexie' van onderwijsinstelling.



Examengarantie





Mocht je onverhoopt niet slagen voor een examen, en je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom, onderwijsinstelling begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
50935 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2020 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren