Home » Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA)

Opleiding: Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA)

Bij: Onderwijsinstelling

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Voor deze opleiding is geen specifieke voorkennis noodzakelijk.

Opleidingsduur

 • Duur van de opleiding: 6 maanden[li]Varianten: Avond, dag, zaterdag[li]Dagopleiding: 6 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur[li]Avondopleiding: 12 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur[li]E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand
Als je de dagopleiding volgt, volg je 2 lessen op 1 dag.

Kosten

Specificatie van de kosten per opleidingsvariant.

Opleidingsvariant Zaterdag
Korting bij betaling ineens: EUR75
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 250
Cursusgeld: EUR1099

Opleidingsvariant Dag
Korting bij betaling ineens: EUR75
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 250
Cursusgeld: EUR1099

Opleidingsvariant Avond
Korting bij betaling ineens: EUR75
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 250
Cursusgeld: EUR1099

Opleidingsvariant E-learning
Korting bij betaling ineens: EUR75
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 250
Cursusgeld: EUR1099

Bijzonderheden

De module Rechtskennis wordt afgerond met een extern examen bij CITO. De module Werkterreinen en bevoegdheden van de BOA wordt afgerond met externe examens bij EXTH.
Voor de EXTH- en Cito-examens dien je jezelf aan te melden via www.exth.nl en www...

Plaatsen / leslocaties

Almere, Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Haag, Eindhoven, E-learning, Groningen, Rotterdam, Utrecht, Zwolle

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?
Wil jij een baan waarbij je strafbare feiten signaleert en daar meteen iets aan kunt doen door de juiste maatregelen te treffen? Dan is deze opleiding echt iets voor jou. Een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) is een functionaris die bevoegd is tot de opsporing van bepaalde strafbare feiten. In veelvoorkomende gevallen vervullen buitengewoon opsporingsambtenaren een functie die mede gericht is op de handhaving van de openbare orde en rust. Tijdens de opleiding leer je de kennis en regels die je straks tijdens je functie moet kunnen toepassen. Op grond van het getuigschrift kan jou een akte van opsporingsbevoegdheid worden verleend voor de duur van maximaal 5 jaar.Voor wie?

De opleiding is bestemd voor mensen die strafbare feiten willen opsporen en nog niet eerder hebben deelgenomen aan het door de minister van Justitie vastgestelde examen, waarbij het getuigschrift 'Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA)' kan worden behaald.Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke voorkennis noodzakelijk.Aanpak

De opleidingen van onderwijsinstelling onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte aanpak. De opleiding wordt verzorgd door vakspecialisten uit de praktijk. Je gaat aan de slag met praktische theorie waar je ook echt iets aan hebt. Je wordt in deze opleiding voorbereid op de officiŽle examens die door EXTH en Cito worden afgenomen.Je krijgt toegang tot een professionele digitale leeromgeving: e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en examens en kun je makkelijk communiceren met je medestudenten en je docent. Zie onze website voor uitgebreide informatie.Kenmerkend is de intensieve begeleiding door middel van de VAK-methode van onderwijsinstelling (zie onze website). De combinatie van bijeenkomsten, een zeer professionele online leeromgeving, een praktijkcoach en stimulerende docenten die zelf in de praktijk staan, zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma behaalt.Opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit 2 modules van 6 lessen. Je wordt begeleid door een praktijkcoach, bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Een ervaren docent legt de theorie uit en vertaalt deze naar de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend. onderwijsinstelling weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Studieprogramma

Rechtskennis

(6 lessen)


 • Inleiding formeel strafrecht


 • Inleiding materieel strafrecht


 • Bevoegdheden van de opsporingsambtenaar


 • Introductie van de combibon


 • Dwangmiddelen ten aanzien van persoonlijke vrijheid


 • Opsporingsmiddelen


 • Wetboek van Strafrecht


 • Examen: Externe examens bij Cito

Werkterreinen en bevoegdheden van de BOA

(6 lessen)


 • Werkgebieden van de BOA


 • Organisatie van de Nederlandse politie


 • Arbeidsinspectie


 • FIOD


 • Opsporingsbevoegdheden


 • Samenwerkende partijen


 • Examen: Externe examens bij EXTH

Examen en diploma

De module Rechtskennis wordt afgerond met een extern examen bij Cito. De module Werkterreinen en bevoegdheden van de BOA wordt afgerond met externe examens bij EXTH.

Voor de EXTH- en Cito-examens dien je jezelf aan te melden via www.exth.nl en www.cito.nl. De examenkosten worden direct in rekening gebracht.Als je deze examenonderdelen met een voldoende resultaat hebt behaald, ontvang je een getuigschrift. Op grond van een getuigschrift dat niet ouder is dan 1 jaar kan een akte van opsporingsbevoegdheid worden verleend, voor de duur van maximaal 5 jaar.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
9b7eA Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2020 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren