Home » Zorg en Technologie (Ad)

Opleiding: Zorg en Technologie (Ad)

Bij: Zuyd Hogeschool

 
 

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Je wilt wel (door)studeren op hbo niveau, maar vier jaar lijkt je nu te lang.
Je bent geďnteresseerd in techniek en in zorgverlening. Je bent praktisch ingesteld.
Je wilt pionier zijn in jouw vak.
Je wilt graag werken in teamverband.
Je bent veelzijdig en communicatief.

Opleidingsduur

2 jaar

Kosten

Collegegeld
Voor elk studiejaar dat je studeert, betaal je collegegeld. De hoogte daarvan wordt jaarlijks vastgesteld door de minister. Meer informatie over het collegegeld.

Overige kosten
Naast het collegegeld moet je rekening houden met bijkomende kosten voor boeken en ander studiemateriaal.

Plaatsen / leslocaties

Heerlen

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

De gezondheidszorg is enorm in ontwikkeling. Met nieuwe technieken en betere apparaten wordt het ook steeds ingewikkelder. Daarom zijn professionals nodig met verstand van gezondheidszorg én techniek, die bij de toepassing van technologie in de zorg kunnen helpen, adviseren en innoveren.

Iets voor jou?
Ben je technisch aangelegd en wil je bijdragen aan de gezondheid en welzijn van mensen met nieuwe technische oplossingen? Word dan de zorgvernieuwer van de toekomst. Je bent betrokken bij de ontwikkeling van technologie, bijvoorbeeld om ouderen langer zelfstandig te kunnen laten wonen. Of om op afstand zorg te verlenen. Of je maakt onderdeel uit van het ontwerpteam voor ergonomische hulpmiddelen waarmee mindervaliden thuis of op het werk uit de voeten kunnen zonder hulp van anderen.

Wat houdt de Ad Zorg en Technologie in?
Deze tweejarige Associate degree is een deeltijdopleiding die jou opleidt om bij te dragen aan de verdere innovatie van zorgtechnologie. Je leert ook om gebruikers en zorgverleners op de juiste manier om te gaan met deze vernieuwingen. Jij bent degene die bij de productontwikkeling de wensen van de doelgroep weet te vertalen in het ontwerpproces. Je bent daarmee de bruggenbouwer tussen de wereld van de techniek en de zorg. Tijdens je opleiding leer je alles over zorg en zorgprocessen, welzijn, veiligheid en techniek en technische processen.

Wat kun je worden?
Met je Ad diploma Zorg en Technologie kun je aan de slag als medewerker op een zorgafdeling, stafmedewerker bij je organisatie, medewerker bij overheidsorganisaties bijvoorbeeld als hulpmiddelenadviseur, maar ook als technisch medewerker met bijzonder aandachtsgebied zorgtechnologie.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
0aBaF Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren