Home » Dierenzorg (Allround)

Opleiding: Dierenzorg (Allround)

Bij: Thuiscursus.nl

Inhoud van de cursus

Het allround studietraject bestaat uit 6 thuisstudies en 1 keuzevak, te weten:
<ul>
<li>Dierenartsassistent</li>
<li>Hondentrimmer</li>
<li>Kattenverzorger</li>
<li>Paardenverzorger</li>
<li>Alternatieve TherapieŽn voor Dieren</li>
<li>EHBO voor dieren</li>
<li>Keuzevak 1: Hondentrainer</li>
<li>Keuzevak 2: Medewerker Dierenasiel</li>
</ul>

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Er is geen vooropleiding of -kennis vereist voor deze opleiding. Je kunt dus direct starten!

Duur van de cursus

Gemiddeld 9-12 maanden

Kosten van de cursus

1490 euro all-in

Plaatsen / leslocaties

Afstandsonderwijs

Algemene informatie over de cursus

Ben jij dol op dieren en wil je de hele dag met ze werken? Wil je expert worden in alle facetten van de dierenzorg? Schrijf je dan direct in voor onze Allround opleiding Dierenzorg! Deze moderne en praktijkgerichte opleiding is het resultaat van de vruchtbare samenwerking tussen Thuiscursus.nl en een aantal van de beste en meest ervaren dierenverzorgers uit het werkveld. Deze experts zullen je begeleiden tijdens je gehele opleiding.

Na de eerste module Dierenartsassistent weet je alles over efficiŽnt consultatiegegevens verzamelen, dierenpsychologie, professioneel telefoneren en afspraken regelen, de agenda correct beheren, een juiste administratie voeren en facturen opstellen, de verschillende afdelingen van de dierenkliniek/artsenpraktijk, radiologie en echografie, anatomie, fysiologie en pathologie, het skelet van kat en hond, erfelijke aandoeningen herkennen, en verantwoorde voeding voor dieren.

Expert op het gebied van hondenraskenmerken en hondenrasgroepen? Alles weten over het professioneel kammen, borstelen, scheren, en verzorgen van verschillende vachten en beharingen? Het gedrag van een hond leren herkennen en weten hoe je omgaat met probleemgedrag? Dit en meer leer je tijdens de tweede module Hondentrimmer.

Module Kattenverzorging leert je over de leefwereld van de kat, je kat op een professionele manier verzorgen, sociale houding van katten, hoe katten de wereld zien, horen, ruiken en proeven, verschillende soorten gedrag, factoren die het gedrag van de kat beÔnvloeden, communicatie met katten, kattenfluisteren, en omgaan met probleemgedrag.

Vervolgens volg je module Paardenverzorging. Je leert o.a. alles over de leefwereld van het paard, de anatomie van het paard, correct leren paardenfluisteren, aangepast voedsel voor het paard, je paard te verzorgende verschillende paardenrassen, methodes om je paard gezond te houden, en hoe hoort, ziet, proeft en ruikt een paard , zijn omgeving?

Alternatieve dierenzorg behandelt de positieve kracht van alternatieve therapie, de genezer in elk levend wezen, de verschillende therapieŽn, bioresonantie, alle behandeling van A-Z, en het starten als zelfstandig Alternatief therapeut voor dieren.

Ben jij een echte dierenvriend en wil je een dier in nood kunnen helpen? Dan is module EHBO voor dieren erg nuttig voor jou! Leer wat EHBO inhoudt, hoe je EHBO kunt voorkomen, en hoe je een algemeen onderzoek uitvoert. Na deze algemene zaken ga je de diepte in met EHBO bij Honden, EHBO bij Katten, EHBO bij Konijnen en knaagdieren, en EHBO bij Vogels.

Hiernaast kan je je opleiding nog persoonlijker maken door te kiezen uit 2 keuzevakken! Medewerker Dierenassiel of Hondentrainer.

Werk jij over een tijdje iedere dag met dieren? Schrijf je in voor onze Allround opleiding Dierenzorg en maak van je passie je beroep!

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
24109 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren