Home » Voedingsdeskundige (Allround)

Opleiding: Voedingsdeskundige (Allround)

Bij: Thuiscursus.nl

Inhoud van de cursus

• Voedingsleer
• Gewichtsconsulent
• Kindervoeding
• Keuzevak 1: Sportvoedingsadviseur
• Keuzevak 2: Dieetkok

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Er is geen vooropleiding of -kennis vereist voor deze opleiding. Je kunt dus direct starten!

Duur van de cursus

Gemiddeld 9-12 maanden

Kosten van de cursus

1090 euro all-in.

Plaatsen / leslocaties

Afstandsonderwijs

Algemene informatie over de cursus

Laat jij Nederland bewuster leven?
Lichaamsbeweging en verantwoorde voeding worden steeds belangrijker in Nederland. Ook zie je steeds meer mensen die willen afslanken. Ben jij op zoek naar een beroep met toekomst en staat een gezonde levensstijl bij jou hoog in het vaandel? Schrijf je dan in voor onze allround opleiding tot Voedingscoach! Deze moderne en praktijkgerichte opleiding is het resultaat van de vruchtbare samenwerking tussen Thuiscursus.nl en een van de beste voedings- en bewegingscoach uit het werkveld. Deze doorgewinterde expert zal je begeleiden tijdens je gehele opleiding.

Je begint met Algemene Voedingsleer waarbij je alles komt te weten over gezonde voedingspatronen, voedingsstoffen, en de actieve voedingsdriehoek.

Het volgende opleidingsonderdeel Gewichtsconsulent sluit feilloos aan op de voedingsleer en gaat dieper in op de dieet- en afslankingsleer. Tijdens deze module maak je kennis met de stofwisseling van het lichaam en leer je voedingsschema’s opstellen. Daarnaast komen ook de belangrijkste afslankingsmethodes aan bod en ontdek je hoe je slechte eetgewoonten aanpakt.

In de module Kindervoeding komen o.a. de volgende onderwerpen aanbod: zelf voedingsschema’s opstellen, voeding bij de zwangerschap, voordelen van gezonde voeding, borstvoeding en voeding voor de zuigeling, babyvoeding en bijvoeding, voedingsschema’s per leeftijd, psychologische aspecten van voeding, voeding voor de peuter, kleuter, scholier en adolescent, snoep en kleurstoffen, de verschillende vitamines, AD(H)D, Dyslexie, PPDNOS, Autisme in relatie tot voeding, en overgewicht bij kinderen.

Zoals bij alle allround opleidingen heb je keuze uit een extra module waar jouw persoonlijke voorkeur naar uitgaat. De keuzevakken zijn: Sportvoeding, waarbij je de diepte ingaat wat betreft voeding in combinatie met sport, of Dieetkok gericht voor mensen die willen afvallen.

Investeer in je toekomst en laat Nederland verantwoorder leven, word Allround Voedingscoach!

Allround Voedingsdeskundige is een beroep met toekomst!
Momenteel is er in het bedrijfsleven veel vraag naar goed opgeleide werknemers. Het diploma dat je behaalt is een internationaal erkend diploma. Deze opleiding biedt daarom zeer goede perspectieven op de arbeidsmarkt en een groot voordeel tijdens je sollicitatie. Wanneer je als zelfstandig ondernemer wilt gaan werken, kun je jezelf na het afronden van deze opleiding inschrijven als parttime of fulltime ZZP’er bij de Kamer van Koophandel.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
C2A61 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren