Home » Agile scrum: de Product Owner

Opleiding: Agile scrum: de Product Owner

Bij: Learnit

Inhoud van de cursusScrum is een methode om projecten te beheren en maakt deel uit van de groep van Agile-procesbeheermethodieken. Al deze methodieken zijn gebaseerd op de Lean-methode, die halverwege de vorige eeuw door de autofabrikant Toyota is ontwikkeld. De focus van Scrum ligt op communicatie binnen projecten, maar ook tussen afdelingen en klantencontact.


Tijdens de training Scrum: de Product Owner wordt, naast een algemene inleiding in Scrum, specifiek ingegaan op de taken en verantwoordelijkheden van de Product Owner-rol binnen de Scrum-methodiek. De Product Owner is de visionair van het te leveren product. Hij of zij weet wat de klant (intern of extern) vraagt en vertaalt die wensen naar het product.


De Product Owner werkt nauw samen met het Team en de Scrum Master om het project tot een goed einde te brengen. De Product Owner stimuleert het Team om het beste uit zichzelf te halen. Hij of zij heeft de eindverantwoordelijkheid voor het te leveren product en weet op ieder moment wat de status van het project is.


In de cursus Scrum Product Owner worden methoden voor het opstellen van de productvisie behandeld, het opstellen en bijhouden van de product-backlog, de samenwerking met het Team en wordt bekeken hoe de klant betrokken kan blijven bij het project.


TrainingsvormDe tweedaagse training wordt door een ervaren docent klassikaal gegeven in de vorm van een Scrum-project. Op deze manier doe je direct praktijkervaring op. Veel van de stof maak je je eigen door middel van Scrum-games. Dit zijn spellen die bepaalde elementen van Scrum verklaren en verduidelijken. Hierdoor is de training niet alleen erg nuttig, maar ook leuk en afwisselend.


DoelgroepDe training richt zich op personen die binnen hun bedrijf de rol van Scrum Product Owner hebben of daarvoor in aanmerking komen. Dit kunnen ondere andere teamleiders zijn, afdelingshoofden, projectmanagers en/of senior teamleden. Daarnaast is ze bedoeld voor iedereen die meer over de Scrum Product Owner-rol wil leren.


Onderwerpen


  • Wat is Scrum en waarvoor wordt het gebruikt?
  • Welke rollen en verantwoordelijkheden kent Scrum?
  • Opstellen en onderhouden van de product backlog.
  • Hoe maak je een stakeholder-analyse?
  • Hoe werk je samen met de klant?
  • Hoe werk je samen met de Scrum Master?
  • Hoe werk je samen met het Team?
  • Hoe maak je een releaseplan?
  • Projectmonitoring.LesmateriaalDiverse Scrum-games en de publicatie 'Succes met Scrum'.


ExamenNa afloop van deze training is er een mogelijkheid om zelf thuis een online Scrum Product Owner examen van Exin af te leggen, over het algemeen wordt in de training voldoende kennis opgedaan om dit examen te kunnen halen. Onze scrumtrainingen zijn echter wel maatwerktrainingen waarbij de inhoud per training afgestemd zal worden op de wensen van de deelnemers, dus een ideale voorbereiding op het examen is niet altijd van toepassing.  De kosten van een examen bedragen ?190,00 (excl. BTW). Je kunt het examen online inplannen en volgen op een voor jou geschikt moment. Tijdens het examen word je door een proctor gemonitord via webcam en microfoon. Indien je dit examen wilt volgen kun je dit aangeven in het opmerkingenveld op het inschrijfformulier.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Enige basiskennis van de Scrum-methodiek is gewenst.

Duur van de cursus

2 dagen

Kosten van de cursus

1150 Euro

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Groningen, Den Haag, Incompany, Online, Utrecht, Zwolle

Algemene informatie over de cursus

Tijdens de Scrum Product Owner training wordt, naast een algemene inleiding in Scrum, specifiek ingegaan op de taken en verantwoordelijkheden van de Product Owner-rol binnen de Scrum-methodiek. De Product Owner is de visionair van het te leveren product. Hij of zij weet wat de klant (intern of extern) vraagt en vertaalt die wensen naar het product.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
E6714 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren