Home » Health - BGN Gewichtsconsulent

Opleiding: Health - BGN Gewichtsconsulent

Bij: Start2Move

Inhoud van de cursus

Een erkend gewichtsconsulent adviseert, motiveert en begeleidt klanten naar een gezondere leefstijl en gewichtsreductie. De begeleiding kan zowel individueel als in groepsverband plaatsvinden.

De opleiding BGN Gewichtsconsulent van Start2Move biedt o.a. de volgende voordelen:
Erkenning door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN)
Vergoeding consulten door groot aantal zorgverzekeraars
Digitale leermiddelen en gratis webinars
Gratis inhalen van gemiste lesdagen
Flexibele examendata
Online en offline coaching door één van onze voedingsexperts

Je gaat je tijdens deze opleiding bezighouden met voedingsleer, spijsvertering en stofwisseling, eetstoornissen, energiebehoeften, producten en levensmiddelen, coaching- en gesprekstechnieken, voedingsanamneses en aandacht voor het didactisch analyse model. De BGN-gewichtsconsulent begeleidt cliënten (met gewichtsproblemen) volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad naar een gezond eet- en leefpatroon. Cliënten die om medische redenen voeding nodig hebben die aan specifieke eisen moet voldoen, worden niet door de BGN-gewichtsconsulent begeleid.

Na afronding van de opleiding BGN Gewichtsconsulent (niveau 4) kun je aan de slag als erkend gewichtsconsulent, je eigen praktijk starten (+ consulten declareren bij zorgverzekeringen!), voedingsvoorlichting en -cursussen geven in bijvoorbeeld fitness- of gezondheidscentra.

Aan het einde van de opleiding ben je in staat om een voedingsplan op te zetten voor verschillende doelgroepen, een ondernemersplan te maken voor je (eventueel) eigen praktijk en lezingen/workshops over voeding te geven. Ook kun je tijdens jouw praktijkexamen jouw ondernemingsplan en voedingskennis mondeling verwoorden.

De opleiding wordt klassikaal aangeboden en je hebt online de mogelijkheid om webinars te volgen. Ook krijg je toegang tot een digitale omgeving waarin je instructies krijgt en wordt begeleidt in het maken van een portfolio.

Om het portfolio te kunnen maken kies je 3 klanten die je gaat begeleiden, je gaat voor hen een voedingsplan opzetten en hen begeleiden in hun persoonlijke traject. Je hebt hierin minimaal 6 contactmomenten per klant. Uiteindelijk verwerk je deze gegevens in jouw portfolio, net als jouw eigen ondernemingsplan. Hierin laat je zien kennis te hebben van een SWOT-analyse, wet- en regelgeving, begrotingen, financieel beheer en hoe je cliënten gaat werven/behouden. Jouw portfolio ga je mondeling tijdens het praktijkexamen verdedigen en toelichten.

Om de kwaliteit van deze opleiding te borgen werken wij uitsluitend met hoogopgeleide professionals waaronder (sport)diëtisten Neeke Smit en Menso Ahmed. Zij zijn op de hoogte van de laatste onderzoeken en ontwikkelingen op voedingsgebied.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Er zijn geen specifieke instroomeisen, voorkennis over voeding is een pré. Houd er rekening mee dat de opleiding op niveau 4 plaats zal vinden en naast de lesdagen de nodige zelfstudie (ca. 15-20 uur per week) gedaan dient te worden

Duur van de cursus

10 lesdagen

Kosten van de cursus

De genoemde prijzen zijn inclusief alle lesmaterialen en exclusief examenkosten.

Bijzonderheden

Door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland erkend diploma niveau 4 Gewichtsconsulent (inclusief erkenning om bij veel verzekeraars consulten te kunnen declareren).

Plaatsen / leslocaties

Zwolle

Algemene informatie over de cursus

Schrijf je deze maand nog in en ontvang onze gratis actieproducten!
www.start2move.nl/acties


Start2Move zet je carrière in beweging!
Opleidingscentrum Start2move is op dit moment het grootst en snelst groeiende Fit!vak erkende opleidingscentrum van Nederland. Het docententeam van Start2move heeft zich als doel gesteld de cursist letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen op weg naar (nog meer) succes op de arbeidsmarkt!

Waarom Start2move?
Diverse erkende opleidingen
Deskundige, persoonlijke begeleiding
Digitale leermiddelen
Flexibele instroom
Opleidingslocaties in heel Nederland

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
02Ab1 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2023 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren