Home » Health - BGN Gewichtsconsulent - Voedingsdeskundige

Opleiding: Health - BGN Gewichtsconsulent - Voedingsdeskundige

Bij: Start2Move

Inhoud van de cursus

Voeding kan je fysiek verbeteren of juist verslechteren. In deze tijd zijn voedingsmiddelen overal wel verkrijgbaar. In een supermarkt vol verleidingen, kan het lastig zijn om de juiste keuzes te maken. Zelfs als je denkt een verantwoorde keuze te hebben gemaakt, blijkt het product vaak minder gezond dan gedacht. Na het afronden van de BGN Gewichtsconsulent opleiding, ben je een ware expert op het gebied van voeding en beschik je over de kennis om mensen te adviseren, te motiveren en te coachen richting een gezondere leefstijl.

Het coachen van individuen is een essentiŽle taak van een gewichtsconsulent. Het proces van gedragsverandering vergt immers tijd, motivatie en begeleiding. Wat de Start2Move opleiding BGN Gewichtsconsulent uniek maakt, is de mogelijkheid om de geleerde kennis en coaching vaardigheden direct in praktijklessen toe te passen.

De juiste intake is van groot belang om een begeleidingstraject goed te starten. De intake vormt de basis voor het behandelplan en daarom is het van cruciaal belang om tijdens het gesprek de juiste informatie te verzamelen. Het vergaren van relevante informatie vereist zowel inhoudelijke kennis als vaardigheden.

Inhoud
Gedurende de eerste zeven lesdagen zal er onderwezen worden over diverse aspecten van de voeding, waaronder het bouwproces van stoffen die dienen als voedsel, de methode van vertering van het lichaam, metabole processen, de voedingsbehoefte en eetgewoonten in een omgeving die obesitas in de hand werkt. Deze verkregen informatie wordt vervolgens ingezet voor het uitvoeren van een beoordeling van iemands voedingspatroon, het vaststellen van de samenstelling van het lichaam en het ontwikkelen van dieet- en fitnessschema’s.

Coaching vaardigheden (niet bij de basisvariant)
Tijdens de praktijklessen besteedt de instructeur een deel van de dag aan coaching en gedragsverandering, wat wordt geoefend aan de hand van verschillende casussen. Wij zijn van mening dat het aanleren van deze vaardigheden het beste kan worden bereikt door veelvuldig te oefenen in de praktijk, en de klas biedt daarvoor de ideale setting. Ook doe je praktijkervaring op door een workshop of lezing te organiseren en begeleid je drie cliŽnten. Deze periode sluit je af met een theorie-examen. Door de coaching vaardigheden integraal onderdeel te maken van de opleiding Gewichtsconsulent, ontwikkelen Start2Move cursisten goed onderlegde coaching vaardigheden.

Ondernemersplan (niet bij de basisvariant)
Tot slot leer je over bedrijfsvoering en schrijf je een ondernemingsplan, zodat je na de opleiding je eigen praktijk kunt starten. De verslagen over je workshop en het begeleidingstraject van je cliŽnten vormen samen met je ondernemersplan het portfolio. Dit portfolio verdedig je mondeling tijdens het praktijkexamen. Na de opleiding kun je direct als zelfstandige voedingsdeskundige, voedingsconsulent of gewichtsconsulent aan de slag.

Het theorie- en praktijkexamen worden beide afgenomen door TCI (Stichting Toets Centrum Intereducatief).

Het examen bestaat uit een theorietoets, een portfolio en een portfolio-assessment.
De examens worden afgenomen door het TCI examenbureau. De kosten voor de examens zijn niet bij de cursusprijs inbegrepen en voldoe je rechtstreeks aan TCI.
Het diploma is een door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) erkend branchediploma. Met dit diploma kun je jezelf registreren en aansluiten bij BGN. Na deze registratie kun je bij veel verzekeraars consulten declareren.

Richtlijnen van de Gezondheidsraad
De opleiding gewichtsconsulent van Start2Move is gebaseerd op wetenschappelijke onderbouwing en volgt de richtlijnen voor ‘Goede Voeding’ en bewegingsrichtlijn van de Gezondheidsraad. De opleiding biedt kennis over de voedingswetenschap en criteria voor betrouwbare voedingsonderzoeken. Dit stelt je in staat om de betrouwbaarheid van voedinggerelateerde nieuwsberichten en artikelen in te schatten en deze informatie te delen met je klanten.

Diplomering
Volg je de opleidingsvariant Essentieel of Excellent? Dan kun je examen doen voor het BGN Diploma. Dit examen wordt afgenomen door het TCI examenbureau. De kosten voor dit examen zijn niet bij de cursusprijs inbegrepen en voldoe je rechtstreeks aan het TCI.

Besluit je geen BGN examen te doen, dan wordt het examen afgenomen door het examenbureau van Start2Move en ontvang je het certificaat Voedingsdeskundige. Bij de opleidingsvariant Basis is er geen mogelijkheid tot een BGN diploma, maar wel voor een certificaat Voedingsdeskundige.

Het BGN diploma is een door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) erkend branchediploma. Met dit diploma kun je jezelf registreren en aansluiten bij BGN. Na deze registratie kun je bij veel verzekeraars consulten declareren.

Na afronding van de opleiding BGN Gewichtsconsulent (niveau 4) kun je aan de slag als erkend gewichtsconsulent, je eigen praktijk starten (+ consulten declareren bij zorgverzekeringen!), voedingsvoorlichting en -cursussen geven in bijvoorbeeld fitness- of gezondheidscentra.

Opleidingsvarianten
Je kunt de opleiding Gewichtsconsulent - Voedingsdeskundige volgen in drie opleidingsvarianten. Afhankelijk van je doelstelling kies je voor een van de volgende varianten:
Basis - een volledige zelfstudie zonder praktijkdagen
Essentieel - Een combinatie waarbij je deels leert door middel van online studiemateriaal, maar ook online klassikale lesdagen volgt en pratijkdagen op locatie
Excellent - Hier volg je alle lesdagen volledig op locatie en krijg je daarnaast ondersteuning van online studiemateriaal

Cursusdata
De opleidingsvariant Essentieel bevat 9 klassikale online lessen. Bij de opleidingsvariant Excellent volg je 7 lessen op locatie en 2 online. De basisvariant heeft geen praktijkdagen. De ingeplande cursusdata kun je vinden via onderstaande link:
www.start2move.nl/leefstijlcoach-opleiding/gewichtsconsulte…

Inschrijven
Inschrijven voor deze opleiding kan via de website: www.start2move.nl/leefstijlcoach-opleiding/gewichtsconsulte…

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Er zijn geen specifieke instroomeisen, voorkennis over voeding is een prť. Houd er rekening mee dat de opleiding op niveau 4 plaats zal vinden en naast de lesdagen de nodige zelfstudie (ca. 15-20 uur per week) gedaan dient te worden

Duur van de cursus

9 lesdagen

Kosten van de cursus

Basis 695,-
Essentieel 1395,-
Excellent 1799,-

Bijzonderheden

Contact
Neem gerust contact met ons op via de telefoon, WhatsApp of mail: www.start2move.nl/contact
E-mail: [stuur een e-mail]
Telefoon: [klik hier voor het telefoonnummer]

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Zwolle

Algemene informatie over de cursus

Start2move zet je carriŤre in beweging!
Bij Start2Move draait alles om beweging, groei en succes. Wij helpen mensen om hun doelen te bereiken. Of dat nu is in het starten van een carriŤre in de fitness- en sportbranche, of in het verbeteren van hun eigen gezondheid en vitaliteit.

Onze visie is, dat beweging een essentiŽle rol speelt in een gelukkig en gezond leven. Door mensen te inspireren, motiveren en begeleiden, willen we ze helpen om meer te bewegen en hun levenskwaliteit te verhogen.

Daarom bieden wij een breed scala aan opleidingen en cursussen aan, op alle niveaus. Van beginner tot professional, van consument tot ondernemer: bij Start2Move vind je altijd een opleiding die bij jou past.

Onze opleidingen zijn gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten en worden gegeven door ervaren en gekwalificeerde docenten. We bieden je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om succesvol te zijn in de fitness- en sportbranche, of om zelf een actieve en gezonde levensstijl te leiden.

Waarom Start2move?
Maximale kans op succes
Onze leermethodes en persoonlijke begeleiding hebben zich bewezen met een hoog slagingspercentage. Maar het fundament voor een carriŤre gaat verder dan je opleiding. We begeleiden je in het vinden van een baan of begeleiden je in het proces naar zelfstandig ondernemer.

Altijd ondersteuning. Je staat er nooit alleen voor!
Bij Start2Move heb je altijd toegang tot een team van professionals, docenten, mentoren en een actieve community die voor je klaarstaan.

Altijd up-to-date kennis
Blijf op de hoogte met gratis webinars, kennisdeling via de community, blogs, podcasts en gratis studiemodules. We zorgen ervoor dat je altijd beschikt over de meest recente kennis.

Flexibele studiemogelijkheden
Studeer waar en wanneer je maar wilt, op jouw eigen tempo en in jouw eigen omgeving. We bieden meerdere opleidingsvarianten van volledige zelfstudie tot hybride vormen tot volledig op locatie met optimale begeleiding.

Een slimme financiŽle keuze
Profiteer van pakketvoordelen en een gegarandeerde prijs-kwaliteitsverhouding. Mocht je onverhoopt niet slagen, dan bieden wij een oplossing.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
30874 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren