Home » Sport - Hersteltrainer Voetbal

Opleiding: Sport - Hersteltrainer Voetbal

Bij: Start2Move

Inhoud van de cursus

Een fitte selectie is de droom van iedere (voetbal)trainer. Helaas krijgt elk voetbalteam vroeg of laat te maken met blessures. Dit wordt door de trainer vaak afgedaan als "domme pech". Meestal onterecht, aangezien een groot aantal blessures zijn te voorkomen door beter rekening te houden met de individuele belastbaarheid van elke speler. Als een speler eenmaal geblesseerd is geraakt, ontbreekt bovendien vaak een verantwoord revalidatieplan.

Aan het eind van de 2 daagse cursus Hersteltrainer Voetbal heb je meer inzicht in de oorzaken van veel voorkomende voetbalblessures en ben je bekend met veel gebruikte revalidatieprotocollen (o.a. Rehaboom). Aan de hand van een aantal casussen worden de revalidatieprotocollen vertaald naar praktische oefeningen op het veld. Met de opgedane kennis en praktische tools ben je in staat de geblesseerde spelers gerichter te laten revalideren zodat ze sneller weer fit zijn en minder snel weer geblesseerd raken. Om een optimaal leerrendement (en plezier...) te krijgen, zullen beide lesdagen bestaan uit 2 theorie- en 2 praktijksessies.

De casuļstiek is gericht op o.a. hamstring-, knie-, enkel- en lies-/buikspierklachten.

Een aantal vragen waarop je tijdens deze cursus antwoord krijgt:
Welke blessures komen het meeste voor in het voetbal?
Hoe kan ik het aantal blessures gedurende het seizoen zoveel mogelijk beperken?
Welke trainingsvormen en oefenstof kan ik het beste toepassen in de verschillende fasen van een blessure?
Welke revalidatiemodellen worden er bij het amateur- en profvoetbal gebruikt?
Hoe stel ik een individuele revalidatieschema op voor een speler die terug komt van een specifieke blessure?
Wat is de zin/onzin van taping en/ of gebruik van een brace?

Er is tijdens de cursus ruimschoots de gelegenheid om vragen te stellen over de specifieke hersteltraining van een speler en/ of eventuele "praktische problemen" waar jij met jouw team mee te maken hebt.

Duur van de cursus

2 lesdagen

Kosten van de cursus

De cursusmaterialen, het certificaat en koffie/thee zijn bij de prijs inbegrepen.

Bijzonderheden

Deze cursus is erkend door de KNVB en de Atletiekunie. Aan het eind van deze cursus ontvangen de deelnemers het certificaat "Hersteltrainer Voetbal", 6 KNVB licentiepunten en/of 4 Atletiekunie licentiepunten.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Zwolle

Algemene informatie over de cursus

De praktijkgerichte -door de KNVB erkende- 2 daagse cursus Hersteltrainer Voetbal is o.a. geschikt voor Voetbaltrainers, Hersteltrainers, Fysiotherapeuten en Verzorgers die graag meer specifieke kennis en praktische tools willen leren over hersteltraining en/of blessures in de voetbalsport. De cursus is zowel geschikt voor trainers die in het amateur- als in het profvoetbal werkzaam (willen) zijn. Aan het eind van de cursus ontvangt de cursist 6 KNVB licentiepunten en/of 4 Atletiekunie licentiepunten.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
0bB87 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2023 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren