Home » Booglassen met beklede elektroden NIL niveau 1

Opleiding: Booglassen met beklede elektroden NIL niveau 1

Bij: ROC A12

Inhoud van de cursus

De opleiding bestaat uit maximaal 25 lesavonden van 3 uur. Per avond wordt 1 uur theorieles gegeven en 2 uur praktijkles. De opleiding op het eerste niveau wordt gegeven in ongelegeerd stalen plaat van 3 tot 10 mm. De opleiding is gericht op het behalen van het diploma op niveau 1. Tijdens de opleiding worden staande- en liggende hoeklassen met een a-hoogte van 3 mm gelast. Bovendien wordt een aantal lassen gemaakt met een grotere a-hoogte in twee lagen. Onder de hand wordt tweezijdig een I-las gemaakt. In de theorie wordt behandeld:

Processen en apparatuur;
Materiaalgedrag bij het lassen;
Constructies en ontwerp;
Fabricage en toepassingen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Deze opleiding staat open voor iedereen. Mocht blijken dat dit niveau niet bij jou past, dan krijg je van ons na enkele lessen een opleidingsadvies en de mogelijkheid om van niveau te wisselen.

Duur van de cursus

25 lesavonden van 3 uur

Kosten van de cursus

€ 2.550,- (incl. lesmateriaal en examenkosten)

Bijzonderheden

Startdata:
Oktober 2021. Wil je eigenlijk eerder starten? Neem dan contact met ons op over eventuele instroom in de huidige lesgroepen.

Plaatsen / leslocaties

Ede

Algemene informatie over de cursus

Ben je een beginnende lasser die door middel van BMBE een plaat tot 10 mm wil leren verwerken, dan is deze praktijkgerichte opleiding geschikt voor jou. Ook is deze opleiding geschikt voor lassers die onbekend zijn met booglassen BMBE en er in de nabije toekomst mee te maken krijgen. Deze opleiding zorgt voor een goede aansluiting voor de vervolgopleiding Booglassen Met Beklede Elektroden NIL niveau 2. Booglassen met beklede elektrode is een lasproces dat behoort tot het elektrisch booglassen. Bij booglassen met beklede elektrode wordt een elektrische boog getrokken tussen het werkstuk en de elektrode. Deze boog zorgt voor de warmte die nodig is om het werkstuk en de elektrode te laten smelten. De opleiding wordt gegeven volgens de reglementen van het NIL (Nederlands Instituut voor Lastechniek).

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
448a5 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2023 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren