Home » Booglassen met beklede elektroden NIL niveau 2

Opleiding: Booglassen met beklede elektroden NIL niveau 2

Bij: ROC A12

Inhoud van de cursus

De opleiding bestaat uit maximaal 25 lesavonden van 3 uur. Per avond wordt 1 uur theorieles gegeven en 2 uur praktijkles. De opleiding op het tweede niveau wordt gegeven in ongelegeerd stalen plaat van 4, 10 en 12 mm. Deze opleiding is gericht op het behalen van het diploma op niveau 2. Tijdens de opleiding worden hoeklassen in verschillende posities en met verschillende a-hoogtes in ongelegeerd stalen plaat van 10 mm gelast. De V-las wordt in horizontale en verticale positie van 4 en 12 mm gelast. In de theorie wordt behandeld:

Processen en apparatuur;
Materiaalgedrag bij het lassen;
Constructies en ontwerp;
Fabricage en toepassingen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Deze opleiding staat open voor iedereen. Om de opleiding met goed gevolg af te leggen is het echter wel gewenst dat je beschikt over het niveau van NIL niveau 1. Mocht blijken dat dit niveau niet bij jou past, dan krijg je van ons na enkele lessen een opleidingsadvies en de mogelijkheid om van niveau te wisselen.

Duur van de cursus

25 lesavonden van 3 uur

Kosten van de cursus

€ 2.615,- (incl. lesmateriaal en examenkosten)

Bijzonderheden

Startdata:
Oktober 2021. Wil je eigenlijk eerder starten? Neem dan contact met ons op over eventuele instroom in de huidige lesgroepen.

Plaatsen / leslocaties

Ede, Huissen

Algemene informatie over de cursus

Wil je je verder willen bekwamen in de diverse lasposities? Dan is deze opleiding geschikt voor jou. Deze opleiding zorgt voor een goede aansluiting voor de vervolgopleiding Booglassen Met Beklede Elektroden NIL niveau 3. Booglassen met beklede elektrode is een lasproces dat behoort tot het elektrisch booglassen. Bij booglassen met beklede elektrode wordt een elektrische boog getrokken tussen het werkstuk en de elektrode. Deze boog zorgt voor de warmte die nodig is om het werkstuk en de elektrode te laten smelten. De opleiding wordt gegeven volgens de reglementen van het NIL (Nederlands Instituut voor Lastechniek).

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
763b3 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2023 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren