Home » Booglassen met beklede elektroden NIL niveau 3

Opleiding: Booglassen met beklede elektroden NIL niveau 3

Bij: ROC A12

Inhoud van de cursus

De opleiding bestaat uit maximaal 27 weken waarin 60 uur praktijklessen en 21 uur theorielessen wordt gegeven. De opleiding wordt afgenomen volgens de reglementen van het NIL. De opleiding op het derde niveau wordt gegeven in ongelegeerd stalen plaat van 4 tot 12 mm. Deze opleiding is gericht op het behalen van het diploma op niveau 3. De cursus omvat hoeklassen in verschillende posities en met verschillende a-hoogtes in ongelegeerd stalen plaat en verschillende diktes. De V-las wordt in horizontale en verticale positie in plaat van 12 mm gelast. De V-las verticaal (3Gu) wordt röntgentechnisch beoordeeld. Deze beoordeling dient positief te zijn voor het behalen van het diploma op niveau 3. In de theorie wordt behandeld:

Processen en apparatuur;
Materiaalgedrag bij het lassen;
Constructies en ontwerp;
Fabricage en toepassingen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Deze opleiding staat open voor iedereen. Om de opleiding met goed gevolg af te leggen is het echter wel gewenst dat je beschikt over het niveau van NIL niveau 2. Mocht blijken dat dit niveau niet bij jou past, dan krijg je van ons na enkele lessen een opleidingsadvies en de mogelijkheid om van niveau te wisselen.

Duur van de cursus

27 weken

Kosten van de cursus

€ 3.770,- (incl. lesmateriaal en examenkosten)

Bijzonderheden

Startdata:
Oktober 2021. Wil je eigenlijk eerder starten? Neem dan contact met ons op over eventuele instroom in de huidige lesgroepen.

Plaatsen / leslocaties

Ede, Huissen

Algemene informatie over de cursus

Ben je een ervaren lasser die op hoog niveau laswerk moet verrichten dat aan niet destructief onderzoek wordt onderworpen? Dan is deze opleiding geschikt voor jou. Deze opleiding zorgt voor een goede aansluiting voor de vervolgopleiding Booglassen met beklede elektroden NIL niveau 4. Booglassen met beklede elektrode is een lasproces dat behoort tot het elektrisch booglassen. Bij booglassen met beklede elektrode wordt een elektrische boog getrokken tussen het werkstuk en de elektrode. Deze boog zorgt voor de warmte die nodig is om het werkstuk en de elektrode te laten smelten. De opleiding wordt gegeven volgens de reglementen van het NIL (Nederlands Instituut voor Lastechniek).

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
8c6bD Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2022 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren