Home » Booglassen MIG MAG NIL niveau 4 pijp

Opleiding: Booglassen MIG MAG NIL niveau 4 pijp

Bij: ROC A12

Inhoud van de cursus

De opleiding bestaat uit maximaal 27 weken waarin 60 uur praktijklessen en 21 uur theorielessen wordt gegeven. De opleiding omvat pijp/pijp en pijp/plaat lassen in wanddiktes 6, 3, 5, 6 en 10 mm. De lasnaden worden röntgentechnisch beoordeeld. Deze beoordeling dient positief te zijn voor het behalen van het diploma op niveau 4 pijp. In de theorie wordt behandeld:

Processen en apparatuur;
Materiaalgedrag bij het lassen;
Constructies en ontwerp;
Fabricage en toepassingen.

De opleiding wordt afgesloten met een NIL-examen. Slaag je voor het theorie- en praktijkexamen, dan ontvang je het diploma Booglasser MIG MAG niveau 4 pijp. Het NIL diploma is een Europees erkend diploma.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Voor deze opleiding geldt als toelatingsvoorwaarde het diploma NIL niveau 3.

Duur van de cursus

37 weken

Kosten van de cursus

€ 3.980,- (incl. lesmateriaal en examenkosten)

Bijzonderheden

Startdata:
Oktober 2021. Wil je eigenlijk eerder starten? Neem dan contact met ons op over eventuele instroom in de huidige lesgroepen.

Plaatsen / leslocaties

Ede, Huissen

Algemene informatie over de cursus

Als jij als MIG/MAG lasser op hoog niveau laswerk moeten verrichten dat aan niet-destructief onderzoek wordt onderworpen, dan kan je je aanmelden voor deze opleiding. Deze opleiding zorgt voor een goede aansluiting voor de vervolgopleiding Meesterlasser (IWP). MIG/MAG staat voor Metal Inert Gas en Metal Active Gas en is tegenwoordig het meest gebruikte lasproces door zijn veelzijdigheid en snelheid. Het is zo populair wegens de mogelijkheid tot mechanisatie en robotisatie, hoge flexibiliteit en hoge neersmelt. De opleiding wordt gegeven volgens de reglementen van het NIL (Nederlands Instituut voor Lastechniek).

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
Ce808 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2022 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren