Home » MBO-Verpleegkundige GGZ

Opleiding: MBO-Verpleegkundige GGZ

Bij: Capabel Onderwijs

 

Capabel Onderwijs

AustraliŽlaan 14 - 16
3526 AB UTRECHT
 

Opleidingsinhoud


Je korte MBO opleiding bestaat uit een basisdeel, een profieldeel en de keuzedelen. Deze onderdelen zijn opgedeeld in 7 overzichtelijke blokken van elk tien weken. Het basisdeel en het profieldeel bevatten alle kennis en vaardigheden voor de beroepsgroep in het algemeen en het beroep van MBO-verpleegkundige GGZ in het bijzonder. Met de keuzedelen kun je je specialiseren en onderscheiden.
FLEXIBEL STUDEREN
Je gaat 1 dag per week naar school. De lessen worden gegeven door betrokken docenten die de praktijk goed kennen, omdat ze meestal zelf ook in het werkveld werkzaam zijn. Zo zijn de lessen levendig en actueel. Op school krijg je theorielessen die volledig aansluiten bij de praktijk en praktijklessen die weer helemaal aansluiten bij de theorie. Wat je hebt geleerd kun je dus meteen toepassen.
Bij Capabel volg je een verkorte MBO opleiding, intensieve begeleiding door een docent is bij ons vanzelfsprekend. Niet alleen tijdens je wekelijkse klassikale en online les, maar ook tijdens je zelfstudie word je actief begeleid door onze docenten. De online leeromgeving is interactief, met duidelijke uitleg en voorbeelden en diverse webinars per onderwerp.
BEROEPSGERICHTE VAKKEN
Als MBO-verpleegkundige GGZ heb je een belangrijke en veelzijdige functie. Je leert in de opleiding MBO-verpleegkundige GGZ over de volgende onderwerpen:

Anatomie
Gezondheidskunde
Ziekteleer
Huishoudkunde
EHBO
Communicatie en Interactie

GENERIEKE VAKKEN
Naast de beroepsgerichte vakken zijn ook de generieke vakken onderdeel van je MBO diploma. Dit zijn de vakken Nederlands, Engels, Rekenen, Loopbaan en Burgerschap. De generieke vakken worden online aangeboden door middel van colleges (webinars) en er is een vakdocent online beschikbaar (e-docent) waaraan je interactief vragen kunt stellen per mail, telefonisch, chat of via het forum.
KEUZEDELEN
Bovenop het basis- en profieldeel kies je keuzedelen waarmee je je kunt specialiseren en onderscheiden, of waarmee je makkelijker kunt doorstromen naar het HBO onderwijs. Jouw keuzedelen geven je een voorsprong op de arbeidsmarkt. Voor de opleiding MBO-verpleegkundige GGZ bieden wij bijvoorbeeld de volgende keuzedelen aan:


VPK-1:Diversiteit, Ondernemerschap mbo
VPK-2:Diversiteit, wijkgericht werken, Ondernemend gedrag

STAGE
Wat is er nou leuker dan je opgedane kennis en vaardigheden meteen kunnen toepassen in de praktijk? Zo zie je meteen wat je allemaal al kunt en doe je al meteen werkervaring op. Een ervaren praktijkbegeleider van Capabel Onderwijs Groep begeleidt je hierbij. En dingen die minder goed gaan, kun je dezelfde week nog in de klas bespreken en verbeteren.
Je volgt je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd, bij een erkend leerbedrijf. Je zoekt zelf een stageplek bij een erkend leerbedrijf, waarbij Capabel Onderwijs Groep je waar nodig ondersteunt. Je stage tijdens deze BOL opleiding duurt minimaal 1284 uur. Zie de website www.stagemarkt.nl voor meer informatie over erkende leerbedrijven.
TOETSING EN EXAMINERING
Tijdens je opleiding beoordelen we regelmatig je studievoortgang met studieloopbaangesprekken, voortgangstoetsen en met opdrachten. Zo weet je steeds waar je al goed in bent en waar je nog aan moet werken. Zo kun je je gericht voorbereiden op je examens. Het onderwijs en de examens bij Capabel Onderwijs Groep worden uitgevoerd volgens de kaders van het officiŽle kwalificatiedossier MBO-Verpleegkundige met crebonummer 25480.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Diploma Verzorgende-IG, 2 jaar werkervaring en Engels minimaal vmbo-t

Opleidingsduur

21 maanden

Kosten

363,- per termijn

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Leeuwarden, Rotterdam, Utrecht, Zwolle

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

JIJ ALS MBO-VERPLEEGKUNDIGE GGZ
Wil jij MBO-Verpleegkundige GGZ worden? Dan heb je een belangrijke en verantwoordelijke functie in de begeleiding en ondersteuning van mensen met een psychische handicap. Je leert hen omgaan met hun psychische belemmeringen, zodat zij zo optimaal mogelijk kunnen functioneren. Je zorgt er bijvoorbeeld voor dat een patiŽnt zijn leven weer zelf kan organiseren of beter kan omgaan met anderen. Soms moet je ook ingrijpen bij een crisissituatie. Je werkt altijd samen met andere hulpverleners en deskundigen. Jij kent de achtergrond en persoonlijke situatie van de patiŽnt door en door en hebt vaak contact met vrienden en familie over de ontwikkeling van de patiŽnt. Ook rapporteer je de ontwikkeling van de patiŽnt aan je collega?s.
Na het behalen van je diploma MBO-Verpleegkundige GGZ kun je gaan werken in de ambulante zorg bij patiŽnten thuis of in de klinische zorg, zoals bij GGZ instellingen en verslavingszorginstellingen, algemeen psychiatrische ziekenhuizen, regionale instituten voor geestelijke gezondheidszorg, regionale instellingen voor beschermd wonen, instellingen voor kinder- en jeugdpsychiatrie en instellingen voor forensische psychiatrie.
Korte MBO opleiding
Uniek aan de erkende opleiding MBO-Verpleegkundige GGZ van Capabel is de korte studieduur! Je kunt in ruim anderhalf jaar (75 lesweken) je diploma halen en hierna direct als MBO-Verpleegkundige aan de slag. Met 4 startmomenten per jaar ťn 8 locaties verspreid door het land kun jij starten waar en wanneer het jou uitkomt.
Wij zijn ons ervan bewust dat je opleiding een investering in je toekomst is. Daarom zijn onze MBO opleidingen erkend door het Ministerie van OCW. Dit maakt je diploma waardevast en herkenbaar op de arbeidsmarkt.
Er is 1 vaste lesdag per week op school. De overige tijd besteed je aan online lessen (webinars), zelfstudie en BPV (stage). De vaste schooldag is erg handig voor je eigen weekindeling. Omdat de BOL opleidingen van Capabel aan alle kwaliteitseisen voldoen waar een ROC ook aan voldoet kan je bij Capabel ook studiefinanciering aanvragen!
GeÔnteresseerd in de BBL variant van de opleiding? Klik dan hier voor meer informatie.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
927c7 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2021 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren